Što je najbolje vjerojatno će mali biti bolji čovjek od nekog seronje koji bi abortirao djete sve radi vlastitog užitka.
No da se vratim s komentarom kako mi je uvijek simpatično kada vidim što kako određeni ljudi vole na ovakve teme stavljati ovakve primjere koji su jako rijetki, dok recimo je poznato kako najviše pobačaj rade situirana gospoda iz razloga što im se neda zajebavat još i sa malom djecom.
|
Seres kvake. Tko to tocno abortira dijecu iz obijesti, sta pricas ti? I ovdje uopce nije bitno kakav covjek to dijete moze ispasti, nego iskljucivo pravo majke da joj raznorazni politicari i popovi ne govore sto moze, a sto nemoze napraviti sa svojim tijelom.
Crkva s ovim nema veze? To doista moze reci samo netko ispranog mozga, ili ogranicene inteligencije. Iz koje si ti grupe? Ako neznas kakve Crkva s ovim ima veze onda se mani ovakvih 'tezih' diskusija i gledaj teletabise i suti. Naime, zivimo u drustvu u kojemu krscani i danas cine oko barem 90% stanovnistva, a sluzbeno stajaliste crkve oko pobacaje je poprilicno jasno, i olakotnih okolnosti nema, sto svakako igra golemu ulogu za NASE drustvo. Koliko god se mi dicili nekakvom sekularnom drzavom, Crkva i dalje dobija ogromne novce iz proracuna iako je vise nego sposobna sama se financirati, a raznorazni svecenici sugeriraju svojim zupljanima za koga da, a za koga ne glasati, na sto naravno imaju pravo iako je moralnost takvih radnja vrlo upitna. Crkva se i dalje koristi za promicanje raznoraznih politickih ciljeva u drzavi i upravo je sluzbeni stav Crkve razlog zasto je pobacaj i dalje ilegalan u Hrvatskoj. Zato ne lupetati da ona nema nikakve veze s ovim molim.
I neznam za tebe, ali meni puca ona stvar ko ce se sloziti samnom, a tko nece. Ne ciljam ni na cije odobravanje, to mozes samo za sebe reci
Mozda sam malo prenaglaseno izrazio svoj stav, ali poruka ostaje ista. Pa i komarac je ziv dok ga ne mlatnes. Milijarde bakterija u tvojoj okolini su takodjer zive. Da li pitas komarca za misljenje prije nego ga ubijes? Ne pitas. Kako uopce mozes pitati za misljenje bice koje za to nije uopce u stanju? Osim ako mislis da oplodjeni embrio izracunava slozene matematicke kalkulacije. Status necega zivog je vrlo klimav. Pa i biljke su zive takodjer. Fetus nemoze misliti jer nema razvijene organe za to, dapace, jedino je zivo zbog toga sto je organsko, druge ljudske karakteristike nema.
Nadalje, vjesto si izbjegao svoj odgovor o silovanju. Smatras li da silovane zene nemaju pravo na pobacaj?
A sto je sa neplaniranom trudnocom? Nije li vise humanije pobaciti dijete koje je plod greske i neiskustva i zaceti ga nekom drugom prigodom kada par/majka financijski bolje stoji, nego ga izdrzavati u neimastini? "Praviti djecu reda radi"?