Autor |
Poruka |
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Za razliku od ostalih hrvatskih gradova koji se proširuju, Osijek bi se mogao smanjiti. Naime, nezadovoljni odnosom gradske uprave prema njima i njihovim potrebama, stanovnici prigradskih naselja Višnjevac i Tenja već su najavili mogućnost odcjepljenja i formiranja vlastite općine! Ideja se javila prošle godine, a aktualizirana je ovih dana jer odnosi s gradom, iako bolji, još nisu "dovoljno dobri".
Kako kaže predsjednik Mjesnog odbora Višnjevac Josip Marković, u njihovo mjesto 2005. nije utrošena nijedna kuna od predviđenih 275.000 za programe prioriteta, a kapitalne investicije zaobišle su Višnjevac u širokom luku. Slično je i u MO-u Tenja, a njihov predsjednik Josip Valentić navodi da u posljednje četiri godine u Tenji, koja je tijekom rata bila okupirana, nije sagrađen nijedan kilometar nove ceste. Oba prigradska mjesta zasad će dati mogućnost "iskupljenja" gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Antom Đapićem. Čekat će ostvarenje najnovijih obećanja o ulaganju u infrastrukturu.
Ako ga ne ispune, slijedi odcjepljenje. U međuvremenu su ponudili i odstupanje s vlasti u tim mjestima ako je to razlog zanemarivanja. U tim je mjestima, naime, na vlasti HDZ.
Prenosimo sa stranica Večernjeg lista |
|
|
|
|
|
goose
Ukupno postova: 1245 Lokacija: tenja Spol: Žensko
|
|
|
|
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Je li netko pitao Višnjevčane i Tenjane (?) što misle o tome? Mene nitko ništa nije pitao. Ja se ne bih odvajala. |
|
_________________ Anastazija |
|
|
|
goose
Ukupno postova: 1245 Lokacija: tenja Spol: Žensko
|
|
|
|
mikey Ukupno postova: 1 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Ma niti ja to ne bih volio... Nece ni doci do toga... To je vjerujem samo krik da se skrene pozornost.. Pa ne zele to ni oni koji su pokrenuli inicijativu.. vidi se to po ovome: "Oba prigradska mjesta zasad će dati mogućnost "iskupljenja" gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Antom Đapićem. " |
|
|
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
gaap je napisao/la: ›
regionalizam na malo... oće i oni ured u briselu
|
neka odu. otcjepljivanje je moderno. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
e pa onda oću i ja! šta je tamo neki kurac iz višnjevca bolji od mene, oću da se moja ulica odcjepi od budala, primitivaca, katolika, narodnjaka, mrzitelja ljudi i životinja, lošeg piva, glupih žena, glupih muškaraca, pijanaca... |
|
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=U2olCKnTVPI |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
živio Gaap! |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
Anastazija Ukupno postova: 689 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
goose je napisao/la: ›
ne bi ni ja...eto
oćmo neku peticiju potpisivati?
|
Ma joj, bolje da to samo od sebe ne uspije. Peticije obično ništa ne rješavaju. Ili je koja nešto riješila? |
|
_________________ Anastazija |
|
|
|
8
Ukupno postova: 1860 Spol: Muško
|
gaap je napisao/la ( Pogledaj post): ›
e pa onda oću i ja! šta je tamo neki kurac iz višnjevca bolji od mene, oću da se moja ulica odcjepi od budala, primitivaca, katolika, narodnjaka, mrzitelja ljudi i životinja, lošeg piva, glupih žena, glupih muškaraca, pijanaca...
|
Pitam se bi li itko ostao. |
|
|
|
|
|
Perjury Ukupno postova: 13 Spol: Nebitno
|
Puste prijetnje!
Pa njima je Osijek potrebniji nego oni Osijeku...
Gaap je dobro rekao, mikro-regionalizam ipak nije rijesenje. Tako bi se mogli razdvajati sve do elementarnih cestica, a od toga nema srece!
Malo pokusavaju zakuvat da privuku paznju i koju kunu, a i to je OK, to je politika...... |
|
|
|
|
|
slevak
Ukupno postova: 89 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Nemojte nasjedati na ovakve gluposti. Činjenica je da su dotične vlasti iz tih naselja u sukobu sa dotičnom vlasti u gradu i županiji zbog, kako to oni vole zvati "nepomirivih političkih razlika". Meni je iskreno puna kapa (da ne kažem nešto drugo) glupih prepucavanja po novinama i po javnosti. Namecu nam svoja podmetanja a nas to kao onda odjednom zanima. Trebamo se MI otcjepit (ili cijepit) protiv njihovih prepirki. Meni je svjededno tko je na vlasti dok god se grad razvija i veličinom i ljepotom i kvalitetom života i sadržaja. A mislim da se razvija. Makar nam na vlasti bila i Hrvatska Stranka Naravnog Zakona (što god to značilo). |
|
_________________ KISIK JE OTKRIVEN TEK 1874. NIJE UTVRĐENO KAKO SU LJUDI PRIJE DISALI. |
|
|
|
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
ako nekom bude trebalo balvana, nek se javi... |
|
|
|
|
|
Alana Bates
Ukupno postova: 1359 Spol: Žensko
|
slevak je napisao/la: ›
Nemojte nasjedati na ovakve gluposti. Činjenica je da su dotične vlasti iz tih naselja u sukobu sa dotičnom vlasti u gradu i županiji zbog, kako to oni vole zvati "nepomirivih političkih razlika". Meni je iskreno puna kapa (da ne kažem nešto drugo) glupih prepucavanja po novinama i po javnosti. Namecu nam svoja podmetanja a nas to kao onda odjednom zanima. Trebamo se MI otcjepit (ili cijepit) protiv njihovih prepirki. Meni je svjededno tko je na vlasti dok god se grad razvija i veličinom i ljepotom i kvalitetom života i sadržaja. A mislim da se razvija. Makar nam na vlasti bila i Hrvatska Stranka Naravnog Zakona (što god to značilo).
|
Slažem se u jednom - to je definitivno politička, a ne težnja zasnovana na potrebi za razvojem gospodarstva, zakidanjem Tenje ili Višnjevca ili sličnom. |
|
|
|
|
|
|
|