Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Sve je bolje od prijevremenih lokalnih izbora

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Admin

Ukupno postova: 4122
Spol: Muško Muško
Post Postano: 03.01.2008. 18:22 
Naslov:  Sve je bolje od prijevremenih lokalnih izbora
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga za terapijsko jahanje Mogu s dva milijuna kuna mogla bi živjeti tri godine, Udruzi Neovisnost dva bi milijuna kuna značilo neometan rad u komuni s 34 ovisnika tijekom cijele godine, a Udruga Breza tim bi iznosom mogla financirati život desetero djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi tijekom pet godina.

Ta dva milijuna kuna iznos je koji su građani Osijeka platili za prijevremene izbore za Gradsko vijeće, održane u studenome, a kako sada stoje stvari, moglo bi se lako dogoditi da osječki političari svojim građanima nametnu još jedne izvanredne izbore i trošak od još dva milijuna.

Iako je to gotovo upola manje od predviđenih 3,5 milijuna koliko se pretpostavljalo da će izbori stajati, sama pomisao na sve što se s dva milijuna moglo učiniti izaziva ogorčenje građana. Udruga Mogu Osijek uspješno se bavi terapijskim, rekreativnim i sportskim jahanjem za osobe s posebnim potrebama svih dobnih skupina.

- Naš godišnji proračun iznosi oko 600.000 kuna. Pritom mislim na troškove hrane, vode, sijena, slame, vitamina itd, a da ne govorim o tome kako nam trebaju nove štale i zimsko jahalište - rekla je Marijana Koprivnjak, voditeljica terapijskog programa Udruge Mogu.

S dva milijuna kuna ta bi udruga mogla živjeti tri godine ili napraviti tri montažna zimska jahališta. Jedno, koje bi im zadovoljilo potrebe, stoji oko 650.000 kuna.

Uz brojne projekte, Udruga Breza vodi i stambenu zajednicu mladih u koju su smještena djeca bez odgovarajuće skrbi.

Prema riječima predsjednice Suzane Vargović, godišnje potrebe za njih desetero iznose oko 400.000 kuna, a iz toga je vidljivo da bi im dva milijuna trajala punih pet godina. Posebna je priča Udruga Ne-ovisnost, koja u komuni u Vrbici kod Đakova trenutačno skrbi o 25 ovisnika.

- Godišnji proračun za 34 ovisnika, koliki nam je kapacitet, iznosi oko 1,5 milijuna kuna. Ne treba naglašavati da nam je financijska situacija kritična - rekao je Roberto Mihalić iz Udruge Ne-ovisnost.

Nikome od njih nije jasno zašto se političari ne mogu dogovoriti.

- Za sve nas bilo bi dobro da se kriza napokon riješi jer već predugo traje - zaključila je Marijana Koprivnjak.�

Autor: Nikola Patković/Jutarnji.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
tamna strana

Ukupno postova: 3515
Post Postano: 03.01.2008. 18:42 
Naslov:  

....hmmm da...
...eto sad cemo raspravljati o 2 milijuna kuna....
...a s druge strane cemo zažmiriti na stotine uzaludno potrošenih i ukradenih milijuna.....Cool
...baci kost da se raja ima s cim igrati....a mi cemo podjeliti meso.....Cool

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
tonya

Ukupno postova: 2171
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 03.01.2008. 18:43 
Naslov:  

Eh, a što bih ja mogla s dva milijuna kuna...

To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before
Blofeld

Ukupno postova: 636
Post Postano: 03.01.2008. 18:46 
Naslov:  

Koja demagogija. Ovo se može svaki put potegnuti kad neki majmun odluči graditi nepotrebne mostove, ceste, dvorane, skijališta, sanirati davno propale firme peti put, poklanjati već bogatim sportašima novce za nagradu, kupovati luksuzne satove, organiziravati nekakve dočeke, kupovati službena vozila, avione, zapošljavati rođake u državnim firmama, itd., itd., pa se nikad nitko nije oglasio.

Nek idu ovdje gore navedeni kod Sanadera da im da lovu koju je namjenio svojim firmama koje grade i projektiraju Pelješki most. I moći će raditi zauvijek sa svima hendikepiranima u Hrvatskoj. Ili kod Bandića, za lovu umjesto skijaške utrke na brdašcu od 800 metara.

"Nije im jasno zašto se političari ne mogu dogovoriti." - Koja trash srednjoškolska spika. Kao da su svi odjednom pali s Marsa.

Nek pokupe krpe i marš kod Sanadera po lovu, a ne tu nama pametovati, što bi se moglo. Kao da mi ne znamo da je 2 milijuna puno. Ako ima 6 milijardi za poticaje seljacima, bit će i 2 milijuna za narkomane.

DanicaV

Ukupno postova: 4765
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 03.01.2008. 19:10 
Naslov:  

Blofeld je napisao/la :

Nek idu ovdje gore navedeni kod Sanadera da im da lovu koju je namjenio svojim firmama koje grade i projektiraju Pelješki most. I moći će raditi zauvijek sa svima hendikepiranima u Hrvatskoj. Ili kod Bandića, za lovu umjesto skijaške utrke na brdašcu od 800 metara.

E, to je tek prvi u nizu. Moja mama je zaključila da će uskoro svi otoci, otočići, grebeni biti povezani mostovima i da Hrvatska više neće biti otočna zemlja. Treba to sve izgraditi, zaposliti ljude...

Specijalno me raznježi kad netko traži novac za ovisnike i koliko bi to njima značilo.

Ukupno postova: 65
Post Postano: 03.01.2008. 20:01 
Naslov:  

Posto je svima koji prate politiku bilo jasno da ce ovi prijevremeni izbori zavrsiti pat pozicijom celnici tih udruga trebali bi prozvati one koji su te izbore inscenirali a ne kukati. No od prozivanja opcije koja je na vlasti nema kruha... Evil or Very Mad

Skoči u forum: