Autor |
Poruka |
Blofeld
Ukupno postova: 636 Spol:  Muško
|
Ja mislim da ću ipak glasati za dr. Borzan. Pogotovo nakon što sam pročitao ovaj topic!
Naime, ako pobijedi dr. Borzan, u konkurenciji ljutih mužjaka, bit će to zapravo pobijeda Jadranke Kosor. Bit će to dokaz da su Hrvati spremni prihvatiti ženu, a da je ne smatraju manje inteligentnim bićem. Bit će to dokaz, ako je početna postavka točna, da su Hrvati spremni prihvatiti i osobu iz miješanog braka (dakle, ne čistu Hrvaticu, ali bogme ni čistu Srpkinju). Bit će to malen korak za čovječanstvo, a velik za Hrvate.
Iako takav rasplet neće u potpunosti iskorijeniti obiteljsko nasilje, u kojem smo prilično dobri, pravi Hrvat bi se ipak mogao zapitati - pa ako nam je žena gradonačelnica, nije ni ova moja onda toliko glupa? Za zemlju s 800000 tisuća alkoholičara, i 90 % fakultetski neobrazovanih ljudi, još i dobro guramo. |
|
|
|
|
 |
toni
Ukupno postova: 2180 Spol:  Muško
|
A što to tebe dira jel on alergičan il ne ? ako ti to neko spomene, ladno kazes: ups, zajebo sam se. il: glupane, ne kuzis da se zaebavam, il: haha, bas si glup sto se lozis na formu mjesto na sadržaj! mogucnosti je nebrojeno
kad te vec neko zajebava il se igra s tobom.. prihvatiš igru il pikneš gumbić ignore i mirna bosna !  |
|
|
|
|
 |
Evil Poodingh
Ukupno postova: 2517 Spol:  Muško
|
|
|
 |
toni
|
ček, iz mješanog je braka.. pretpostavljam 'rvata i srpkinje (il srbina i 'rvat'ce).. i živi i radi u 'rvackoj.. i aktivna je na 'rvackoj političkoj sceni.. koi qrac se deklarira kao srpkinja ?
Citat:
Za zemlju s 800000 tisuća alkoholičara, i 90 % fakultetski neobrazovanih ljudi, još i dobro guramo.
|
So true.. |
|
|
|
|
 |
Blofeld
|
Ne znam ja kako se ona deklarira. Ali ako se deklarira kao Srpkinja, to bi bio mudar politički potez u 4. izbornoj jedinici. Zato je i Hdz svojevremeno držao na listi g. Tankosića, kojeg smo od milja zvali "dežurni Srbin". To nije smetalo birače Hdz-a, pa nema razloga da smeta ni birače Sdp-a. Kamo sreće da je još nekoliko nacionalnosti zastupljeno na izbornim listama u gradu Osijeku. Recimo, Židovi, Nijemci, Slovaci, Česi, Mađari, i svi drugi, da ne nabrajam. Osijek bi se tada mogao smatrati kozmopolitskom sredinom, što je jedno od najistaknutijih obilježja, recimo, Londona. Ne vidim da Londonu nešto fali. Dakle, ja sam odavno napustio koncept jednonacionalne države, ako sam ga ikad zastupao. Tu smo se Tuđman i ja konačno razišli. |
|
|
|
|
 |
toni
|
Mudar politički potez sdpa da je kojim slucajem druga na listi. Ali, smatram, da nije politicki korektno da je netko iz mjesanog braka, ko zivi i radi u hr i predsjednik je zupanijskog (il kojeg vec) ogranka neke stranke i oće bit gradonačelnih našeg grada - deklarirani srbin.
ako si iz mjesanog braka, deklariraj se kako srbin, al 'brate mili' idi se bavi politikom onda u srbiju i budi gradonacelnik šapca.
nadam se da shavacas my point.
nac. deklaraciju odticne pogledaj ovdi http://www.osijek.hr/natjecaji/lista.pdf
Citat:
Tu smo se Tuđman i ja konačno razišli.
|
Stipe, jebogabog, pa tos' ti !!  |
|
|
|
|
 |
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol:  Žensko
|
|
|
 |
Blofeld
|
Ne shvaćam tvoj point. Prije svega, ne vidim razliku u 1. i 2. mjestu na listi - to ne vidi ni Sanader, otkako niža mjesta na listama nekih svojih ministara smatra dobrom šansom da postanu ponovo ministri. Drugo, ne vidim zašto bi se netko, tko se rodio u Osijeku, išao baviti politikom u Šabac. U V. Britaniji, recimo, par desetaka tisuća ljudi deklariralo se kao Jedi vitezovi.To nije šala, V. Britanija ih je, zbog brojnosti morala priznati i registrirati. Po tvom, oni bi se trebali ići baviti politikom u Galaxy, far, far away.
Dapače, ja bih bio presretan da nam gradonačelnik(ca) bude npr. Židov(kinja). Ne mislim da bi se oni morali ići baviti politikom u Tel Aviv. Nek ostanu u Osijeku, barem će, za razliku od dosadašnjih Hrvata, dovući nekakve novce. No, priznajem, nacionalnost nije garancija pameti, to mi u Hrvatskoj dobro znamo. Nije garancija ničega. |
|
|
|
|
 |
toni
|
jebga, samo htjedoh istaknuti.. da ako se netko hoce boriti za boljitak lijepe nase, a ima mogucnost birati, (iz mjesanog braka) zeli li da mu pise da je srbin il hrvat, a odabere srbin.. onda mislim da mu hrvatska nije na prvom mjestu.
a 1. i 2. mjesto.. 1. mjesto = nositelj liste aka. glavni. 2. mjesto = nije nostitelj liste aka. 2. glavni
načelna razlika, a o načelim odabiranja nacionalnosti, ljudi iz mjesanih brakova, govorim.
Citat:
U V. Britaniji, recimo, par desetaka tisuća ljudi deklariralo se kao Jedi vitezovi.To nije šala, V. Britanija ih je, zbog brojnosti morala priznati i registrirati. Po tvom, oni bi se trebali ići baviti politikom u Galaxy, far, far away.
|
pa toliko su i nasi politicari ozbiljni, upravo kao i ta skupina ljudi u vb.
Citat:
Dapače, ja bih bio presretan da nam gradonačelnik(ca) bude npr. Židov(kinja). Ne mislim da bi se oni morali ići baviti politikom u Tel Aviv. Nek ostanu u Osijeku, barem će, za razliku od dosadašnjih Hrvata, dovući nekakve novce. No, priznajem, nacionalnost nije garancija pameti, to mi u Hrvatskoj dobro znamo. Nije garancija ničega.
|
A sto se dogodi kad se recimo pojavi tako neki stranac.. il uzmimo primjer miksica, koji se natjecao za predsjednika. kako je prosao ? pobjedila ga dijaspora, onda se nitko nije bunio.. ustvari on se nasto bunio, pa su ga razapeli po novinama..
point; osijek, slavonija-baranja, SRPSKIM okupacijskim ratom opustoseno podrucje.. za prvoga na listi, respektabilne politicke stranke, postaviti osobu iz mjesanog braka, koja se osobno deklarirala kao SRBIN, u izbornoj jedinici koja je tradicionalno 'utvrda hdza' .. ili jos desnijih stranaka - mudar potez ?
samo da napomenem da nemam nikakih predrasuda prema bilo kime u sferi nacionalnosti niti bilo cega drugoga, govorimo o politickoj utakmici. |
|
|
|
|
 |
toni
|
danice, pocni se ponasati kao gradjanka nase zemlje. |
|
|
|
|
 |
DanicaV
|
Antimone, ja sam punopravna građanka ove zemlje, tako se i ponašam, pa ti i preporučam navedeno štivo, kako bi znao cijeniti svoje sugrađane. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
 |
toni
|
Imam papir koji kaze da znam to štivo.
a ljude cijenim prema nekim drugim kriterijima, a ne po tome jel mi netko sugradjanin il ne. |
|
|
|
|
 |
Blofeld
|
1. Ne znam može li birati. Možda je iz čisto srpskog braka. Ovo o mješanom braku iščitao sam iz dosadašnjih postova (jer neki tvrde da je srpske, a neki hrvatske nacionalnosti), ja se osobno nikad ne bih bavio prebrojavanjem nečijih krvnih zrnaca. A ponajviše ne razumijem kako nečija nacionalnost određuje životna opredjeljenja (pod uvjetom da uopće priznajem tu kategoriju, no to je malo dublja rasprava, i nepotrebno bi se vratili na Rousseaua, Montesquiea, Diderota i druge - nacionalnost je slučajnost, na koju jedinka nema nikakvog utjecaja). Dapače, isticanje nacionalnosti na izbornim listama smatram primitivnim zaostalim produktom prošlih zbivanja, jer je Ustav sasvim dovoljno postavio uvjete - hrvatsko državljanstvo.
2. Mikšić je Hrvat, koji je i većinu života živio u Hrvatskoj. Čisto informacije radi, išao je u razred s Stjepanom Tuđmanom. On nije stranac, nije ni pošten stranac, obogatio se švercanjem kemikalija za vrijeme rata u Hrvatsku, preko već navedenih veza, a uz to i tuče žene. Prema tome, on je upravo suprotan primjer od onog što sam ja mislio.
3. Ova izborna jedinica ne smatra se utvrdom Hdz-a, za razliku od Broda i Vinkovaca, primjerice. Pogotovo ne Osijek. To zbog dosadašnjih izbornih rezultata.
Ako govorimo o političkoj utakmici, onda dobro, jer nisam posve siguran ni za braću Dragana i Zorana Kovačevića, a pogotovo ne za brata Vladimira Šišljagića. Meni ni slučajno ne smetaju njihove deklarirane niti eventualne nacionalnosti, i mislim da neće imati utjecaja u političkoj utakmici. |
|
|
|
|
 |
DanicaV
|
Kao prvo, toni, trebaš znati cijeniti ljude kao ljude, bili ti sugrađani ili ne.
Svatko od nas ima kriterije kad bira prijatelje i poznanike, ali sugrađane ne možeš birati. Možeš eventualno onima koji ti se iz nekog razloga ne sviđaju na kuću napisati "Raus!" a to ti je opet protivno spomenutom štivu, pa čak i kažnjivo.
Ispast će pravi desničar od tebe.  |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
 |
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol:  Nebitno
|
Šta ako se netko izjašnjava kao Srbin onda je po defaultu antiHrvatskog opredijeljenja?Kao takav (Srbin)ne može doprinjeti boljitku ove zemlje?
Nisu li tu ipak neke predrasude u igri? |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
 |
 |
|