Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Offtopic

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Uma

Ukupno postova: 4727
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 30.10.2008. 15:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Delfin je napisao/la:
Vratimo se na temu.
Bibliju je napisao muskarac!!! pa zasto se onda cudimo da je zena u svakoj knjizi ocrnita.
Constantin je u 3 stoljecu izmijenio tekstove u bibliji, priznao samo 4 evandjelja koja je prije toga sve procesljao ne bi li bilo po njegovoj volji a ostale stare tekstove dao spaliti te je naterao ljude da se pokrste a oni koji nisu htjeli su zavrsili na lomaci ili s macem u trbuhu. Tako je htio kontrolirati neuki narod prijeteci mu vjecnom paklu a jadan narod nije ni znao da je vec zivio u paklu.
Hm jel bi Bog postupio tako sa svojom djecom ili samo egoisticni vladar sa svojom vojskom.

Prica o Adamu i Evi je slikovita znaci nije se dogodila vec je masta nekog pisca bila prebujna a mi danas to uzimamo kao povijesni dogadjaj. Ja jednostavno u to ne mogu vjerovati jer mi nista nije logicno.
Cinjenica da je muskarac napisao bibliju a ne Bog vidi se u svakoj recenici gdje sebi daje apsolutnu moc a zenu blati, proklinje, ocrnjuje jer nemoze kontrolirati svoju pohotu ili pucki receno: cim vidi zenu digne mu se ku..c.
Sebi je dao moc i u kuci bozjoj iliti ga crkvi gdje je dan danas muskarac "blizi" bogu tako da zene nikako nemogu biti svecenice a kamoli poglavarice crkve vec samo nekakve sluskinje obucene u siroke haljine da slucajno ne bi izazvale pohotu a ostale zene su sve "kurve".
Crkvene dogme vise ne prolaze, pitanje je samo vremena kada ce ih ljudi odbaciti, one su nelogicne, nepravedne i samo nas vracaju u srednji vijek.
Ja postujem ljude koji idu u crkvu i vjeruju u bibliju al ajmo ostaviti to postrani i biti donekle logicni i razumni.....
Isus je propovijedao po livadama, sumama....a ne u nekim ogromnim i hladnim zgradurinama koje se grade od poreza-naseg novca. Isao je medju ljude po trznicama u ribolov....Kad ste danas vidjeli da kardinali ili pape idu u narod a da ih neprati cijela ceta bodyguarda ili da se ne vozaju u blindiranim autima, pa di to ima? cega se boje? Ne bi li narod popizdio i ubio ih jer zive od naseg novca a nama propovijedaju da budemo skromni i da je bogadstvo-prokledstvo.
Tako bi mogli u nedogled.
Danas se postuje i cijeni sve sto je novo, krenuvsi od znanosti, fizike, kvantne fizike, astronomije, medicine, psihijatrije.......samo kod vjere vrijedi sto stariji spisi to bolje!! .....zar nije vrijeme da i to promjenimo kao sto smo prihvatili da je zemlja okrugla tako trebamo prihvatiti da mentalni sklop ljudi prije 2000 godina ne vrijedi i danas!!!!!

ovo je jedan od boljih postova koji su ikada bili na ovom forumu! nemam šta drugo za reci osim da potpisujem svaku rijec! svaka cast!

Ukupno postova: 505
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.11.2008. 15:19 
Naslov:  

Fala, fala....

Ukupno postova: 5684
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 04.11.2008. 19:26 
Naslov:  

Svaka čast!
Odličan post, sve je jako slično ako ne i isto mojem mišljenju.

be strong be happy and don't let anyone to make you angry
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Loona

Ukupno postova: 3713
Post Postano: 04.11.2008. 19:51 
Naslov:  

Mislim da se ova tema tim postom može i zatvoriti.

Post Postano: 05.11.2008. 15:29 
Naslov:  

Loona je napisao/la:
Mislim da se ova tema tim postom može i zatvoriti.

I ja to mislim, a Delfina za predsjednika! svaka cast! mislim da cu i ja upotrebljavati tvoje rijeci jer to je i moje mišljenje samo ja to neznam tako lijepo srociti!još jednom....Delfin osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile

Post Postano: 05.11.2008. 22:37 
Naslov:  

osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile

Skoči u forum: