Drago mi je da forumaška rekacija nailazi na plodno tlo, te mogu odmah konstatirati da je moj post tendenciozan i brzoplet, no internet - forum komunikacija spriječava dublje analize. No post mi je tendenciozan koliko i citirani tekst.
Tvrdnja da su svi organizatori Hsp-ovci potpuno je netočna, slažem se, ako ćemo vršiti uvid u članstvo pojedinih stranaka, što ja naravno ne mogu. Niti je moja ideja bila utvrđivati tko se kome priklonio, niti da li je član stranke - to nije suština - kad već forsiramo, Jukić radi za Grad svaki put kad se čuje glazba iz nekog zvučnika, a Harangozo je čovjek zbog koje se smanjivao nivo obrazovanja za mjesto direktora gradske firme Športski objekti. Moja poanta je druga - izbjegavanje sučeljavanja politički je potez, koji u pravilu koristi onom tko ga izbjegava, pa ako može Sanader, može i Bubalo. Tim više, ako sumnja da se sučeljavanje neće odvijati u njemu prihvatljivim uvjetima - u poziciji u kojoj je Bubalo, ili Sanader, morali bi biti blesavi da na sučeljavanje pristanu.
Druga je stvar što Bubalo eventualno kao razlog nedolaska navodi pristrasnost voditelja, koja možda stoji, a možda i ne. Ostajem kod tvrdnje da novinari u Osijeku nisu neovisni, bez iznimke. Isto tvrdim i za 99% drugih hrvatskih medija. Slobodni su samo novinari internet izdanja, i da kojim slučajem g. Flauder ne radi za Osječku televiziju, čiji je vlasnik dobro poznati sponzor dvojice kandidata za gradonačelnika, u neovisnost bih mogao povjerovati. Novinari u Hrvatskoj nisu neovisni, a to potvrđuju i procjene međunarodnih organizacija o medijskim slobodama u Hrvatskoj. Za ilustraciju, još sam gore pisao o Jergoviću, koji bi mogao biti puno neovisniji od osječkih novinara, kada bi to htio. Trudim se ne generalizirati, te mi je žao što su ovdje krenule nekakve usporedbe sa Hitlerom i nacističkom Njemačkom.
Tvrdnji g. Flaudera da nema ništa osobno protiv čovjeka koji mu je dao otkaz naprosto ne vjerujem, i tu nemam što dodati. Tvrdnja da se radi o neukusnoj ideji moje je subjektivno mišljenje, i kod njega ostajem. Ostajem i kod tvrdnje da u sučeljavanju 3 kandidata na Dnevnik.hr nitko nikog nije samljeo, što je također moj subjektivni dojam. Međutim, ja nisam novinar, i ne moram imati ni zrnce objektivnosti ako ne želim.
O financijskim uvjetima projekta ne znam ništa, a pretpostavka da je g. Flauder ostao bez honorara samo je pretpostavka, koju zasnivam na ideji da malo tko ulazi u projekte osuđene na financijski gubitak.
Tekst i dalje smatram tendencioznim i svrstavanjem na jednu političku stranu.
Osim što je ovo nonsens, istaknuo bih da meni ne treba kredibilitet. Drago mi je da netko misli da sam ga imao, ali rado ga se odričem. Naime, kako stvari stoje, moje pisanje na forumu postat će puno gore i pristranije nego što je bilo - ne krijem razočaranje osječkim i hrvatskim biračima.
Ako smo već kod političkog opredijeljenja, ono ostaje kakvo je i bilo. Moja opcija je bio Vrdoljak, iz razloga 100 puta navedenih. Vrdoljak nije kandidat, a u novom odnosu snaga Vrbošića smatram uvjerljivo najboljim kandidatom - Vrbošić je ono što je trebao biti Vrdoljak, da ga, kojim slučaje, nije iznevjerila Biljana Borzan.
Ako Vrbošić ne uđe u drugi krug izbora, za što još uvijek mislim da može, već sam puno puta napisao i ponovit ću - Bubala smatram boljim od dvojice Hsp-ovaca, te ću za njega glasati u drugom krugu (iako se ipak nadam da neću morati).
Konstrukcija o posrednom i neposredno štićenju Glavaša je potpuno sumanuta. O potezu Vrdoljaka i koaliranju sa Hdssb-om već sam se izjasnio - ali evo, ponovit ću. Radi se očito o pukom političkom oportunizmu, i činjenici da Vrdoljak vjerojatno shvaća da "građanska opcija" u Osijeku ne prelazi 10%. Prvi dan nakon objave koalicije Hdssb-a i Hns-a napisao sam, i ostajem kod toga, da ta koalicija nema moju podršku "ako će biti opterećena osobom Branimira Glavaša" - kako vidimo, od toga ništa.
Tema ovih izbora, što sam također nekoliko puta napisao, trebala je biti potrošnja silnih gradskih miliijuna, a ne '41, '91, i Domovinski rat. Međutim, zahvaljujući pametnim potezima Sanadera i Glavaša u par smo se dana vratili 20 godina u prošlost, na teren gdje su njih dvojica ii sva sila braniteljskih udruga najbolji igrači.