Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Đapić, Kramarić i Vekić traže nadziranu slobodu za Glavaša

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Admin

Ukupno postova: 4122
Spol: Muško Muško
Post Postano: 07.01.2008. 16:51 
Naslov:  Đapić, Kramarić i Vekić traže nadziranu slobodu za Glavaša
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predsjednik HSP-a Anto Đapić, dopredsjednik HSLS-a Zlatko Kramarić te Ivan Vekić, ratni ministar obrane, uputili su danas pismo predsjedniku Stjepanu Mesiću od kojega, kako navode, zahtijevaju aktivno zauzimanje za puštanje na nadziranu slobodu saborskog zastupnika Branimira Glavaša.

- To smo učinili unatoč jasnim i često dokazanim razlikama u političkim stajalištima i promišljanjima, rekao je Anto Đapić.

Najavio je kako će to biti i tema sutrašnje konferencije za novinare koja će se pod nazivom "Politički neistomišljenici za Glavaševo puštanje na nadziranu slobodu" održati u Osijeku.

U iščekivanju odgovora te zatražena sastanka u Uredu predsjednika Republike, sutra ćemo javno progovoriti o svojim građanskim i moralnim motivima zbog kojih smo se prvi put odlučili na zajednički politički nastup, stoji u priopćenju koje su potpisali Đapić, Vekić i Kramarić.

Glavašev odvjetnik Ante Madunić kazao je da će na sutrašnjoj raspravi u slučajevima "garaža" i "selotejp" od sudskog vijeća ponovno zatražiti da Branimira Glavaša puste iz pritvora kako bi mogao prisustvovati konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora.

Budući da sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića odluke može donositi samo dok traje rasprava odvjetnici će puštanje iz pritvora zatražiti i od vanraspravnog vijeća.

Od tog će posebnog sudskog tijela odvjetnici tražiti da pritvor ukine barem za 11. siječnja kada je sazvana konstituirajuća saborska sjednica, kazao je Madunić.

No, Glavašev odvjetnik smatra da će stjecanjem saborskog imuniteta pritvor njegova branjenika istog trena postati nevažeći.

"Sud bi stoga i bez našeg traženja o tome trebao voditi računa, a Glavašu bi se u Saboru nakon polaganja prisege trebalo uručiti rješenje o ukidanju pritvora", dodao je Madunić.

Ako sud kao jedino tijelo koje o tome može odlučivati Glavašu ne ukine pritvor odvjetnici će zahtjevati da ga se na prvu sjednicu novog saziva Hrvatskog sabora dovede u lisicama ili pod pratnjom pravosudnih policajaca.

Madunić ističe da bi se sprječavanjem Glavaševa dolaska na polaganje prisege, osim njegovih, povrijedila i prava birača koji su ga izabrali. Dodao je da je Glavaš unatoč štrajka glađu u dobroj kondiciji te da i dalje namjerava ustrajati u gladovanju.

Branimir Glavaš, optužen za ratni zločin u Osijeku 1991., više od dva mjeseca štrajka glađu zbog čega mu je narušeno zdravlje. Do sad je izgubio više od 25 kilograma.

(Hina)

Foto: arhiva DNA

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
morgan

Ukupno postova: 3964
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.01.2008. 22:11 
Naslov:  

hmmmm...ne daje mi na pametnu ideju...možda i oni požele otići u kakav lov a svi smo svjedoci da je u posljenje vrijeme previše tih lovačkih nezgoda...tko zna tko bi koga napucao....Smile

lukko
Ukupno postova: 127
Post Postano: 07.01.2008. 22:18 
Naslov:  

Svima bi bilo bolje da su ga poslali u Haag. U ostalom to je i sam tražio. Pun mi ga...

zbonj

Ukupno postova: 67
Post Postano: 07.01.2008. 23:30 
Naslov:  

Ljudi Vi ste presmiješni, nemate ni malo suosjećanja! Pa čovjek umire za svoja uvjerenja, bila ona ispravna ili ne! A i valjda je red da se PRVO sudi nekom ko je poklao 500 ljudi pa pa nekom ko je poklo 7 "NEVINIH" ljudi. Glavaš nije imo pametnijeg posla nego ubijat nevine civile po dvorištima, pa to je smješno!

Sve bi bilo u redu da mu se sudi za gospodarski kriminal, al za ubojstva za vrijeme rata!! Pa po današnjoj snimci razgovora između GETOŠ i FABERA
se vidi da je ovo presmješno politički montirano!

Al najlakše je pljuvat po našima! Zašto trošit retke za OVČARU i VUKOVAR i Mladića i Šljivančanina!!!
Kad se onda nebi imali skime prepucavat pute foruma!!

Koliko ste članaka o njima stavili na ovaj sajt!?!
A samim tim je bilo i toliko komentara!!!

SRAMITE SE!!! SRAMITE!!!

50 članaka kako ne valja Glavaš, ne valja Đapić,Sanader, Tuđman, Gotovina, Thompson ovaj onaj!

Pa daj pobogu brate napišite nešto i pozitivno i z ovog rata! Niste ni svjesni da će vaša djeca za 10 godina u školi ućit da smo mi vodili agresorskirat na srbe i da smo nastali na genocidu i pokolju srba!

Jedino ak vam je to cilj! Onda svaka čast. Radite vrhunski posao!

toni

Ukupno postova: 2180
Post Postano: 08.01.2008. 9:10 
Naslov:  

zbonj je napisao/la:
Sve bi bilo u redu da mu se sudi za gospodarski kriminal, al za ubojstva za vrijeme rata!! Pa po današnjoj snimci razgovora između GETOŠ i FABERA

to je odavno svima jasno.

Bivši načelnik osječke policije Faber ucjenom pokušao srušiti Glavaša

lukko
Ukupno postova: 127
Post Postano: 08.01.2008. 9:33 
Naslov:  

zbonj je napisao/la:
Ljudi Vi ste presmiješni, nemate ni malo suosjećanja! Pa čovjek umire za svoja uvjerenja, bila ona ispravna ili ne! A i valjda je red da se PRVO sudi nekom ko je poklao 500 ljudi pa pa nekom ko je poklo 7 "NEVINIH" ljudi. Glavaš nije imo pametnijeg posla nego ubijat nevine civile po dvorištima, pa to je smješno!

Al najlakše je pljuvat po našima! Zašto trošit retke za OVČARU i VUKOVAR i Mladića i Šljivančanina!!!

SRAMITE SE!!! SRAMITE!!!

50 članaka kako ne valja Glavaš, ne valja Đapić,Sanader, Tuđman, Gotovina, Thompson ovaj onaj!

Pa daj pobogu brate napišite nešto i pozitivno i z ovog rata! Niste ni svjesni da će vaša djeca za 10 godina u školi ućit da smo mi vodili agresorskirat na srbe i da smo nastali na genocidu i pokolju srba!

U večini se slažem s tobom.
Jeb... Šljivančanin sada gleda košarkaške tekme.
A što se škola i naše djece tiče, evo pogledaj već sad na primjeru Jagodnjaka. Još mi trebaju postaviti Pupovca ili Stanimirovića za ministra školstva i evo...

Venstres
Ukupno postova: 36
Post Postano: 08.01.2008. 10:08 
Naslov:  

Jučer gledam OSTV, danas čitam ove komentare i mislim u kojem jadnom gradu živim! Svi vi glavaševci/HDSSB-ovci ste takve ovce da je to nevjerojatno. Glavaševa teatralna farsa ja presmiješna i preočita, tako da mi nije jasno kako vi to ne vidite.

Da u Osijeku je ubijeno stotine Hrvata, a Glavaš je naredio smaknuća 10 srba. Da proporcionalno je nesrazmjerno. Ali ne zaboravimo da on nije imao nikakvih dokaza protiv njih, pa i da je za to postoje sudovi. Tko je Branimir Glavaš da ikoga likvidira, pa i u ratu? Bez provokacije. On njih nije ubio na ratištu...neee!! On ih je oteo iz kuća i smaknuo! Samim time se je izjednačio sa bilo kojim četnikom koji je haračio ovim prostorima. Ako je Glavaš naredio likvidaciju i jednog Srbina (A svi mi koji smo bili tu tijekom rata znamo kako se je Glavaš ponašao) zaslužuje najgoru osudu.

Svi ga vi branite, a naš branitelj Glavaš nas je tako pokrao, uništio sve tvrtke, a vi ga sada dižete u zvijezde. Naš Glavaš, naše sunce, naš branitelj, naš spasitelj. Nije on nikoga branio iz svoje dobrote, već je koristio cijelu situaciju za vlastitu korist. I on i HDZ/HDSSB. Sve je to jedna kriminalna organizacija.

Sram vas sve bilo koji ga podržavate! Vi podržavate čovjeka koji je uništio naš grad i našu Slavoniju!!! SRAM VAS BILO

Igor_OS
Ukupno postova: 200
Post Postano: 08.01.2008. 11:53 
Naslov:  

Koji licemjeri! Sad kad znaju da Glava ide van sad su kao humani. Poserem se ja na Đapićevo dostojanstvo.

mariox

Ukupno postova: 685
Post Postano: 08.01.2008. 12:04 
Naslov:  

Iako pretjerano ne obažavam glavaša zbog umješanosti u propast brojnih osječkih tvornica, smatram da je nepravedno pritvoren te da mu se treba omogućiti da se brani sa slobode te da tako pokuša dokazati svoju nevinost, što će vjerovatno uspjeti pošto tužiteljstvo nema nijedan konkretan dokaz protiv njega.Čisto pravnički gledano, naravno. Glavaš pokazuje nevjerovatnu ustrajnost u njegovu naumu da štajka i dalje glađu što će ga vjerovatno koštati njegova zdravlja. Na kraju bi se svi trebali upitati nije li Hrvatska optužila i osudila dovoljno svojih časnika dok s druge strane neki u miru gledaju košarkaške utakmice. PRAVDA JE SLIJEPA, PONEKAD I DOSLOVNO.....

bonsai
Ukupno postova: 6
Post Postano: 08.01.2008. 12:46 
Naslov: Important potpisujem

zbonj je napisao/la:

SRAMITE SE!!! SRAMITE!!!

toni

Post Postano: 08.01.2008. 12:57 
Naslov:  

mariox je napisao/la:
Iako pretjerano ne obažavam glavaša zbog umješanosti u propast brojnih osječkih tvornica, smatram da je nepravedno pritvoren te da mu se treba omogućiti da se brani sa slobode te da tako pokuša dokazati svoju nevinost, što će vjerovatno uspjeti pošto tužiteljstvo nema nijedan konkretan dokaz protiv njega.

pa sad mi se cini da bi ga i mogli pustiti van.. mislim, izbori su prosli, hdz je pobjedio.. sad vishe nije toliko opasan on i njegovi javni nastupi..

sve je to politika.. nema veze s pravdom i pravicnoscu.

zbonj

Ukupno postova: 67
Post Postano: 08.01.2008. 13:54 
Naslov:  

Venstres je napisao/la:
Jučer gledam OSTV, danas čitam ove komentare i mislim u kojem jadnom gradu živim! Svi vi glavaševci/HDSSB-ovci ste takve ovce da je to nevjerojatno. Glavaševa teatralna farsa ja presmiješna i preočita, tako da mi nije jasno kako vi to ne vidite.

Da u Osijeku je ubijeno stotine Hrvata, a Glavaš je naredio smaknuća 10 srba. Da proporcionalno je nesrazmjerno. Ali ne zaboravimo da on nije imao nikakvih dokaza protiv njih, pa i da je za to postoje sudovi. Tko je Branimir Glavaš da ikoga likvidira, pa i u ratu? Bez provokacije. On njih nije ubio na ratištu...neee!! On ih je oteo iz kuća i smaknuo! Samim time se je izjednačio sa bilo kojim četnikom koji je haračio ovim prostorima. Ako je Glavaš naredio likvidaciju i jednog Srbina (A svi mi koji smo bili tu tijekom rata znamo kako se je Glavaš ponašao) zaslužuje najgoru osudu.

Svi ga vi branite, a naš branitelj Glavaš nas je tako pokrao, uništio sve tvrtke, a vi ga sada dižete u zvijezde. Naš Glavaš, naše sunce, naš branitelj, naš spasitelj. Nije on nikoga branio iz svoje dobrote, već je koristio cijelu situaciju za vlastitu korist. I on i HDZ/HDSSB. Sve je to jedna kriminalna organizacija.

Sram vas sve bilo koji ga podržavate! Vi podržavate čovjeka koji je uništio naš grad i našu Slavoniju!!! SRAM VAS BILO

Pa ne znam ja ko je tu ovca!!
Ako ti misliš da Glavaš za vrijeme rata nije imao pametnijeg posla nego ubijat nevine ljude onda si i ti (ako smo već mi) ovca! Al ti si puno veća. Pa jel ima logike da neko ubija nevine ljude po dvorištu??!!
Al ne netko bilo ko, nego netko ko vodi obranu Osijeka! Pa ako mu je do klanja onda bi valjda klao ratne zarobljenike i nebi ih klao 10 nego 500 kao srbi.
A da ne govorimo o svjedocima koji tek sad priznaju da su morili dati iskaz kakav su ima naredili!!
NEK PRAVDA POBIJEDI!!!

Što se tiče gospodarskog kriminala. Nismo mi u banani zbog Glavaša i Đapića i kojekakvih političara! Krivi su ljudi. Pa tu svi kukaju i ništ ne rade. Niko neće radit za 3000 kn, svi bi bili direktori. A to ne ide. I samo još jedna stvar:
ČAČIĆEVA, pardon od njegove žene firma, je u 2006 godini imala MILIJARDU I 200 MILIJUNA KN prometa samo sa državom!! A koliko puta se njega spomene u kontekstu lopova?? TODORIĆ kupi Belje po povoljnim uvjetima jer je obećao da će uložit 200 milijuna eura, a on je od kada je kupio Belje dobio od države poticaja 100 milijuna eura. Banke da ne govorimo!

Monstrum

Ukupno postova: 6541
Post Postano: 08.01.2008. 14:08 
Naslov:  

zbonj je napisao/la :

Što se tiče gospodarskog kriminala. Nismo mi u banani zbog Glavaša i Đapića i kojekakvih političara! Krivi su ljudi. Pa tu svi kukaju i ništ ne rade. Niko neće radit za 3000 kn, svi bi bili direktori.

jel ti vidiš šta ti pišeš, pa dobro u kojem ti fairy landu živiš, jel oko tebe cvijeće, potok, bambi, i mali medo koji se igra po livadici, ko neće radit za 3000kn, pa svi rade za 3000kn i sretni su a ja osobno znam jako puno ljudi koji rade i za manje od 2000kn, a znam i one moji rade a nisu plaćeni, niko ne želi bit direktor ako nije kvalificiran za to pa se rade šljakerski poslovi, a znam i jako puno ljudi koji prodaju burek, majčice po trgovinama i pvc stolariju te iznajmljuju dvdove po videotekama a imaju fakultete, a zašto, zato što ju slavonija i baranja sjebani, slavonija koja je bila pojam blagostanja sad je pojam nazadnosti, zadnja smo rupa na svirali, nemamo ništa, 80% firmi koje su radile ne rade, pokralo se, jebiga, sad se držite za glavu i plačite što se nema.
svi su krali svi kradu svi će krasti kad se dokopaju stolice.

toni

Post Postano: 08.01.2008. 14:11 
Naslov:  

Monstrum je napisao/la:
..po trgovinama i pvc stolariju te iznajmljuju dvdove po videotekama a imaju fakultete, a zašto

Zato sto su nas izdali crni i crveni đavli i strpali našeg Branimira u ćorku !!

Inati se Slavonijo !!

osijek031.com smile

toni

Post Postano: 08.01.2008. 15:07 
Naslov:  

toni je napisao/la:
pa sad mi se cini da bi ga i mogli pustiti van.. mislim, izbori su prosli, hdz je pobjedio.. sad vishe nije toliko opasan on i njegovi javni nastupi..

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sanader-pusta-glavasa-iz-zatvora/370184.aspx

Skoči u forum: