Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Policija privela 88 maloljetnika zbog noćnih izlazaka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Ingo

Ukupno postova: 3470
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 18.12.2007. 8:50 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Policija privela 88 maloljetnika zbog noćnih izlazaka

i sad neka svaki od njih zasadi jedno stablo !

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mvarga

Ukupno postova: 731
Post Postano: 18.12.2007. 9:09 
Naslov:  

Ajd ne šizite bez veze. Je to problem roditelja i djece ali mogli ste pročitati da je klinjo rekao starcima da će ćornuti kod frenda. Pa moraš im i vjerovati.
Po meni nisu krivi ni konobari ni klinci ni roditelji ni policija. Odnosno svaki nosi svoj dio krivnje.
Mi nismo doduše bili sa 16 vani do dva, ali nismo imali ni mobitele, računala. I da, iako zvuči čudno nije bilo ni TV programa utorkom. A i struje nije bilo svaki dan nego se isključivalo po kvartovima. A i nije se smjelo voziti svaki dasn odnosno jedan dan parne tablice drugi neparne tzv. PAR-NEPAR.
Dakle svako vrijeme nosi svoj križ. Ne bi trebali biti klinci vani ali kad sam bio zadnji puta shvatio sam da od staraca te birtije ne bi mogle poslovati. Pa bilo nas je tri preko 40 godine. Zato klinci i moraju izlaziti. Da bi starci zarađivali i odlazili na skijanje.

1. Na vlasti je opet HDZ
2. Na portalu se vrti OSTV
3. Sve je poskupilo ali nitko iz vlasti to ne priznaje
4. Zemlja je okrugla, al' na svakom ćošku neka glupost
Kugla

Ukupno postova: 467
Post Postano: 18.12.2007. 11:50 
Naslov:  

To je stvar povjerenja između roditelja i djeteta. I ne kužim zbog čega tolike rasprave o tome. Klinci su uvijek izlazili i uvijek će izlaziti.

Kiki_08

Ukupno postova: 102
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.12.2007. 12:38 
Naslov:  

Kugla je napisao/la :
To je stvar povjerenja između roditelja i djeteta. I ne kužim zbog čega tolike rasprave o tome. Klinci su uvijek izlazili i uvijek će izlaziti.

Naravno da je to stvar između roditelja i djeteta,ali samo dok to dijete ne prekrši zakon,onda je to stvar i policije i socijalne skrbi.
Super mi je taj stav da svi prebacuju odgovornost na nekog drugog,policija na roditelje,roditelji na škole,itd.
Da,svi se sjećamo kako je to biti mald i kako je to kršiti pravila,ali tada su pravila bila malo jasnije formulirana.
Imam dojam da je sad sve dozvoljeno,nema više standarda po kojem se možeš ravnati,moralne vrijednosti su na nuli.
Da,znam da zvuči konzervativno,ali mislim da klinci od 15-16 godina ne maju šta raditi vani vikendom do 3 sata ujutro.

morgan

Ukupno postova: 3964
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.12.2007. 12:40 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la:

Nemam razumijevanja za roditelje.

misliš na svoje ili ove što puštaju da im se djeca klate po noći?

DanicaV

Ukupno postova: 4765
Post Postano: 18.12.2007. 12:45 
Naslov:  

morgan je napisao/la :
DanicaV je napisao/la:

Nemam razumijevanja za roditelje.

misliš na svoje ili ove što puštaju da im se djeca klate po noći?

Ne mislim na svoje. Prilično sam punoljetna. Wink

Post Postano: 18.12.2007. 12:53 
Naslov:  

ja na to gledam iz vizure roditelja.moj sin je imao ograničenje izlaska do srednje škole a ni on sam nije imao neke prevelike želje za izlascima. otkako je krenuo u srednju školu to se malo pojačalo i nemam namjeru djete ograničavat u stjecanju iskustva.pa čak ni onih sa policijom.imam povjerenje u njega sve do jednom...a onda se drugačije razgovara.

DanicaV

Ukupno postova: 4765
Post Postano: 18.12.2007. 13:02 
Naslov:  

Normalno. Stvar je tvog odnosa s djetetom, ali pitanje je koliko roditelja ima razvijen odnos međusobnog povjerenja.
Ima roditelja koji ako dijete i napravi neku glupost, u stanju su popljuvati pa i fizički nasrnuti na sve ostale, jer nikada ne polaze od toga da je i dijete nešto zgriješilo ili da su oni fulali kod odgoja.

Ukupno postova: 1860
Post Postano: 18.12.2007. 19:43 
Naslov:  

Ma policajci su samo oni koji ne uspiju biti nista drugo, svi oni zapravo mrze ljude i svoj posao. Da mogu, sami bi sebe privodili, ali pokvareni aparat je sprijecio da se to dogadja.

Mislim da policija kad zatekna maloljetnika vani u 4 ujutro, trestenog pijanog, treba odraditi jedan blok-sat s njime. Svaki bi policajac morao biti osposobljen za jedan dubinski intervju s adolescentima i pobuditi njihov interes za zbivanja.
Na kraju, policija bi maloljetnicima nocu trebala dijeliti bonove za konzumaciju pica, kako ne bi dodatno opterecivali roditelje.
U slucaju da neki maloljetnik pijan ostecuje automobile ili javnu imovinu, policajac ga ima najstroze ukoriti i otpratiti kuci, a roditeljima pruziti elementarno financijsko savjetovanje.
U slucaju da se maloljetnika zatekne u prijestupu ili kaznenom djelu, policajac mora postupati s osobitom pozornoscu, jer su oni jos mali, jos su necije zlato i nije normalno da ih se ometa dok se mladi zabavljaju.
Na dan sv. Mihovila, policija ima duznost sve maloljetnike u gradu izvesti na oblokavanje i drogiranje po izboru, a ukoliko pojedinom mladcu nije stalo do lokanja, policajac mu ima dati svoj automobil ili motocikl, osobno naoruzanje i uputiti u prvi popravni dom, kako bi i on postao normalan, mlad i moderan.

kar98k

Ukupno postova: 12
Post Postano: 18.12.2007. 21:18 
Naslov:  

a tu se da onda i raspravljat zasto mladi piju, a ja kazem zašto nebi pili, kad je pola litre pive 10 kuna, a 2 deci cole 12 kn Smile

sisibla

Ukupno postova: 245
Post Postano: 19.12.2007. 9:42 
Naslov:  

CatCloe je napisao/la:
realno... šta imaju djeca od 14-15 tražiti cijelu noć u tvrđi... baš čudno što onda divljaju i prave štetu po gradu, odnosno leže pijani po kanalima Rolling Eyes
Pa imaju jer je sada postalo "in" da ako ideš u srednju, onda si faca, pa pušiš, piješ, izlaziš svaku subotu do 2-3. Smile
meso je napisao/la: ma to je sve skupa presmiješno Laughing Smile
ma i za plakat je Very Happy
Za plakati je to što ja sa svojih skoro 17 vodim borbu kod kuće, samo da bih dobila pola sata duže (inače u 23 moram biti u krevetu), zbog toga što ne idem van u tvrđu, a dragi gospodin koji vozi tramvaj uopće ne stane na stanici, pa više vremena provedem na putu kući nego što budem van. U međuvremenu fino promatram kako s one strane ceste curice tek izlaze u štiklama i mini suknjama, iako pingvini žicaju za čaj.
Definitivno je za plakati.
miss chupa chups je napisao/la:
a sto je s onima koji imaju vise od 16, ali jos uvijek nisu punoljetni?
Oni čekaju 18. kako bi išli van k'o svi normalni ljudi, a ne kada teg zabava počinje. Smile
morgan je napisao/la:
lupate bez veze kao da ste zaboravili kako ste vi izlazili u njihovim godinama...kad se krene u srednju školu onda se i izlasci učestale...kad prestanete imati razumjevanja za mlađe generacije to znači da ste ostarili...
Ok to je sve u redu. Vjerujem da svi izlaze i da su svi izlazili u njihovim godinama. Ali ne vjerujem da su provodili svaku noć od subote na nedjelju kod frendice jer si tako pijan da ne možeš doć do svoje kuće. Žalosno je to što i kad bi stigao, roditelji bi te i pohvalili, možda. Smile

Bez obzira na to što mi se stvarno često dogodilo da kada se vraćam sa rođendana il tako nešto, policajci okolo traže i ispituju bla bla, nikada me nitko nije zaustavio (možda se boje visine, jadnici XD). I bez obzira na to što mislim da se svi mogu uvaliti u bilo kojem kafu itd, ako ti roditelji imaju neke principe preko kojih ne idu, možeš se slikati, koliko god izgledao stariji. Smile

Ok. S vremenom će se valjda to nešto promjeniti .. Ali mi je i ovo bolje nego da mi roditelji daju sve, da ja to iskoristim maksimalno tako da se sa svojih 17 vraćam kuć pred zoru, pijana k'o letva.
A jbg .. Nisam ja kul kao oni .. Pa ipak moraš biti netko i nešto u školi i društvu. Danas ako si subotu navečer, odnosno nedjelju ujutro, kod kuće, ako ne pušiš i ne piješ te nemaš dečka za dobru zabavu, nisi nitko i ništa Very Happy

Bolesno, no dobro.

morgan

Post Postano: 19.12.2007. 11:42 
Naslov:  

Pa imaju jer je sada postalo "in" da ako ideš u srednju, onda si faca, pa pušiš, piješ, izlaziš svaku subotu do 2-3

to ti je oduvijek bilo in, nije to sad ova nova generacija izmislila.danas djeca jedva dočekaju srednju školu da se mogu propit i propušit jer starci imaju razumjevanja - ta i oni su to radili u to doba akd su bili mladi.
to samo pokazuje koliko je lako povesti se za društvom.mali kratki razgovor sa pametnim djetetom najbolja je prevencija takvog stanja.pametno djete se neće dat ucjenjivat od vršnjaka zbog toga što ne puši i ne pije.ako se netko zbog toga ne želi družiti s tobom onda je to veoma jak pokazatelj inteligencije dotične osobe.

lufus
Ukupno postova: 2044
Post Postano: 19.12.2007. 12:22 
Naslov:  Re: Policija privela 88 maloljetnika zbog noćnih izlazaka

nije ni klicima uvijek lako

Isis

Ukupno postova: 1211
Post Postano: 19.12.2007. 13:23 
Naslov:  

Ja sam jedva 16 dočekao da me puste duže od 23 sata van.
U 8. razredu mi je najdalji domet bila kava u Aqua Amaretu do 10 sati, a na pivo nisam ni pomišljao.

Skoči u forum: