Čobani jedni, Grupa građana je spomenik na kojem smo mi odrasli, čitava moja generacija... I za razliku od vaše generacije, PUNO smo normalniji kulturniji pristojniji i profinjeniji.Odgajani smo na jedan drugi način, da gradimo sebe i svoje vrijednosti a ne da zatiremo ono što već ima vrijednost.
Nije važno GDJE će Starčević ni TKO ga je postavio, važno je da ovaj spomenik NIKADA nije smio napustiti svoje prvobitno mjesto jer je on još jedan od simbola ovog grada, grada koji je nakad bio kulturno središte i ZELENI grad (nešto što se nakon rata vrlo uspješno pokušava zatrti dopuštajući svakom čobanu da radi u ovom gradu što hoće), bio je ovo grad u koji su posjetiteji dolazili i IMALI što vidjeti, čuti doživjeti, bio je grad na kojem su nam ZAVIDJELI, bio je to grad za koji smo S PONOSOM GOVORILI-JA SAM IZ OSIJEKA, sad spuštamo glavu i trpimo šale na svoj račun kad nekome od izvana kažemo da smo iz Osijeka....pOSTAli smo periferija i selendra zahvaljujući samovolji onih koji NIKADA nisu bili duša i srce ovog grada.
GRUPI GRAĐANA JE MJESTO NA TRGU, a Starčeviću je od samog početka trebalo biti mjesto negdje gdje bi ono bilo samo njegovo, a ne napravljeno nauštrb nečeg drugoga, što NIKADA NIKOME prije toga nije smetalo.
|
sta ti znas kak sam ja odgajan i moja generacija, ne budali