Autor |
Poruka |
valent Ukupno postova: 172 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Ingo je napisao/la: ›
mene samo zanima kako francuska uz 58 nuklearnih elaktrana (od kojih neke imaju i vise reaktora) moze proizvoditi najkvalitetnija i najskuplja vina na svijetu ?
pa zar nije cijela zemlja zagadjena i ozracena
a ovdje se govori da ce nama od jedne biti upropastena poljoprivreda
|
Bacali su otpad prije u more, a sada ga valjda šalju u Alžir (skupa s vinima) pa se zato valjda i bune alžirski studenti |
|
_________________ pratite me na twitteru - www.twitter.com/valentt
blog: http://kernelreloaded.blog385.com
linux, anime, spirituality, windsurf, wireless, ronjenje, pametne kuće, zwave
registered as user #367004 with the Linux Counter, http://counter.li.org.
ICQ: 2125241, Skype: valent.turkovic, MSN: [email protected] |
|
|
|
mvarga
Ukupno postova: 731 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Pažljivo sam pročitao sve postove i dio linkova koji se navodio. Nakon svega mogu zaključiti da nisam ništa pametniji nego što sam bio prije.
Sviđa mi se imati struju, ne želim imati zagađen okoliš i hoću se osjećati sigurno. Eh, sve to teško je zadovoljiti ako uz to hoću jeftinu struju.
Jesam za to da se počnu korisitit štedne žarulje, da se toplinskim izolacijama smanji potrošnja svekolike energije, da se ljudi manje voze osobnim automobilima na fosilna goriva, a više biciklima i da se više koriste svi mogući dopunski izvori energije - od Sunca do Mjeseca (plima).
Ali, nažalost, svjestan sam da to neće biti dovoljno. Usfaliti će nam prije ili kasnije još energije. Zato kad sve zbrojim i oduzmem više bih volio imati energiju nego nemati nuklearku. Valjda to posredno znači da sam za izgradnju NE. |
|
|
|
|
|
MissTake
Ukupno postova: 8773 Lokacija: Somewhere over the Rainbow Spol: Nebitno
|
|
|
|
Circa
Ukupno postova: 3149 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Mene ce najvise iznenadit kada netko od zelenih i inih cuvara okolisa kaze koju suvislu na ovu temu... |
|
_________________ Ja sam srbin, ustaša, crnac, nacist, peder, jevrej i ne kupam se! |
|
|
|
Loona
Ukupno postova: 3713 Lokacija: somewhere on Mars Spol: Žensko
|
valent je napisao/la: ›
58 NE imaju francuzi.
|
eto, mašila sam broj za 48 kom NE u Francuskoj..
Ingo je napisao/la: ›
mene samo zanima kako francuska uz 58 nuklearnih elaktrana (od kojih neke imaju i vise reaktora) moze proizvoditi najkvalitetnija i najskuplja vina na svijetu ?
pa zar nije cijela zemlja zagadjena i ozracena
a ovdje se govori da ce nama od jedne biti upropastena poljoprivreda
|
To i je poanta.. sve pametne države odlučile su se za najčistiji oblik energije, jedino mi fantaziramo i kasnimo za njima barem 50 godina u izgradnji NE..
A francuska rivijera je i dalje top odredište celebritya i svih sa malo dubljim džepom, bez obzira na 58 NE.. |
|
_________________ Svako rješenje ima problem. |
|
|
|
Inertia Ukupno postova: 236 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Ja sam ZA gradnju nuklearke. Nije savršena, nije idealna ali kvalitetne alternative nema. Kada govorimo o energentima Hrvatska ne smije ovisiti o drugima.
Pogledajte samo slučaj Rusije i Ukrajine, tako će se voditi budući ratovi, putem energenata i stoga Hrvatska mora imati dovoljne kapacitete. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
valent je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Evo za sve koji ne prate org.fer.grupu copy/paste odlicnog posta Davorina
Vlahovica:
/cut/
|
Jel' Davorin već jednom završio faks (fizika)? :p |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
Bojo
Ukupno postova: 1705 Spol: Muško
|
MissTake je napisao/la ( Pogledaj post): ›
evo u francuskoj već iscurilo malo neželjene tvari u rijeke
a onda će biti čuđenja kad dunavom bude plivao troglavi som
|
barem ćemo imat više za jest...ko jebe dunav...to sve ide u srbiju....mi ćemo samo otrov proslijediti dalje...dat ćemo im malo struje i sve će opet biti super... ae razapnite me zbog ove izjave... |
|
|
|
|
|
epona
Ukupno postova: 148 Spol: Žensko
|
Obnovljivi izvori energije ne mogu pokriti energetske potrebe, a i ograničena je upotreba određenih energenata s obzirom na podneblje...nije sve jednoznačno-treba naći kompromisno rješenje! |
|
_________________ Svugdje je lijepo, al u Vrapču je ludnica! |
|
|
|
|
|