DanicaV je napisao/la: ›
Jako si strog prema ženama.
|
Malo sam upotrijebio hiperbolu, cisto kao zacin... ;-)
Citat: ›
Postoje stereotipi o muškim i ženskim zanimanjima ali ih nisu stvorile žene same.
|
Kad netko trazi da se zakonom propise udio necega u necemu, onda ne vidim o kakvim je stereotipima rijec... Ili, ako cemo vec traziti srazmjernu zastupljenost, cinimo to kako treba. Promijenimo obiteljski zakon i omogucimo ocevima pravo i jednakost u dobivanju skrbnistva (nisam u toj poziciji, na srecu, ali ovdje je na snazi ociti seksizam o kojem svi sute). Glavno da kokoshi drece da im se dekretom dodijele fotelje. Pazi ovo - ne spososbnoscu, ne zaslugama, ne kvalitetom, nego propisom! Heeeej... Sto je sljedece?! Svaka curica koja se rodi ce dobiti certifikat kojim ce kao roba moci uzeti jednog muskarca cim posane punoljetna?! ;-)
Istraživanja su pokazala da se muškarci uvijek kreću prema bolje plaćenim i cjenjenijim radnim mjestima.
|
To je istrazivanje posljedice, a ne uzroka.
Zašto sve više žena u politici - nije više dovoljno unosno..... samo treba pratiti kretanje kapitala.
|
Rekao bih suprotno - sve vise zena je u politici upravo zato sto je to pravo lezilebovicko zanimanje. Mlatis megapare, a na mrdas kurcem, pardon, usminama. Pardon my political correctness...
Odjednom je zene pocela zanimati politika. Ok, to je proces, prirodan i prihvatljiv. Ali, kad su skontale da se svojim sposobnostima i kvalitetom nece moci uvaliti u fotelje (iako postoji poprilican broj zena koji dokazuje upravo suprotno), onda su pocele kreshtati i kreveljiti se kako se njima MORA omoguciti proporcionalna zastupljenost. To je jedna antievolucijska "pozitivna diskriminacija"... Ne zelim da pravila u mom drustvu donose ljudi na osnovu bilo kojih osobina osim sposobnosti, racionalnosti i iskrenog zastupanja interesa onih koji su ih izabrali. Dakle, nikakva pozitivna diskriminacija prema zenama, muskarcima ili psima ne dolazi u obzir.
(kod nas su se jedva navikli na ženu koja vozi tramvaj, a zamisli da ti žena dofura građu kamionom, pao bi u nesvjest momentalno, ili da ti dođe instalirati centralno grijanje....)
|
Hm, ne znam... ne bih imao nista protiv da mi vodoinstalaterska u dopicnjaku pocne cetveronoske cackati nesto oko sudopera... ;-)