Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dobro plaćaju, a nedostaje im doktora

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
tamna strana

Ukupno postova: 3515
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.12.2007. 11:53 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

L@n@ je napisao/la:
tamna strana je napisao/la:
..doktori bježe iz hitne....a kad se hoceš zaposliti kao vozac u hitnoj....onda ti je za vezu potreban i pokojni franjo tuđman......Cool

da, jer za bit doktor u hitnoj odgovaraš za sve, od onoga što radi šofer, tehničar, ti sam, za sve što se desi, ne desi, će se desiti. uglavnom odgovoran si za sve. i to za plaću od cca 10 000 kn.
Za bit šofer, potrebna je nikakva škola, već samo položen vozački i tzv stručni za zaposlene u javnoj ili drzavnoj upravi. a plaća je 6000kn. e pa sad i ja se pitam zašto bi svi htjeli biti vozači a nitko ne bi htio bit doktor.

..nisam htjeo s mojim komentarom povuci paralelu između doktora i šofera...(iako se kaže vozaca)....jer je usporedba definitivno nemoguca....no zacuđujuce je to kako se ne može napraviti jedan balans unutar bolnice....tako da oni doktori koji rade u hitnoj....budu zadovoljni svojim poslom....kao i doktori....koji rade unutar bolnice.....

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
DanicaV

Ukupno postova: 4765
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 23.12.2007. 13:50 
Naslov:  

NIjedna struka nije toliko solidarna kao medicinska.
Nikada nisam zvala hitnu radi grlobolje, niti spadam u one koji za svaki žmar idu doktoru, ali opća praksa i sl. ne radi po noći.

Koliko je intervencija prosjek za 12 sati?

Ukupno postova: 5684
Upozorenja : 1
Post Postano: 23.12.2007. 21:06 
Naslov:  

Moj frend je slomio nogu i mi nazvali hitnu i rekli im to , kaze on nama pa jel ga nemoze dovest neko od njegovih roditelja, kazemo mi ne zato sto su mu njegovi na poslu. Kaze on pa ja cujem da je vas vise pa ga mozete malo i nositi do nas...

I vidili ste valjda one snimke sto su stavili na youtube od osjecke hitne pomici...
dosta receno...

be strong be happy and don't let anyone to make you angry
gutti
Ukupno postova: 12
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.12.2007. 23:10 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la:
Hitna je nekad bila bolja.
Ako imaš migrenu od 4. osnovne i znaš da ti sam injekcija protiv bolova može pomoći da te umiri, a migrena /bolovi, vrtoglavica, mučnica, povraćanje/ može trajati od jednog sata do deset dana, a oni kažu da za takve slučajeve više ne izlaze... koliko je minuta potrebno da dodju i daju ti jednu injekciju??? A pola sata priča s tobom na telefon i kaže ti da je sve u redu i da će bol kada-tada proći... međutoa, budući za takve slučajeve više ne izlaze na teren, ti crkni od boli, ili sjedni u auto i sam dođi do njih iako nisi u stanju.
Znam ljude koji su radili na hitnoj.

ako imas migrenu vec par godina-dana, nije bitno mislim da bi onda bilo uredu da si i nabavis odgovarajucu terapiju tj. tablete a ne dolaziti na hitnu ili jos gore(smjesniije) traziti da cijela ekipa dodje do tebe, a na cijelom podrucju osijeka(do erduta,palače,ade,samatovaca,vuke)rade po danu tri ekipe a po noći dvije, s tim da svaka baba koja se zakaslje ili nemoze provariti ručak ili supruga dolazi po svoja "prava" u hitnu ili se očekuje da se dodje do nje jer ako se nedodje njezin unuk radi kao novinar!! smjesno i sebično!! a od takvih i slicih intervencija se sastoji 80% dnevnog posla tamo!
hitna pomoc mislim da naj manje radi hitne slucajeve!!
to je zapravo dom zdravlja na tockovima!!!
i tako ce biti dok se ne pocne naplacivati!!
mene su u njemackoj za jednu injekciju oderali za 50 ojra!! pa ti budi razmaze i bolestan! a rtg sliku naplatili 100 ojra i to bez misljenja i dijagnoze specijaliste...a ti sad ako zelis mozes otici u bolnicu i napraviti foto rtg sesion i to sve bespla!!!
čUDO!!! I ZATO NAVALI NARODE!!!

DanicaV

Post Postano: 24.12.2007. 7:33 
Naslov:  

gutti je napisao/la :

ako imas migrenu vec par godina-dana, nije bitno mislim da bi onda bilo uredu da si i nabavis odgovarajucu terapiju tj. tablete a ne dolaziti na hitnu ili jos gore(smjesniije) traziti da cijela ekipa dodje do tebe, a na cijelom podrucju osijeka(do erduta,palače,ade,samatovaca,vuke)rade po danu tri ekipe a po noći dvije, s tim da svaka baba koja se zakaslje ili nemoze provariti ručak ili supruga dolazi po svoja "prava" u hitnu ili se očekuje da se dodje do nje jer ako se nedodje njezin unuk radi kao novinar!! smjesno i sebično!! a od takvih i slicih intervencija se sastoji 80% dnevnog posla tamo!

Da sad se najednom sve mora naplaćivati.......... ok, platit ću. Iako na moju plaću ide doprinos za zdravstveno osiguranje, a do prije nekoliko godina je išao IZ plaće. Kad bi ta svotica išla radniku u ruke, ne bih se bunila.
Migrenu imam preko 25 godina ali kolege doktori nisu ustanovili pravu terapiju. To se unutar struke dogovorite tko je sposoban a tko nesposoban raditi svoj posao.
Ako nekoga u medicinskoj struci cijenim, to je opća praksa, jer njima dolaze ti slučajevi koji ne znaju što bi sa sobom pa dođu malo na druženje i budu 45 minuta kod doktora i još traže da budu preko reda primljeni jer su stari. I njima ne mogu odbrusiti preko telefona. A hitnu ne zovem za svaku glavobolju. Nakon toliko staža s migrenom znaš kad više ne možeš izdržati i onda ti netko kaže da sam došećeš a ne možeš glavu podići, niti možeš popiti lijek jer ga odmah povratiš. Živjela humanost.
Ta nemaju sve babe unuke novinare, valjda.

(cijela ekipa, možeš si misliti, vozač, medicinski tehničar koji obična gleda cd-ove koje imam i doktor koji radi svoj posao)

Ukupno postova: 12
Post Postano: 24.12.2007. 9:01 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la:
gutti je napisao/la :

Da sad se najednom sve mora naplaćivati.......... ok, platit ću. Iako na moju plaću ide doprinos za zdravstveno osiguranje, a do prije nekoliko godina je išao IZ plaće. Kad bi ta svotica išla radniku u ruke, ne bih se bunila.
Migrenu imam preko 25 godina ali kolege doktori nisu ustanovili pravu terapiju. To se unutar struke dogovorite tko je sposoban a tko nesposoban raditi svoj posao.
Ako nekoga u medicinskoj struci cijenim, to je opća praksa, jer njima dolaze ti slučajevi koji ne znaju što bi sa sobom pa dođu malo na druženje i budu 45 minuta kod doktora i još traže da budu preko reda primljeni jer su stari. I njima ne mogu odbrusiti preko telefona. A hitnu ne zovem za svaku glavobolju. Nakon toliko staža s migrenom znaš kad više ne možeš izdržati i onda ti netko kaže da sam došećeš a ne možeš glavu podići, niti možeš popiti lijek jer ga odmah povratiš. Živjela humanost.
Ta nemaju sve babe unuke novinare, valjda.

(cijela ekipa, možeš si misliti, vozač, medicinski tehničar koji obična gleda cd-ove koje imam i doktor koji radi svoj posao)

nekazem da se sve mora naplacivati, ali netreba se ni zloupotrebljavati i iskoristavati na racun svih kojima je zapravo potrebno!a to su hitna stanja! u koje migrena ne spada...
ali opet i vjerujem ti i znam kakvi su to bolovi, za poludit, ali nije to hitno, to je kronično. i za to služe doktori opće prakse.mislim da nitko nije umro od migrene, ali ljudi su umirali kad im se nepruži hitna pomoć na vrijeme..
p.s. i kad bi znala koliko košta izlazak cijele ekipe na teren, mislim da bi drugacije razmisljala kad bi ti racun ispostavili... što je u svim zapadnim zemljama normala,ali daleko smo mi od toga, zato je sve tako kako i je...kak ti kazeš..mos mislit!! blagi uzas!!

DanicaV

Post Postano: 24.12.2007. 9:57 
Naslov:  

Iz cjenika:
Intervencija tima HMP (liječnik, zdravstveni tehničar, vozač) 1.360.-

(ukoliko cijena nije i veća sada, ali ne smatram da je uredu imati jedinstvenu cijenu, nego bi trebala ovisiti o pruženoj pomoći, vrsti intervencije)

Jel kažnjena ova vesela ekipa?

Citat: Kršenje prava pacijenata, zlouporaba radnog mjesta, ismijavanje građana i institucije, samo su neki od tereta za koje će odgovarati skupina zaposlenika osječke Hitne pomoći, koja je dio intervencija snimala mobitelom, a jedan od njih objavljivao na Youtubeu, pod imenom "kornezije", piše Jutarnji list.

Tako se na meti neprimjereno zaigrane medicinske ekipe našao građanin u alkoholiziranom stanju, čija je snimka kako se klati na stolici u kolima Hitne objavljena pod radnim naslovom "Rakija - posljednja granica".

U klipu "Jutarnja jurnjava", snimljenim u vozilu, u pozadini se čuje glasno zavijanje sirene uz popratni komentar: "E, ovo nije dobar početak smjene...ako ne spavamo mi, neće ni oni", čime se aludira na građane, a s obzirom na vrstu posla kojim se bave, nije izostao niti zapis morbidnog sadržaja, gdje se u pozadini čuje kako ekipa dobiva dojavu o teškoj nesreći s ozlijeđenim osobama, pri čemu jedna žena krvari.

Na to ženski glas komentira: "Jao, pa kako ću, sva sam u bijelom", što prihvaća i ostatak ekipe dodavši: "Pa, i mi smo", nakon čega slijedi opći grohotan smijeh.

Ravnatelj Hitne dr. Berislav Pašalić, presnimio je i sačuvao snimke s Youtubea prije nego ih je "kornezije" uklonio. Identificirao je i ekipu koja je to učinila, a navodno je riječ o skupini koja je već bila sankcionirana zbog neprimjerenog ponašanja.

P.S.
Za 1. listopada 2008. godine predviđa se uvođenje hitne medicine kao samostalne specijalizacije - mislim da je u prethodnim postovima spomenuto kako nema specijalizacije hitne.

Ukupno postova: 77
Post Postano: 24.12.2007. 13:40 
Naslov:  Re: Dobro plaćaju, a nedostaje im doktora

Joooj Daco Daco! Ides mi na jetra! Po svemu tvome napisanom vidim da si čangrizava baba koja necijeni ono sto joj se nudi a jos i vrijedja nas tehnicare i doktore. e pa kad ti zlato moje budes nosila djedicu na peti kat (znaju decki na koga mislim) i onda te jos popljuje sti nije stigao na svoju telenovelu i sto je cekao 10 min a ti bila u dalj planini do koljena u blatu onda ces smijeti nesto govoriti. nikad me se nitko nije navrijedjao kao na hitnoj(jebanje majki itd. itd) ma kakva migrena i hitna. idi kod svog lekara(prosudio po imenu) i neka ti on pomogne. žalosno je to sto ljudi koji stvarno trebaju pomoć nedobiju ju na vrijeme zbog takvih kao sto si ti a onda se pljuje po mojim kolegama...... no nema veze tamo ionako svi imaju 10 milja kuna plaću pa ko ga je... da se istrpit. Razz Razz Razz

tamna strana

Post Postano: 24.12.2007. 15:09 
Naslov:  Re: Dobro plaćaju, a nedostaje im doktora

Smokvica je napisao/la :
Joooj Daco Daco! Ides mi na jetra! Po svemu tvome napisanom vidim da si čangrizava baba koja necijeni ono sto joj se nudi a jos i vrijedja nas tehnicare i doktore. e pa kad ti zlato moje budes nosila djedicu na peti kat (znaju decki na koga mislim) i onda te jos popljuje sti nije stigao na svoju telenovelu i sto je cekao 10 min a ti bila u dalj planini do koljena u blatu onda ces smijeti nesto govoriti. nikad me se nitko nije navrijedjao kao na hitnoj(jebanje majki itd. itd) ma kakva migrena i hitna. idi kod svog lekara(prosudio po imenu) i neka ti on pomogne. žalosno je to sto ljudi koji stvarno trebaju pomoć nedobiju ju na vrijeme zbog takvih kao sto si ti a onda se pljuje po mojim kolegama...... no nema veze tamo ionako svi imaju 10 milja kuna plaću pa ko ga je... da se istrpit. Razz Razz Razz

Citat: žalosno je to sto ljudi koji stvarno trebaju pomoć nedobiju ju na vrijeme

a na koji nacin vi oderđujete što je hitno a što ne.....ocito po sistemu eci peci pec.....jer ocito da nikad ne izaberete onoga kome je hitna stvarno i potrebna......

Citat: idi kod svog lekara(prosudio po imenu) i neka ti on pomogne

kad su radili lekari....onda su i ljudi bili zadovoljni s uslugom....koliko god ona u ono vrijeme bila zaostala za ostatkom svijeta.....no sad kad su svi doktori, primarijusi....prvo što se veže uz te titule....su plave koverte......

Citat: e pa kad ti zlato moje budes nosila djedicu na peti kat (znaju decki na koga mislim) i onda te jos popljuje sti nije stigao na svoju telenovelu i sto je cekao 10 min a ti bila u dalj planini do koljena u blatu onda ces smijeti nesto govoriti. nikad me se nitko nije navrijedjao kao na hitnoj(jebanje majki itd. itd)

..kad ti budeš svaki dan preko ruku prebacio između 5 i 8 tona robe.....i kad ti po trgovinama svaki put jebu sve po spisku zbog toga što je dobila robu koju nije narucila....zbog toga što je kratak rok na proizvodu....zbog toga što je svaki put kad dovezeš robu....ta ista skuplja za 1 kn....zbog toga....što joj je gazda odbio od place što joj je istekao rok na hrenovkama...jer zadnji put nije gledala koliko traju.....a ti od svega toga nemaš ništa s tim...jer si joj samo dovezao robu...no eto...trgovkinja se nema na kome iživljavati nego na tebi.....i za taj posao primiš placu 3.500 kn
e onda možeš pricati nekome....kakav je tvoj posao...težak.....Cool

meduza_

Ukupno postova: 217
Post Postano: 24.12.2007. 15:38 
Naslov:  

I ja imam migrenu više od 20 godina i odlazim na hitnu jednom mjesečno i da točno je da od migrene nitko nije umro,ali zamislite si kako mi je kada po 36 sati ležim,povraćam i obično smršavim 1,5 kg izgledam kao zombi i onda netko misli da nisi za hitnu jer eto nije ti skoro ništa!!!!!
E pa, ja to ne smatram zloupotrebljavanjem već jedinim rješenjem poslije kojeg mogu nastaviti normalno živjeti!!!!

Smokvica
Post Postano: 24.12.2007. 15:41 
Naslov:  

e draga moja ima skala sta je i koliko hitno. a to nisam pisao ja!!!!a ako se tebi nesvidjaju nasi hrvatski liječnici odi lepo kod nasih komsija pa neka te leče vakcinama i ostalim pizdarijicama. lagano je pljuvat po tudjem poslu kad neznas kakav je. treba tebe strpat u kombi pa nakon toga nebi oči sklopla 5 dana od prizora kakvi su tamo svakodnevica..... ali si ti ocito najpametnija pa eto ti valjda znas......

tamna strana

Post Postano: 24.12.2007. 15:44 
Naslov:  

Smokvica je napisao/la:
e draga moja ima skala sta je i koliko hitno. a to nisam pisao ja!!!!a ako se tebi nesvidjaju nasi hrvatski liječnici odi lepo kod nasih komsija pa neka te leče vakcinama i ostalim pizdarijicama. lagano je pljuvat po tudjem poslu kad neznas kakav je. treba tebe strpat u kombi pa nakon toga nebi oči sklopla 5 dana od prizora kakvi su tamo svakodnevica..... ali si ti ocito najpametnija pa eto ti valjda znas......

a zašto nisi išao za svecenika...ako ne voliš taj posao...oslobodi svoje radno mjesto onome kojemu nije problem to raditi.....od tvoh posla ima još 100 gorih poslova....tako da ta tvoja prica ne drži vodu....
...a s obzirom da stalno spominješ komšije....oni bi rado radili tvoj posao za te novce.....

Smokvica
Post Postano: 24.12.2007. 15:46 
Naslov:  

meduza_ je napisao/la:
I ja imam migrenu više od 20 godina i odlazim na hitnu jednom mjesečno i da točno je da od migrene nitko nije umro,ali zamislite si kako mi je kada po 36 sati ležim,povraćam i obično smršavim 1,5 kg izgledam kao zombi i onda netko misli da nisi za hitnu jer eto nije ti skoro ništa!!!!!
E pa, ja to ne smatram zloupotrebljavanjem već jedinim rješenjem poslije kojeg mogu nastaviti normalno živjeti!!!!
pa ljudi božiji čemu onda služe liječnii opće prakse. zašto onda svi imate aute. treba onda jednostavno predložiti linije hitne do getroa,kauflanda,konzuma i bolnice pa ko voli neka izvoli. znate li koliko je ljudi bolesno. trebalo bi 200 kola hitne pomoći za sve gripe gripice,prehlade i bolove u stomaku. da znate samo koliko ljudi lažu kada daju informacije dispečeru. pa evo i vama savjeta. na bolove u prsima i gušenje hitna izlazi pa zovite kada imate prehladu i samo recite navedeno i hopla evo hitne.

Smokvica
Post Postano: 24.12.2007. 15:47 
Naslov:  

ja volim svoj posao i volim pomagati ljudima ali nevolim biti vrijedjan(prijetnje smrcu skoro svaki dan) a o ostalom da i ne govorim!!!

debeli

Ukupno postova: 920
Post Postano: 24.12.2007. 15:53 
Naslov:  

hehe a niko da spomene kako je psima u azilu, pa i njima bi trebalo neku hitnu organizirat Razz

Skoči u forum: