Autor |
Poruka |
stripi
Ukupno postova: 79 Lokacija: osijek Spol: Žensko
|
imam mačka u stanu, noćima ne spava, stalno mjauče, grize i napada sve oko sebe, znam da se pati, sutra ide na kastraciju. živim u prizemlju pa je pitanje dana kad će pobjeć kroz prozor! nadam se da ga neće zanimat druge mačke i da će se znat vratit! žao mi je da nakon kastracije ne izgubi onaj znatiželjni pogled i želju za igrom, i sve one ludosti koje radi kad ga ne pucaju hormoni. ima li kakvih iskustava? |
|
|
|
|
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol: Muško
|
Što se mačje kastracije tiče, računaj na to da će, s vremenom ili možda čak i odmah, mačak prestati lutati, neće biti borben i prestat će obilježavati teren uriniranjem (iako je šansa za ovo zadnje nekih 60-40, možda 70-30).
Nisi rekao/rekla koliko je mačak star, ako je već zreo, onda svakako računaj na "eunuh efekt" - razvit će mu se muskulatura i dobit će na težini. Postat će pravi, veliki mačor
Kastrirani mačak će biti puno čišći, neće imati onaj klasični miris mužjaka, manje će se glasati, i kastracija će mu otkloniti mogućnost razvoja raka testisa.
Ako se postupak izvede dobro, mačak će biti onaj stari (novi) unutar nekoliko dana.
Sterilizacija mačaka |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
stripi
|
star je 8 mjeseci, nije još počeo ispuštat jake mirise. u zadnjih mjesec dana počelo je to mjaukanje i agresija prema drugim ljudima, mene i muža još i podnosi. kad ga to "ludilo" popusti onda je umiljata maca koja se mazi i prede. zaigran je i voljela bi da i takav ostane. posebno me brine što nije izlazio iz stana i hoće li se znat vratit! nikad prije nisam imala mačku pa još uvijek učim |
|
|
|
|
|
Marinoš
Ukupno postova: 296 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
mačak će sigurno ostati zaigran i dalje.negdje sam pročitala da mačke nakon kastracije/sterilizacije opet postaju mačići - što se ponašanja tiče - dakle,samo mu nestaju nagoni za parenje i ta hormonska ludila;
potpisujem sve što Frost kaže - bit će to pravi mačor! |
|
_________________ Što možeš danas,ne ostavi za sutra! |
|
|
|
stripi
|
ok, hvala! javim za par dana kako smo preživjeli |
|
|
|
|
|
Marinoš
|
svakako! |
|
|
|
|
Frost
|
stripi je napisao/la: ›
posebno me brine što nije izlazio iz stana i hoće li se znat vratit! nikad prije nisam imala mačku pa još uvijek učim
|
Pa...rezat će mu jajca, ne mozak
I ako dosad nije izlazio iz stana, nekako sumnjam da će i sad |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Marinoš je napisao/la: ›
mačak će sigurno ostati zaigran i dalje.negdje sam pročitala da mačke nakon kastracije/sterilizacije opet postaju mačići - što se ponašanja tiče - dakle,samo mu nestaju nagoni za parenje i ta hormonska ludila;
potpisujem sve što Frost kaže - bit će to pravi mačor!
|
Ovo je apsolutna istina - mačak moje frendice nakon kastracije je podjetinjio. Ali nije posve izgubio naviku lutanja i tučnjava s drugim mačorima, no imao je već tri-četiri godine kad je kastriran, tako da je to malo teže iskorijeniti. |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
Marinoš
|
ja kontam da je to zato što je mačak prije kastracije išao van,da zato opet ide van;ali tuče se iz razloga što brani svoj teritorij;to rade i kastrirane i ne kastrirane mace...ja barem tako mislim
|
|
|
|
|
stripi
|
jeste li kada gledali životinju kako dolazi sebi od narkoze!? pada na glavu! doslovno. jadan cjelo vrijeme pokušava ustat ali glava mu preteška a noge drvene. do sutra će bit kao novi! bar ćemo većeras svi spavat. zamislite si da vam neko cjelu noć pali svjetlo a ustajete u 5 ujutro! ne šalim se. skužio je da ako se popne na komp može dohvatit prekidač za svjetlo i ako on ne spava neće nitko!
a što se tiče izlaženja van, jesam spomenula da smo na prizemlju, francuski prozori, proljeće, ptice? zar to nije dovljno za mačju znatiželju! |
|
|
|
|
|
Frost
|
Pusti ga neka se naspava večeras da ga popusti narkoza i bit će on brzo onaj stari |
|
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Prijateljičin je mačak prije kastracije tri puta skočio sa četvrtoga kata, bez ikakvih ozbiljnih posljedica. Sad to bar više ne radi. |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
MacaPapucharica
Ukupno postova: 3162 Lokacija: tu. Spol: Žensko
|
stripi je napisao/la ( Pogledaj post): ›
a što se tiče izlaženja van, jesam spomenula da smo na prizemlju, francuski prozori, proljeće, ptice? zar to nije dovljno za mačju znatiželju!
|
oprosti, ali zašto mačak od 8 mjeseci nije izlazio van?
psi se izvode u šetnju, zar mačka, kojoj je, po mom mišljenju, sloboda daleko potrebnija i važnija, mora biti osuđena na život u stanu i neizlaženje?
pa, ako je kastriran, nije glupav, vratit će se... |
|
_________________ naivna k'o francuska sobarica |
|
|
|
stripi
|
nije to nikakvo uskračivanje slobode jer kad smo ga našli u parku bio je mjesec dana star! dok je porastao došla je zima i naravno da ga nisam htjela puštat van da ne pobjegne i ne ugine negdje smrznut i gladan, jer navikao je na spavanje kraj peći i redovno hranjenje!!! zadnjih mjesec dana ga pucaju hormoni i opet nisam htjela da takav lud izađe i potuče se sa pvim čoporom. sad kad je kastriran naravno da će izlazit van! |
|
|
|
|
|
MacaPapucharica
Ukupno postova: 3162 Lokacija: tu. Spol: Žensko
|
ma, tvoj mačak - tvoj izbor
meni se samo čini da si malo prezaštitnički nastrojena pa mačak opet može nastradati, ovaj puta jer nije dugo izlazio van i ne zna se braniti...
zamisli da imaš dijete i ne pustiš ga van dok ga ne prođe pubertet - kako bi mu bilo?
životinja, kao i čovjek, mora i biti bolesna i posvađati se i osjetiti bol i nepravdu, da bi opstala
sretno i tebi i mačku! |
|
_________________ naivna k'o francuska sobarica |
|
|
|
|
|