Autor |
Poruka |
EU_Šaban Ukupno postova: 3 Spol: Nebitno
|
paperje je napisao/la ( Pogledaj post): ›
pravim imenom ili svojevrsnim pseudonimom, sasvim mi je svejedno! naravno, sve dok me dotična osoba opskrbljuje istinitim i objektivnim činjenicama u dnevnim novinama koje kupujem, u časopisu kojega ponekad prelistam, na TV emisiji koju gledam ili na web portalu kojega posjećujem, a podatci u gaapovom tekstu potpuno su točni!
|
dobro si rekla, opskrbljuje.
isto tako, postoje novine koje su javnost opskrbljivale informacijama tko je koje vjere, nacionalnosti, tko koliko ima, tko se s kime jebe, ko ima koliko kurac, čija su nečija djeca... jebeš takve činjenice - ništa dobro iz toga.
a neki se nebi složili ni s točnošću tog članka.
usput, vi koji branite ovaki pristup slobodnom nopvinarstvu, kakve aute vi vozite? |
|
|
|
|
|
EU_Šaban Ukupno postova: 3 Spol: Nebitno
|
Alana Bates je napisao/la: ›
Također, piše se i o našim političarima kad nabave nove službene automobile koji su neprimjereni našem standardu, o Željku Kerumu kad nabavi svoj novi privatni automobil koji je neprimjeren našem standardu...
|
i bit će tako dok ljudi ne nauče tko je to u stvari država i ne shvate da ne postoji državna lova, nego je sve to netko njima uzeo.
p.s. gdje trebam ići da mi kažu što jest, a što nije primjereno našem standardu? |
|
|
|
|
|
super_leptir
Ukupno postova: 203 Lokacija: osijek Spol: Muško
|
radi se o tome da je uopce glupo pisati o tome tko sto vozi... to su privatne stvari i sto se to koga ima ticati...
a sto se Crkve tice i njezinog mijenjanja, ne bih se slozio. ono sto je bilo grijeh prije 2000 godina, prije 500 godina isto tako je i danas i Crkva tu treba i dalje ostati snazna jer je izgradjena na stijeni, a ne kao na pijesku da ju svaka manja kisa i vjetar moze srusiti. da ne vjeruje slijepo Isusu ne bi je vise ni bilo. a ja mogu samo zahvaliti svima koji ju (odnosno NAS) napadaju, jer pomazu da se ispuni Isusovo prorocanstvo! prema tome hvala vam, zbog vas smo mi blazenici! |
|
|
|
|
|
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
super_leptir je napisao/la: ›
radi se o tome da je uopce glupo pisati o tome tko sto vozi... to su privatne stvari i sto se to koga ima ticati...
a sto se Crkve tice i njezinog mijenjanja, ne bih se slozio. ono sto je bilo grijeh prije 2000 godina, prije 500 godina isto tako je i danas i Crkva tu treba i dalje ostati snazna jer je izgradjena na stijeni, a ne kao na pijesku da ju svaka manja kisa i vjetar moze srusiti. da ne vjeruje slijepo Isusu ne bi je vise ni bilo. a ja mogu samo zahvaliti svima koji ju (odnosno NAS) napadaju, jer pomazu da se ispuni Isusovo prorocanstvo! prema tome hvala vam, zbog vas smo mi blazenici!
|
nema na čemu, i drugi put! |
|
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=U2olCKnTVPI |
|
|
|
paperje
Ukupno postova: 794 Spol: Žensko
|
Zemlja je ravna ploča!
samo naprijed, leptiriću, vjeruj i ne provjeravaj, ne daj Bože posumnjat! jednog ćeš dana vjerojatno imati dijete pa kad u suzama dođe pred tebe jer ga je neki živčani pop ošamrio, ti mu samo kaži da je to od Isusovog čovjeka te da bi najbolje bilo okrenuti i drugi obraz. uopće ne želim ni spominjati neke mnogo odvratnije scenarije koji su se događali i događaju se svakoga dana... |
|
_________________ ne moras biti super-optimist, ali ako na sve gledas crno, za tebe sunce zalazi vec ujutro |
|
|
|
gaap
|
paperje je napisao/la: ›
Zemlja je ravna ploča!
samo naprijed, leptiriću, vjeruj i ne provjeravaj, ne daj Bože posumnjat! jednog ćeš dana vjerojatno imati dijete pa kad u suzama dođe pred tebe jer ga je neki živčani pop ošamrio, ti mu samo kaži da je to od Isusovog čovjeka te da bi najbolje bilo okrenuti i drugi obraz. uopće ne želim ni spominjati neke mnogo odvratnije scenarije koji su se događali i događaju se svakoga dana...
|
tata, tata velečasni mi je stavio prst u guzu... |
|
|
|
|
domagoj
Ukupno postova: 77 Spol: Muško
|
Paperje: "Crkva je dio društva pa bi bilo sasvim zgodno kad bi i ona slijedila tu promjenu. mislim da je velika pogrješka beskompromisno vjerovati nekomu ili nečemu."
Promašila si samu bit vjere. Ako neću beskompromisno vjerovati, onda nisam vjernik. To ne znači da ne smijem kritički preispitivati, ali ako ću raditi kompromise kad god to "društvo" od mene zahtijeva - gdje bih završio? Meni je najbolje kod Crkve upravo to što ona čvrsto stoji pri svojim stavovima, i ne mijenja se kako se mijenja moda, ukusi, i kako god koji vjetrić pirne. No, treba znati kako su svećenici samo ljudi, i da župnik Ivo Ivić vozi sto mercedesa odjednom, to meni ne znači ništa, jer to ne mijenja ono što Crkva jest u svojim temeljima, u svojim načelima. Ivi Ivić je samo čovjek, grešnik, i o takve se najlakše spotaknuti.
Ketty: "...u zadnje vrijeme imamo sve manje kvalitetnih svećenika."
U redu. Očito poznaješ puno svećenika kad si to uspjela primijetiti. |
|
|
|
|
|
--- Ukupno postova: 2910 Spol: Nebitno
|
ja bih opet provozao onu istu redovnicu... |
|
|
|
|
|
gaap
|
domagoj je napisao/la: ›
No, treba znati kako su svećenici samo ljudi, i da župnik Ivo Ivić vozi sto mercedesa odjednom, to meni ne znači ništa, jer to ne mijenja ono što Crkva jest u svojim temeljima, u svojim načelima.
|
ovdje se ne polemizira o crkvi nego o svećenicima (koji su samo ljudi"! Dakle, u čemu je problem domagoj!? |
|
|
|
|
domagoj
Ukupno postova: 77 Spol: Muško
|
U tebi, Gaap, u tebi, jer se s tobom ne da diskutirati. |
|
|
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
domagoj je napisao/la ( Pogledaj post): ›
U tebi, Gaap, u tebi, jer se s tobom ne da diskutirati.
|
I kada se dvije strane o necemu ne slazu to je i dalje rasprava... Zasto bi ti morao nekoga uvjeriti da bas ti ispravno kontas cijelu Crkvu, vjeru i svecenike...
Gaap, isto kao i ti, samo brani svoje stavove pa je glupo reci da je problem u njemu, u tebi ili nekom trecem... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
paperje
|
kontam da je problem u tomu što većina ne konta razliku između kritike i napada. pa nek vam bude! |
|
_________________ ne moras biti super-optimist, ali ako na sve gledas crno, za tebe sunce zalazi vec ujutro |
|
|
|
gaap
|
raspravljajmo dakle:
- misliš li da svećeniku koji u ime crkve i vjere propovjeda skromnost, suosjećajnost i potrebu da si pomažemo priliči da vozi automobil vrijedan više od 50.000 eura
- misliš li da vjerinici imaju pravo znati odakle svećenicima novac za takve automobile?
- da li bi slika o kleru (a time i crkvi) bila bolja da su malo skromniji?
ja u tvoju vjeru, običaje, navike, fetiše... ne ulazim. Ne zanima me ni crkva i zaista poštujem one koji vjeruju, ali dozvoli da ne mogu šutjeti kada je u pitanju licemjerje. |
|
|
|
|
paperje
|
evo da ne ispadne da je nekoliko nas ovdje grupica koja predstavlja samoga antikrista, ispričat ću i nešt lijepo o svećenicima (točnije jednom od njih). jednom sam se našla u prilici da sam malo pomagala jednom svećeniku prilikom seljenja. svaka čast, sva njegova imovina svodila se na odjeću i knjige. još ću pripomenuti da taj svećenik vozi auto koji nikako cijenom ne upada u oči. nažalost, takvi su sve rjeđi, ali čast pojedincima. ovdje se poušava skrenuti ljudima pozornost na to da su neke vrijednosti malo twisted!!! |
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Khm, sorry sto upadam. Ne bih polemizirao o ovom clanku, ali bih samo zelio reci svoje misljenje o novcanim dotacijama Crkvi.
Naime, svatko ima pravo voziti auto kakav zeli, svatko ima pravo trositi pare kako zeli, svatko ima pravo raditi sa svojim novcem kako zeli i donirati ga kome god zeli.
Ono sto meni bode oci je cinjenica da se svecenicima njhovo mirovinsko i zdravstveno osiguranje financiraju iz proracuna, i to proracuna kojeg placaju SVI porezni obveznici, bez obzira u sto vjerovali.
Crkva cvili kako nema dovoljno novaca i trazi od Drzave da se svecenicima financiraju mirovinsko i zdravstveno iz proracuna, a onda se voze automobili od 50,000E - e, to je gnjusno. To nije samo lose, to je zaista dno moralnog dna.
Btw. to sto svecenici voze aute od 50K EURa (ma da ih i ne voze, da lovu drze na racunima, da kupuju zemlju, nekretnine,...) je zaista dokaz licemjerja ustanove koja drugima propovijeda o tome kako bi oni (drugi) trebali biti skromni i umjereni, a s druge strane se ne libe tutnuti skrabicu ispod nosa za "leba preko pogace"
Btw2. Mozda ce ovo zvucati demagoski - ali nije naodmet usporediti broj novosagradjenih vjerskih objekata i novosagradjenih skola od rata do danas. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
|
|