pa naravno da pričamo o kućnim printerima, mislim da ovdje na forumu ljude interesiraju jeftiniji modeli koji mogu poslužiti namjeni, sa onim 'opjevanim' tintama do 30kn.... recimo
Epson stylus D92 za oko 300kn, zamjenske tinte, poveće i sve 4 odvojene za oko 20kn.. e to je ušteda
... ili bolji od njega
Canon IP3300 za oko 500kn, također poveće tinte, zamjenske za oko 20kn
i printaš druže, a suza krene sama od sebe ( od sreće naravno)
... naravno da to nisu profi uređaji, ne rade čuda, ali ja sam (nisam jedini) do sada na svom Canonu( gorespomenutom ) promijenio oko 30 tak puta tintu ( samo onu koju traži ), zamjensku naravno ( Ve-mil ) i ni najmanji problem sa njim... i kvaliteta ispisa, brzina, tih rad, meni je odličan
...također kad smo kod uštede, ko se malo kuži, a ne treba boju, samo crni ispis, razmišlja o laserskom uređaju ( već od 500kn )....ima mjesta u stanu.... riješenje 'doživotno' ...
Malo nadodajte novaca i kupite si polovni digitalni fotokopirni aparat, sa mogućnošću ispisa i skeniranja
..Ja sam si za 100 eura kupio takav aparat ( toshiba e-studio 163), koji je još bio netom kompletno sređen ( bubanj, grijači, korone...ludilo ), moj prijatelj ga je osobno pozlatio u jednoj firmi i ( kao što si i rekao ) oni ubrzo kupe novi, staro za novo i taj aparat završi kod mene...
U stančiću od 40 kvadrata mi 'ukrašava' prostor ispod radnog stola, hehe...sa jednim (originalnim)tonerom za 400kn pržim 25 000 stranica.... kopiram i printam svim znanim i susjedima, samo donesu papir... e to je riješenje na duge staze, ti su aparati jakooo izdržljivi i ekonomični