Autor |
Poruka |
jeremy
Ukupno postova: 101 Lokacija: s druge strane ogledala Spol: Muško
|
Pukla me ideja, i što više o njoj razmišljam, čini mi se sve logičnija.
Dakle, jesu li Tool prodali dušu vragu da snime album Ænima, tj. da stvaraju najkvalitetniju glazbu na svijetu?
Jer:
- album se zove Ænima (duša)
- razlika između Undertowa (prethodnog albuma) i ovog je nebo i zemlja. Oba su albuma odlična, ali je razlika u kvaliteti ogromna
- svaki slijedeći album je još kvalitetniji
- na albumu postoji pjesma Eulogy koja, ma koliko me god uvjeravali da je neka vrst sprdnje o Bill Hicksu, previše ima poveznica s kršćanskim Isusom u kojoj se sere po njemu.
- na albumu postoji i 'pjesma' Die eier von Satan (recept)
- u pjesmi Hooker with a penis kaže 'I sold my soul to make a record...'
- kasniji albumi, dok se ne navikneš na njih, zvuče uznemirujuće i zlo ponekad
- do Undertowa su imali Paula D'Amoura za basista, koji možda nije htio imati ništa s ovim, pa su ga zamijenili sa Justinom Chancellorom
Vjerojatno ima još detalja a ja ih se ne mogu sjetit.
Još nešto. Nekom se sviđaju, nekom ne, netko će možda reć da serem, ali je činjenica da su najkvalitetniji bend danas. Savršeni instrumentalisti kojima ni svi glazbeni zakoni nisu prepreka da stvaraju savršenu glazbu. Priznajem da sam ovisan o njima, kao i svi ljudi koje znam da ih slušaju. Skoro ne prođe dan da ne preslušam barem jedan album, a poslije njih mi sve drugo zvuči izblijedjelo. A svi znamo da su ovisnosti zlo...
Eto, zanimaju me vaši komentari i što vi mislite o svemu tome... |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Jesu! I bitlsi isto, i sabati,cepelini,flojdovci,stounsi,onaj bluzer kojem ne pamtim ime,i mejdeni naravno... Jebga,ispada da je Sotona puno vise napravio od jahveta (ili sina mu il one usrane pticurine sa fresaka) za glazbu. Odoh ja sad klat jagnjad po grobljima,aj bok! |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
bit će da od dvojice krojača sudbine sotona ima sluha, a bog je ionako emo curičica
di mi je mače da mu glavu odgrizem |
|
|
|
|
|
OligofreniDikobrazoid
Ukupno postova: 2339 Lokacija: Šikara uz Dravu Spol: Muško
|
Monstrum je napisao/la: ›
bit će da od dvojice krojača sudbine sotona ima sluha, a bog je ionako emo curičica
|
Definitivno stoji.... Sotona nam da Tool i od bazuke gore nabrojane....A Bog? On nam dade Creed i slične pičkice |
|
|
|
Monstrum
|
totalno !!! da nam radiohead, coldplay i takve pičkice koji cvile i kukaju
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7ttYjmf9sZo[/youtube] |
|
|
|
|
|
seven-of-nine
Ukupno postova: 274 Lokacija: južno od mjesta gdje sjevera nema Spol: Žensko
|
Nemoj mi dirati Radiohead! |
|
|
|
|
|
Monstrum
|
|
|
|
Coxa Branca
Ukupno postova: 101 Lokacija: Korriban Spol: Nebitno
|
Ne mozes Radiohead i Coldplay pozere u isti kos stavljat. Aenima je definitivno najbolji album od TOOL-a. Samo mi Maynard ide na kurac sa ovim Perfect Circle tematikom u zadnje vrijeme, malo je pretjerao. |
|
_________________ Things I once thought, Unbelievable, In my life, Have all taken place, When we walked through, Little Italy, I saw my reflection, Come right of your face |
|
|
|
empetri
Ukupno postova: 656 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
A Puscifer? xD Dobar je APC, malo mirniji, drugačija tematika, politika, ljubav, mržnja, bog. Tool je besprijekoran, bavi se psihom. Najbolji bend evar. Ne mogu izdvojiti pjesmu, svaki put me neka druga osvoji. |
|
_________________ --
Finding beauty in the dissonance. |
|
|
|
Coxa Branca
Ukupno postova: 101 Lokacija: Korriban Spol: Nebitno
|
Bas zbog toga, Perfect Circle malo pretjeruje, sve pjesme na istu tematiku, zena, Bog, mrznja. Ta mogao je to malo sire razradit, a ne sve isto. Mislim dobro to sve zvuci, ali tekstovi se ponavljaju samo u drugacijem obliku. Ali zato TOOL 5* |
|
_________________ Things I once thought, Unbelievable, In my life, Have all taken place, When we walked through, Little Italy, I saw my reflection, Come right of your face |
|
|
|
aardvark
Ukupno postova: 122 Spol: Nebitno
|
aenima je igra riječi: anima kao duša i enema kao klistir
Tool, APC, Puscifer... Maynard je bog. I batina. |
|
|
|
|
|
nake_rado
Ukupno postova: 5684 Lokacija: mala soba 3 sa 3 Spol: Muško
|
Ja mislim da su Prljavci zajedno s LET 3 isto dušu prodali jel neznam baš da bi mogli oni ovolko nastupat ovolko u Osijeku da neku štelu nemaju, a sad kolko sam mislio, i čak sam sanjao o tom, ima mi to neke povezanosti. I kad sam ih gledao na koncertu nisu radili ništa drugačije sve je bilo normalno, ali to mi je i zapravo čudno to bilo, pa reko možda oni to skrivaju.
I sad mi je u glavi sveopću kuršlus i belaj ja ne mogu leć spavat bez da vidim u glavi Houru i Mrleta kako rade rituale a poslje toga idu s vragom na crno Osječko. |
|
|
|
fuldstændigamok
Ukupno postova: 711 Lokacija: Behind you Spol: Muško
|
Coxa Branca je napisao/la: ›
Bas zbog toga, Perfect Circle malo pretjeruje, sve pjesme na istu tematiku, zena, Bog, mrznja. Ta mogao je to malo sire razradit, a ne sve isto. Mislim dobro to sve zvuci, ali tekstovi se ponavljaju samo u drugacijem obliku. Ali zato TOOL 5*
|
Pa maynard je napravio apc projekt jer je imao tu glazbu u glavi koja se jako razlikuje od toola, dosta su komercijalniji, drugaciji s tematikom i izvedbom. našta bi to ličilo da je izveo te pjesme s toolom? uostalom, apc ne djeluju već duže vrijeme. |
|
_________________ L' essentiel est invisible pour les yeux. |
|
|
|
curaxyz Ukupno postova: 62 Spol: Nebitno
|
Monstrum je napisao/la: ›
totalno !!! da nam radiohead, coldplay i takve pičkice koji cvile i kukaju
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7ttYjmf9sZo[/youtube]
|
ček nisam sad skontala jel misliš i za ministry da su-pičkice?
nadam se da nisi?i koji je razlog stavljanja ovog linka ovdje?obožavam tu pjesmu...ali ak misliš da stigmata ima veze s isusom-nema.. |
|
|
|
|
|
Monstrum
|
ne. ministry su suprotnost pičkicama zato sam i stavio link nema nikakve veze s isusom al u tom trenutku sam slušo tu stvar pa ono, zaljepio link |
|
|
|
|
|
|
|