Prijateljska nogometna utakmica
Hrvatske i
Irana u Gradskom vrtu i datum 28. svibnja 2006. zauvijek će ostati u sjećanju 22-godišnje Josipovčanke
Vesne Drapela i njezina dečka, 26-godišnjeg
Antuna Kalinovića iz Čepina, ali ne po atraktivnim golovima ili sjajnom ambijentu krcatog stadiona, nego po nečemu mnogo romantičnijem od nogometa.
Naime, kreativni Antun, inače zagriženi nogometni navijač, odlučio je svoju Vesnu, s kojom hoda nepuna tri mjeseca (!), zaprositi preko transparenta pred 19.000 gledatelja! Čim je sudac označio kraj prvog poluvremena, 12 Antunovih prijatelja iz Čepina, pripadnika osječke navijačke skupine
Kohorta, na sredini tribine istok podignuli su transparent dimenzija 10 x 1,5 metara s natpisom “
Vesna, hoćeš li se udati za mene? Antun”. Ubrzo se začuo pljesak nekoliko tisuća gledatelja, a na suprotnoj tribini zapad, gdje su bili Vesna i Antun, buduća mlada se - šokirala.
-
Bila sam ljuta i smrznuta jer se 15-ak minuta prije sručio pljusak i pokisla sam do gole kože. Već sam razmišljala otići s utakmice, kada mi je jedan prijatelj rekao ‘Pogledaj što piše prijeko!’. Dok sam u nevjerici čitala transparent, Antun je kleknuo i stavio mi prsten na ruku. Noge su mi se odsjekle. Ostali smo do kraja utakmice, ali je više uopće nisam mogla gledati - priznaje stidljiva
Vesna, koja je, naravno, pristala.
Budući mladenci upoznali su se prije godinu dana u osječkom kafiću gdje je Antun konobar. Vesna je tamo često svraćala na kavu jer radi u obližnjem kozmetičkom salonu. Antun kaže da mu se odmah svidjela. Kava po kava, razgovor po razgovor i - osvojio ju je.
-
Iako smo kratko zajedno, znao sam da baš nju želim za ženu. O tome smo razgovarali već prije mjesec i pol, kada sam vidio da ona želi isto. No, htio sam da prosidba bude nešto posebno jer je i Vesna posebna. Prvo mi je na pamet palo da je zaprosim preko transparenta koji vuče avion, ali to je već isfurano. Kada sam vidio da se tekma Hrvatska - Iran igra u Osijeku, shvatio sam: to je prava prilika - rekao je
Antun.
Pljusak umalo pokvario prosidbu
No, do provedbe plana u djelo Antun je morao prijeći put ispunjen nervozom i stresom. Pripreme su trajale puna dva tjedna, a najveću pomoć pružili su mu članovi
Kohorte, osobito vođa
Dalibor Žižanović-Žižo, kojemu Antun posebno zahvaljuje.
- Bio sam jako napet. Stalno sam putem SMS-ova bio u kontaktu s dečkima na istočnoj tribini. Kada se sručio pljusak i počeo jaki vjetar, pomislio sam: Neeee... I još je Hrvatska tada gubila 1:0! Na sreću, do kraja poluvremena vrijeme se smirilo, Hrvatska izjednačila i sve je ispalo super - kaže
Antun, a mladenci najavljuju svadbu u proljeće iduće godine.
Vesna: Jednom mi je Antun napravio srce od svijeća
Vesna kaže kako ovo nije prvi put da ju je romantični Antun iznenadio. -
Nekoliko puta mi je darovao cvijeće, a prvi prsten dobila sam za rođendan, 14. travnja. No, najljepše je bilo je kada mi je napravio srce od zapaljenih svijeća - otkriva
Vesna. Znajući mladoženjine sklonosti ne treba stoga ni sumnjati da će i svadba biti posebna. (T. L.)
Prenosimo s
www.jutarnji.hr
Autor:
Tomislav Levak
Photo:
Vlado Kos
Forum031 slična rasprava:
Kralj romantike