Autor |
Poruka |
8
Ukupno postova: 1860 Spol: Muško
|
Prije par godina uzburkala se šira javnost zbog slučaja s prijelomima kostiju pasa pasmine beagle na veterini u Zagrebu.
Cijeli slučaj struka je pravdala prijekim znanstvenim potrebama, a uvjeti u kojima su psi živjeli te provođenje postupaka ocjenjuju kontroliranim, etičnim i znanstveno uobičajenim.
U razgovoru s jednom kolegicom vetrinarkom dobio sam uvjeravanje da se radilo o zahvatima pod anestezijom.
Podigla se kuka i motika, tuzemnoj se javnosti obratio i Miljenko Jergović - njen vjerni kritičar iz udaljenoga Sarajeva (sjećam se dobro tog govora, to je zvučalo jadnije nego Lokasovo uvlačenje netom pojebanoj Severini).
Danas i sutra će u Dalju ubiti 3700 svinja.
Koje nisu prijetnja čovjeku.
Nisam čuo ni jednog prijatelja životinja. |
|
|
|
|
|
Don't worry be happy
Ukupno postova: 47 Spol: Žensko
|
svinje su hrana, psi kucni ljubimci.
nisam cula prijatelje životinja niti za vrijeme famozne pticje gripe, kada su kokoši "eutanazirali" zavrtanjem vrata. |
|
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Evo, mi kod kuće nismo nikada imali domaću životinju (psa, mačku, kokošku, gicu....... ), ali hranimo vrapce.
Pokusi na životinjama se rade non-stop tako da ni meni nije bilo jasno kada se javnost podigla oko beaglova..... netko nanjušio priču.
Vidjela sam na tv jadne gicane i nije mi najjasnije da se svi moraju eutanazirati, da nije moguće pokušati s cjepivom, liječenjem ili sl.
Da se radi o 3700 mrava, puno je, onako na hrpi, a 3700 svinja, prasića.........?!?
Odvratno.
Informacije o farmi i zarazi su prilično šture. Ima neka farma, između neka dva mjesta, nije rečeno čije je vlasništvo, bili neki električari..... sve nešto čudno.
A ljubitelji životinja koji ne skupljaju govanca iza svojih životinja, šute......... definitivno nisam čula da je netko nešto na tu temu prozborio.....
p.s.
Pokusi na životinjama koje se uzgajaju u tu svrhu se stalno rade.... i nikome ništa.
Koja je razlika između beagla i štakora uzgojenog za pokuse? Živa bića? Baš kao i ljudi koji nemaju love pa uz neku naknadu pristaju biti pokusni kunići. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
8
Ukupno postova: 1860 Spol: Muško
|
IPKova farma. Inače, svinjska kuga nije opasna za ljude, ali se lako širi među životinjama. Ipak, kod nas i na zapadu se ne cijepi, već se životinje "humano" smaknu.
Naš je problem granično područje, s obzirom da se u Srbiji recimo vrši praksa cijepljena.
A ni krijumčarenje nije strana stvar. Mislim da se radi o "vježbanju demokracije". Snažan manevar kojim se želi poslati signal da smo spremni provoditi stroge fito-patološke i ostale nadzore koji već vrijede za EU.
Prljavo smrdljivo prase nema vlasnika koji bi ga štitio kao fetiš. Zato valjda opasni momci kad žele zvučati nemilosrdno kažu "ubiti kao svinju". |
|
_________________ Nekad davno bijah gej,
spasio me Horus Hej! |
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
DanicaV je napisao/la: ›
Koja je razlika između beagla i štakora uzgojenog za pokuse? Živa bića? Baš kao i ljudi koji nemaju love pa uz neku naknadu pristaju biti pokusni kunići.
|
Kad smo već kod toga: koja je razlika između lab. štakora i stanara BB kuće? |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Kad smo već kod toga: koja je razlika između lab. štakora i stanara BB kuće?
|
stanari BB kuće su se sami prijavili i izaći će živi.
štakori imaju više mozga. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
iawgoM
Ukupno postova: 222 Lokacija: The Restaurant at the End of the Universe Spol: Muško
|
objava spektakularne vijesti o lomljenju kostiju beaglova i fama o svinjskoj kuzi koja se podgrijava vec vise od nekoliko mjeseci su djelo unutar-klanskih sukoba u veterini u RH (netko je nekog htio ujebat-beaglovi), i nabijanje drzavi na nos cinjenice da je prije par godina ukinula obavezno cijepljenje protiv svinjske kuge (cime su veterinarske sluzbe izgubile 10ke milijuna kuna-mogucnost teorije zavjere?)
a ovi "prijatelji zivotinja"...hrpa licemjera i davezha IMHO... |
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
govoreći o slučaju beaglova, moja sestra studira na veterinarskom faksu i slala je priču o tome raznim novinama u nekoliko navrata, puno prije afere. nitko nije ni trepnuo, a većina profesora i studenata je za to jako dobro znala.
kada se dogodio boom oko toga, bilo je isključivo jer je netko sa faksa poželio da neke glave popadaju, što se nakraju i dogodilo. isto kao u politici. tužno, ali istinito. a ono s anestezijom (nažalost) nije istina. |
|
|
|
|
|
iawgoM
Ukupno postova: 222 Lokacija: The Restaurant at the End of the Universe Spol: Muško
|
CatCloe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
govoreći o slučaju beaglova, moja sestra studira na veterinarskom faksu i slala je priču o tome raznim novinama u nekoliko navrata, puno prije afere. nitko nije ni trepnuo, a većina profesora i studenata je za to jako dobro znala.
kada se dogodio boom oko toga, bilo je isključivo jer je netko sa faksa poželio da neke glave popadaju, što se nakraju i dogodilo. isto kao u politici. tužno, ali istinito. a ono s anestezijom (nažalost) nije istina.
|
no dobro..tu temu smo vec prozvakali kad se to dogadjalo sve...a za anesteziju mislim da nemas dobar podatak jer i meni je pola obitelji studiralo na tom faxu (valjda da mene mogu izlijecit kad bude trebalo?) i imam drugacije informacije....opet ovisi o izvoru i guess |
|
|
|
|