Decki, smirite strasti, vas nekoliko stvarno slici na majmune kojima je netko u kavez dobacio elektrosoker, pa povremeno pecnu one s druge strane zice vristeci kao da su u svim podrucjima prejebali homo sapiense.
Doista je svejedno kako tko gleda na odlazak u crkvu/kino. Ima ljudi koji bi radije isli u kino, neki bi radije isli u crkvu.
Kad hoces u kino, platis ulaznicu i onda kina rade. Kad ne platis ulaznicu, onda kina nema. Crkva ne mora naplacivati ulaz, jer joj se politicari ulizuju tako da joj daju 300-400 milijuna kuna iz drzavnog, i jos sigurno 50-100 milijuna iz proracuna lokalnih samouprava [Bubalo dijeli novce poreznih obveznika kao pijani milijarder - dok se djeci urusavaju stropovi po skolama na glavu, on
daje prvo pola milijuna, pa jos
200 000 kuna za gradnju dvorca/palace]. No, ni to nije dovoljno. Dok gradska procelja izgledaju kao da smo u Bejrutu, on lovu od spomenicke rente (strogo namijenjenu za stvari poput obnove procelja) daje Crkvi za obnovu konkatedrale. Dakle, vaznije je da se restaurira konkatedrala, nego da se obnove sablasna procelja po gradu. Vratimo se na temu...
No, cak i da nije tako, odlazak u crkvu je osobna stvar svakog vjernika, od crkve u koju ce ici, do tripa u koji ce vjerovati. S obzirom na broj religija i cinjenicu da ima i onih koji ne vjeruju ni u sto, jedini fer i korektan potez bi bilo uvodjenje namjenskog poreza, kod kojeg bi svaki vjernik odlucio kojoj crkvi zeli dati dio svojih mjesecnih primanja.
I problem rijesen. Vjernici su sretni, jer znaju da njihov novac ostaje njima, nece vise biti ni medjureligijske netrpeljivosti (npr. kad pripadnici jedne religijske skupine misle da pripadnici druge ne trebaju dobiti novce, ili trebaju dobiti manje, ili da oni trebaju dobiti vise). Svatko ce dobiti onoliko novca koliko vjernika ima. Kao ulaznica u kino. Dok ima ulaznica - ima kina. Vise ulaznica - bolje kino. Posteno. Ako katolika ima 90% (kao sto neki tvrde) - super, mozda ce Katolicka crkva dobivati i vise nego danas dobiva. Mozda ce sve crkve biti od onyxa. Ako ima toliko vjernika spremnih dati novce - neka budu, i treba!
Citat:
nekoga ispunjava odlazak u crkvu i druzenje sa drugim vjernicima, zajednicka molitva itd itd (mene recimo ne)
|
S obzirom na pisanje, zakljucujem da tebe ispunjava mrznja prema svemu sto nije pravovjerno katolicko, hrvatsko i nacionalisticko.
Pokusaj kanalizirati tu negativnu energiju u nesto korisno. Mozda upravo u te razgovore s drugim vjernicima, svecenicima, ili kakvim strucnim osobljem.
Citat:
ne postoji apsolutno niti jedan realan pokazatelj (vama postoji, hrpetina ovakvih clanaka) protivljenja veceg broja gradjana posjetu poglavaru jedne drzave i religije, vidjeli smo bajne vam prosvjede od desetak ljudi sa 300 natpisa i to je to
|
Zasto bi se protivio?! Ne protivim se ni dolasku U2 ili Dare Bubamare. Neka svatko slusa sto hoce. Plati i slusaj ono sto volis, pa bio to i Papa koji zaziva drzavu u drzavi, negira dijelove i pljuje po hrvatskom Ustavu, vrijedjajuci sve koji u taj Ustav i takvu Hrvatsku vjeruju.
Citat:
ne zivimo ni u komunizmu ni u fasizmu, meni ce biti drago da Hrvatsku posjeti poglavar bilo koje religije, pogotovo te velicine, i uvijek od toga ima neposrednih koristi ove ili one vrste...
|
Naravno, neka dodje. Bio je i Dalaj lama. Koliko je kostao njegov posjet?! Eto, neka drzava izdvoji dio za drzavnicki posjet uz uobicajeno osiguranje, a vjernici i Crkva ostatak [sletovi, bine, ...]
I sve pet... u tom slucaju bi mi bilo drago da Papa dolazi svaki drugi tjedan. Tada bi ona Raspudiceva da te pare zavrse u dzepovima hrvatskih radnika doista imala tezinu. Ovako Raspudic prodaje jeftinu demagogiju. Njegovom logikom bi i ja mogao traziti da meni drzava svake godine daje 40 milijuna kuna, a ja evo obecajem ("casna Tudjmaninova") da cu sve pare skuriti u Hrvatskoj!