Gemi je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Čini se svatko na svoju stranu...
Nikako nisam za ekstremizam ni u čemu.
|
naravno a ponajmanje u izjednačavanju zločinaca i nagrađivanih novinara i boraca za ljudska prava, to si mogu tumačiti samo ljubomorom na profesionalan rad.
Nadalje, Glavaš... Puno ljudi je u strahu reći što misli o njemu. Zašto? Zato što odiše lavovskim autoritetom i izuzetno je rječit, što je mnoge u ovom gradu zadužio.
|
postoje priznati autoriteti koji su to zaslužili svojim umom, radom, moralom, etikom......lavovski autoritet?? pa kako kome, neki se i danas sa hitlerom identificiraju.
Najlakše ga je pljuvati iz nekih novina. Da je u vrijeme neposredno nakon rata ušiljio ideju s kojom se sada predstavio na proteklim izborima, Slavonija bi bila Monaco, a on bi dobio Nobelovu.
|
veći dio svoje karijere medije je gazda imao pod kontrolom, nekima je i vlasnik, kritičko mišljenje moglo se vidjeti samo u kolko tolko neovisnim medijima. ono što je on "ušiljio" ima državotvorne elemente (sabor) a to je protuustavno djelovanje za koje ne ide Nobelova, eh da je isto probao u amera nebi znali u kojoj najmračnijoj rupi je skriven. regionalizam u uređenim zemljama provodi vlada sa premijerom, ne lokalni samovoljnik.
Lavovi su inače skloni imati sve pod kontrolom, biti mali Napoleoni, nemaju puno takta, rade srčano i temperamentno, ali niposto nisu zli. Nitko me ne moze uvjeriti da je Glavas zao, ali da ga je vrijeme iskvarilo, to stoji. Njegov bad je to sto je isturen, voli biti poseban i jedinstven i svi ga znaju, a ja znam iks nekih sivih eminencija koji su silovali i krali, preprodavali oružje i sl. u onom vremenu i nikad im se nista nije prigovorilo, a sada su ti isti "normalni i uzorni" roditelji i građani, ili ako su naknadno poginuli u mafijaškom obračunu ili prometnoj nezgodi - država im je čak platila zasluženu sahranu (uff o pokojnima sve najbolje).
|
ma nije on zao samo je s drugarima istraživao novi sustav za reciklažu akumulatora, eksperimentalne životinjice su to dosta dobro podnjele, zašto je rad na projektu privremeno obustavljen javnosti nije dostupna informacija. njegov bed je što je takav isturen upropastio privredu regije do temelja a to ga doista čini jedinstvenim i svi ga znaju. njega i ostale ne opravdava što na trenutak mogu glumiti normalne i uzorne to ti je valjda jasno pa neću pojašnjavati zašto.
Ako je Gotovina kriv, Glavaš zasigurno logičkim slijedom snosi veću odgovornost i krivnju, jer djelovao je na puno manjem i dobro poznatom prostoru, sa manje ljudi koje je sam birao i sa direktnim ovlastima. Krivnju za ubijanje neka mu dokažu, ja ne kažem da nije kriv, ali neću posprdno prejudicirati kao Heni koja svojoj guzici nije priuštila 1000 granata nad Osijekom na noć.
|
ne brkaj na kraju heroje i zločince
a posljednje šrto sam očekivao od tebe je da ćeš Heni pitat "distibila 91?"