Autor |
Poruka |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Zna netko recept za to fino pitjence?
Preporuke za sastojke i sl? Kontam da treba rakije i meda... i sto jos? ;-) |
|
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
...med koji je potreban za medovaču mora biti u saću, pa se on onda samelje, prokuha i ostavi u određenom omjeru vode...drugi dan se to iscijedi kroz gazu i opet prokuhava...vele neki da je to više liker... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
Leteci mungos
|
anakonda je napisao/la: ›
...med koji je potreban za medovaču mora biti u saću, pa se on onda samelje, prokuha i ostavi u određenom omjeru vode...drugi dan se to iscijedi kroz gazu i opet prokuhava...vele neki da je to više liker...
|
Khm, vidim da te google odveo na isti site na kojem sam i ja citao recept... samo sto je to recept za medovinu (vinjak)...
Ajmo, ajmo, nije valjda da nitko nije pravio medovacu... Anonymous, reci sto znas o medovaci?! |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
...nisam, Leteći, morala na Google, upoznala sam lika koji se bavi proizvodnjom medovače...ono što još znam o njoj je da pripada u ljekovita pića i da ima manji postotak alkohola od ostalih rakija...sam proces i sastojke što se još stavljaju, ne znam... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
toni
Ukupno postova: 2180 Spol: Muško
|
Ja pijo mjesasmo to s domacom sljivom, kuali neko vrime... posle pili. dalje se ne sjecam. )
ovoga.. pa kao sto rekoh, to je za onu jacu verziju.. naravno da postoji jos i ona, finija, tzv. prava medovaca koja ima cca 20% alkokola.. kako se pravi ne znadem, ali bi ti mogao skociiti do svog bivesheg susjeda medara (Sporish) pa ga priupitaj. pa pio davno s njime. a onda je skrenio. ne od rakije vec od.. nekih drugih opijata... |
|
|
|
|
|
Leon Admin
Ukupno postova: 4122 Lokacija: space Spol: Muško
|
Zaista je cudno koliko je sve tajnovito oko pripravljanja tog finog pitjenca. Na netu nisam uspio pronaci niti jedan pouzdan recept.
Citat: ›
Ovaj liker u sebi sadrži preko 30 % najkvalitetnijeg bagremovog meda. Baza je rakija jabukovača, koja pomiješana s medom i još mnogo sastojaka, koji moraju ostati tajna, čini ovaj ljekoviti liker zaista posebnim. Pogodno i za osobe koje ne podnose visoke koncentracije alkohola. Nije dodana niti jedna aroma ili aditiv, potpuno prirodno! Jačina 22 % vol. alk. Nalazi se u pakiranju od jedne i pola litre te dva decilitra (program hrvatski izumitelji - Medovača Nikola Tesla). Servirati ohlađeno!
|
Evo jos materijala...
http://tinyurl.com/zhj3e
Ovo je ohrabrujuce ;-)
http://tinyurl.com/ehcyr
http://tinyurl.com/k47qe
http://tinyurl.com/kkldt
http://tinyurl.com/fvz7x
A ima i recept za mead (medovina - vinjak)...
http://www.meadmadecomplicated.org/ |
|
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
|
toni
|
Treba ti med + rakija sljiva + secer + voda. nema da omanes
Il samo med i veseli stroj i nesto vremena...
ajd kad si na BBSu (big brijest city, 'fkors) odi do Sporisa(starijedg) i pitaj ga da ti da litricu il (ondnosno "i") recept |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
|
@toni, daj napisi detaljno recept... koji omjeri, koliko cega, koliko kuhati, koji je postupak... ;-) |
|
|
|
|
toni
|
Ma ti bi sve na pladnju.. ne moze ! Predlazem; da se najdemo jednom.. eto moze i kod mene kad dojdem u osk, pribavimo potrebite supstance i bacimo se na experimentiranje... tako ti svi rade. sta mislis zasto niko neda recept !?
ne sjecaju ga se ) |
|
|
|
|
|
Nandino
Ukupno postova: 5431 Lokacija: redakcija portala Osijek031.com Spol: Muško
|
istina. znam da se nešto kuha i miješa s nečim, ali me možeš ubiti ako znam kojim redom! |
|
|
chaknoris
Ukupno postova: 591 Lokacija: L. A. Spol: Muško
|
|
Zadnja promjena: chaknoris; 14.07.2010. 17:53; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
Nandino je napisao/la: ›
istina. znam da se nešto kuha i miješa s nečim, ali me možeš ubiti ako znam kojim redom!
|
...kao, uostalom, i bilo koje drugo piće, jelo, namaz, ili nešto slično tome precizno, nema šta! i moja saznanja su tu negdje... |
|
|
|
|
|
Lucky Luke-= Don`t follow
Ukupno postova: 24 Lokacija: tu i tamo Spol: Muško
|
Leteci mungos je napisao/la: ›
anakonda je napisao/la: ›
...med koji je potreban za medovaču mora biti u saću, pa se on onda samelje, prokuha i ostavi u određenom omjeru vode...drugi dan se to iscijedi kroz gazu i opet prokuhava...vele neki da je to više liker...
|
Khm, vidim da te google odveo na isti site na kojem sam i ja citao recept... samo sto je to recept za
medovinu (vinjak)...
Ajmo, ajmo, nije valjda da nitko nije pravio medovacu... Anonymous, reci sto znas o medovaci?!
|
Ništa. Znam da ima jedan lega u Tenji koji pravi skroz urednu medovaču, ime mu ne znam, medar, L Botića.... |
|
_________________ Ne dirajte mi konja jer hoće da ugrize
Don`t follow me i ja sam zalutao |
|
|
|
debeli
Ukupno postova: 920 Lokacija: evriver Spol: Nebitno
|
Kako to lega a nije iz OS, nego iz Tehnje |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
|
chaknoris je napisao/la: ›
Mungose na što točno misliš?
Medovina se dobije vrenjem meda i za to trebaš nekih mjesec dana i bačve i slične pizdarije.
|
Ne mislim na to, znam da i to postoji, ali to je malo shebana procedura...
Citat: ›
Imaš i mednu rakiju (valjda si na to mislio) tu trebaš dobru rakiju kao podlogu (npr. šljivovicu) i med koji ćeš otopiti, treba barem tri tjedna da liči na nešto. Ta mi je draža
|
Da, to je ono sto me zanima, i znam da se to tako pravi, ali nitko se jos nije nasao napisati pravi recept - oomjere i "tajne" sastojke...
Geeee... lakse naci upute za sloziti dzepnu nuklearku!
@FalicniTome, tnx... ali od imena nema puno vajde... svi ti medari se prave gljive i skrivaju recepte k'o zmija noge... kuzim ih - ne zele otkriti koliko je to zapravo trivijalna picaboca za smuckati ;-)
@debeli, zar ni ti ne znas?! aaaa...kamo to ovaj svijet ide?! ;-) |
|
|
|
|
|
|