Ja sam se bavila i Avonom i Oriflameom. Nakon nekog vremena odlučila sam se baviti samo Avonom. Proizvodi su zaista kvalitetni i mogu reći, dosta kvalitetniji nego Oriflameovi.
Evo nekih od mojih iskustava, pa možda nekome dobro dođu...
Gelovi za tuširanje - u Avonu su baš fini, kakvi trebaju biti, lijepo se zapjene, dok su Oriflameovi jako rijetki i jedva da ima pjene kad istrljaš po sebi.
Sviđa mi se u Avonu ona njihova linija gelova za tuširanje - Senses. Ima jako puno vrsta gelova za tuširanje, prefino mirišu i često neki novi lansiraju. Jako sam zadovoljna!
Pjene za kupanje - kao i gelovi za tuširanje, Avon je No. 1. Pjene su prekrasne, fino guste, i puno pjene se napravi dok si napuniš kadu, dok za Oriflame ne moram ni reći...
Iz Avona preporučujem pjenu od bijelog ljiljana (White Lily) i Pine Colade, kao i od maline, borovnice i sl.
Losioni za tijelo - Avon, Avon i Avon. Njihovi su losioni bogati, nisu rijetki ni tako nešto slično. Zaista su kvalitetni i kao što je @goose napisala, SSS je predobar! Koža poslije njega bude fino meka i zaista je kvalitetan. Također si im losioni iz linije Naturals odlični! Svi mogući mirisi i još su pritom jako kvalitetni! Oriflame ima nešto losiona, ali opet...kao i gelovi za tuširanje - rijetki su i nekako prelagani...ne znam kako da to drugačije objasnim...prevodenasti su. U Oriflameu je meni osobno, i mojoj mami, jedini najbolji losion, kao i krema i gel za tuširanje, Silk & Cashmere. Nije baš jeftinjara po 11-12 kn već je duplo skuplje, otprilike. Koliko para...
Kreme za lice/sredstva za umivanje - Koristila sam i od Avona i Oriflamea. I jedni i drugi su ok. Kod Oriflamea mi se sviđalo to što imaju proizvode za lice proizvedene od organskih sastojaka, npr. Tea Tree, Milk & Honey i sl.
Peeling/scrub za tijelo - Opet definitivno Avon. Scrubovi iz kolekcije Senses su odlični, a da ne govorim još o onima iz Spa linije, koji su doduše, i skuplji. Koristila sam nekad davno i scrub iz Oriflamea, ali više ne. Sve što koristim, kupim u Avonu jer mi je stvarno No. 1.
Maske za lice - koristi ih moja mama i to iz Avona. Prednost i jednih i drugih je to što nekad u ponudi imaju one "jednokratne" maske po nekoliko kn. Povoljnije su pa onda valjda više ljudi kupuju, kad ne moraju odjednom dati 40ak kn, već eventualno 7-8 kn.
Parfemi - definitivno Avon! Imam jako puno njihovih parfema i jako sam zadovoljna. Od Oriflamea imam nekoliko komada, ali više ih ne kupujem jer mi nekako jeftino mirišu i to mi se ne sviđa. Oni Avonovi su nekako profinjeniji. Ima i Oriflame koji dobar, ali sve su to većinom poput jeftinjara.
Sjenila - Što se tiče toga, i jedni i drugi imaju neka bolja, neka lošija sjenila. U Oriflameu su mi dobra sjenila Soul Mates iz linije Visions. Ostala su dosta skuplja (Giordani Gold) pa ih nisam koristila. Iako, moram priznati, linija Giordani Gold im je stvarno za svaku pohvalu. Šminke, maskare, puder...stvarno su super i mislim da im je to najuspješnija ili možda čak i najpoznatija linija.
Avon ima stvarno velik izbor sjenila (što onih u kamenu, prahu, što tekućih). Ja više volim ona "normalna" sjenila u kamenu/prahu, nego ta tekuća.
Šminke - kupila sam jednom šminku iz Oriflamea koja ne da nije bila slična kao na slici, nego je potpuno drugačija boja, ne samo nijansa. Stavili su stare nijanse u katalog, uz nove šminke, a nisu ni slične, pa sam morala slati reklamaciju i mijenjati šminku.
U Avonu mi se tako nešto dosad nije dogodilo. Znam da i oni imaju kartice boja od šminki koje su prije imali, ali ih usklade s novim šminkama i dobiješ istu nijansu kao što je u katalogu, a ne da dobiješ sasvim drugu boju.
Lakovi za nokte - u Avonu su malo skuplji, i jedina zamjerka je što se sporo suše, barem ona kolekcija Nailwear, dok su oni od Color Trenda povoljniji i čak se dosta brže suše. U Oriflameu su lakovi isto ok, nemam zamjerke. Povoljni su i vrlo brzo se suše.
Olovke za oči - Avon! Iz linije Color Trend su jako dobre, iako im je cijena samo oko 17kn, nekad 19 kn, jako su povoljne. Već jako dugo koristim njihove olovke za oči i prezadovoljna sam. U Oriflameu sma naručila jednom i nikad više, barem ne iz linije Visions. Kupila ja tako olovku za oči iz Oriflamea, s jedne strane crne, s druge strane svijetlo roze boje. Kad sam počela s nanošenjem olovke, skoro sam si izgrebala kapke. To je toliko oštro i uopće ne ostavlja trag za sobom. Možete misliti koliko je olovka tvrda da kad sam si pokušala na ruci povući crtu da vidim što je s tom olovkom, grebe i po ruci. Tako da...olovka je totalni promašaj!
Eee da. I sve one kreme protiv bora, celulita, kreme za područje oko očiju, kreme za lice...iako ih ne koristim ja, moja mama ih koristi i prezadovoljna je, tako da preporučujem Avon.
I na kraju, da ne bi sve ispalo kao neka reklama...sve ovo govorim iz iskustva...bavim se Avonom više od 4 godine, a Oriflameom sam se bavila nešto malo manje, oko 3 godine. Iako je Avon u nekim stvarima skuplji, ipak je dosta kvalitetniji i nema proizvoda s kojim nisam bila zadovoljna, dok za Oriflame to, nažalost, ne mogu reći.