Meni su ovi
ćevapi bolji od nekih kupovnih, budu
meki i
sočni, a u domaćoj lepinji sa
puno luka su dobitna kombinacija !
Ćevapi iz boce
Trajanje pripreme; 15 minuta+ hlađenje - Za 15-20 komada
Potrebno:
- 400 g mješanog mljevenog mesa (svinjetina-junetina)
- 1-2 češnja češnjaka
- par svježih listova peršina
- sol (pola žličice)
- papar
- vegeta ( pola žličice)
- prstohvat sode
- pola dcl mineralne
- 1 žlica(čvršćeg) vrhnja za kuhanje
- po želji prstohvat chilija u prahu
- plastična flaša ili vrećica za zamrzivač
Priprema:
U posudu staviti meso i dodati mu začine sol,papar,vegeta,prstohvat sode,chilija i vrhnje za kuhanje.
Mineralnu,češnjak i list peršina izmiksati u sjeckalici te dodati mesu.
Sve izmješati u jednoličnu smjesu.Meso prekriti prozirnom folijom i još od gore alu folijom i spremiti u hladnjak preko noći ili bar na 3 sata da odmori.
Kada je meso dovoljno odmorilo odrezati plastičnu flašu,napunite ju smjesom i kroz otvor istiskivati ćevape željene veličine.Možete ih staviti i u vrećicu za zamrzivač i odrezati vrh i tako praviti ćevape.
Ako ih pravite ručno tiskate smjesu sa rukom pa budu zbiti ovako mi je bolje kada ih istiskujem.
I spremni su za
roštilj.
Kada su gotovi možete ih preliti sa
1-2 žlice vrele vode i malo vegete prije stavljanja u lepinju,dodajte još luk i ručak je gotov!
Tekst i foto: Nikolina Erić
Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci
Lorni i
Lucianu, žena svom najboljem prijatelju
Klaudiu, gazdarica maloj gospođici
Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…
Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život…
VOLIM…..
kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog
http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati
slavonske specijalitete.