Autor |
Poruka |
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Postoje različite vrste ovisnosti (na jednom topicu smo malo o drogama), pri čemu se alkoholizam smatra najopasnijom bolesti obisnosti, a sve legalno, ako ste punoljetni.
U Hrvatskoj postoji 300.000 registriranih alkoholičara, ali to znači da pate i njihove obitelji pa se navodi brojčica od 900.000 osoba koje žive s alkoholičarima.
http://www.geocities.com/ozdravljenje/alkoholizam.htm
Definicija alkoholičara po Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji:
Citat: ›
"Alkoholičarem se smatra osoba koja duže i prekomjerno pije alkoholna pića,kod koje se
razvila ovisnost o alkoholu i koja pokazuje najčešće poremećaje ponašanja te dolazi do oštećenja duševnog i tjelesnog zdravlja i gospodarskog stanja.U pojam alkoholičara uključuje se već i onaj tko pokazuje početke poremećaja u tom smislu."
|
Postoji podjela na duševne i tjelesne ovisnosnike. Prvi piju da bi svladali lakše poteškoće, a kod drugih postoji metoblička žudnja za alkoholom.
Da ne pišem referete, detaljnije na:
http://www.geocities.com/klapetarzrinski/alkoholizam.htm
E, sada test
Test dvadeset pitanja za samodijagnostiku:
Pozitivan odgovor makar na jedno pitanje shvatite kao upozorenje, jer
bi se moglo raditi o alkoholizmu. No, pozitivni odgovor na dva pitanja
ukazuje da su svi izgledi da ste alkoholicčar. Pozitivni odgovor na tri i
više pitanja ukazuje na sigurni alkoholizam.
Neću staviti anketu da ne bi svi partijaneri upali pod alkose |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
DanicaV
|
Zar su rezultati tako poražavajući da se nitko nije odvažio odgovoriti?
(mislim, s obzirom na broj onih koji su pogledali i eventualno se testirali) |
|
|
|
|
---s Ukupno postova: 221 Spol: Žensko
|
ja imam samo jedan pozitivan odgovor,i to na kajanje poslije pijenja...hihi |
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
evo, ja ću ti reći... iako se mogu deklarirati kao vikend-pijanac, samo sam na jedno pitanje odgovorila (uvjetno rečeno) potvrdno.
"ruši li vam alkohol ugled?" pod uvjetom da imam ugled, to na šta ličim pod njegovim utjecajem bi ga definitivno srušilo |
|
|
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
hm
5. Jeste li bilo kada osjećali kajanje poslije pijenja? - svaki put kad se ožderem ko svinja
16.Pijete li sami? - ako se računa nekad popit par cugi naveče ispred kompa na četu, il nekad munit rakijicu dve prije ručka onda da
17.Jeste li ikada potpuno izgubili sjećanje na ono vrijeme dok ste pili? - kad se nalijem ko krava nesjećam se pol večeri, al to je rijetko i desilo se sam par puta u životu
eto znači ja sam alkos, LAŽ!!!!!!!!!!!!!!! , ko i Cat smatram se vikend alkosom jer pijem sam vikendom |
|
|
|
|
|
Evil Poodingh
Ukupno postova: 2517 Spol: Muško
|
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
Monstrum je napisao/la: ›
5. Jeste li bilo kada osjećali kajanje poslije pijenja? - svaki put kad se ožderem ko svinja
|
NIKAD!!! nema do kvalitetnog pijanstva, pa makar glava otkidala i rigala pola sljedećeg dana
uf, da... dijelovi tih epizoda pofale mi tu i tamo... taj dio sam zaboravila priznati |
|
|
|
|
|
Monstrum
|
CatCloe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
|
NIKAD!!! nema do kvalitetnog pijanstva, pa makar glava otkidala i rigala pola sljedećeg dana
uf, da... dijelovi tih epizoda pofale mi tu i tamo... taj dio sam zaboravila priznati
|
uf to riganje sutradan me najviše ubije i svaki put je joooooooj neć više pit života mi kmeeeeee kmuuuuuuuu |
|
|
|
|
|
aethur
Ukupno postova: 2861 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
hm
16.Pijete li sami? - ako se računa nekad popit par cugi naveče ispred kompa na četu, il nekad munit rakijicu dve prije ručka onda da
17.Jeste li ikada potpuno izgubili sjećanje na ono vrijeme dok ste pili? - kad se nalijem ko krava nesjećam se pol večeri, al to je rijetko i desilo se sam par puta u životu
eto znači ja sam alkos, LAŽ!!!!!!!!!!!!!!! , ko i Cat smatram se vikend alkosom jer pijem sam vikendom
|
hejjj... imamo iste potvrdne odgovore... i isto se ne smatram alkosom jer ja pijem samo vikendom... a nekada i preko tjedna... naravno sve ovisi o prigodi, dakle ovakvu anketu smatram neprimjerenom i loše napravljenom... |
|
|
zeros
Ukupno postova: 2887 Spol: Muško
|
Prozvati se alkoholicarom ne mogu.....pijem samo vikendom ( i to ne svaki vikend)....a smatram da alkoholicar pije svaki dan, odnosno ima tu potrebu da potegne u svako doba dana za alkoholom
imam potvrdnih odgovora na tri pitanja....jel to znaci da sam sigurni alkos???? e ja cu reci NE, ne znaci....jer nisam.... |
|
_________________ ----------Daniel Antunović----------
U Bibinim raljama | Legiranje |Triki&TV |
|
|
|
DanicaV
|
Test je sa stranice Medicinskog fakulteta u Rijeci, zaboravih napisati:
http://www.medri.hr/~dwolfl/ovisnost/dvadeset.htm
Treba im javiti da uvedu kategoriju vikend alkoholičar.
Zašto ne? Postoji termin vikend migrena jer je opaženo da zbog promjene ritma življenja, osobe koje boluju od migrene, obično napad imaju za vikend, a onda u ponedjeljak opet čilo na posao. |
|
|
|
|
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol: Muško
|
...pih...ja nemam razloga ni da ispunjavam ovaj test..... |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Citat: ›
1. Gubite li od radnog vremena zbog pijenja?
2. Kvari li pijenje vaš obiteljski život?
3. Pijete li zbog sramežljivosti u društvu?
4. Oštećuje li pijenje vaš ugled?
5. Jeste li bilo kada osjećali kajanje poslije pijenja?
6. Jeste li došli u financijske poteškoće zbog pijenja?
7. Krećete li se u manje vrijednom društvu ili okolini kad pijete?
8. Slabi li pijenje vašu skrb za obitelj?
9. Jesu li vaše ambicije oslabile otkad pijete?
10.Težite li za alkoholnim pićem u odredjeno doba dana?
11.Poželite li piće i ujutru nakon pijenja predhodnog dana?
12.Izaziva li pijenje u vas smetnje sna?
13.Je li vaša produktivnost oslabila otkada pijete?
14.Ugrožava li pijenje vaš posao ili djelatnost?
15.Pijete li da biste izbjegli brige ili neprilike?
16.Pijete li sami?
17.Jeste li ikada potpuno izgubili sjećanje na ono vrijeme dok ste pili?
18.Jeste li se liječili zbog pijenja?
19.Pijete li da osjetite samopouzdanje?
20.Jeste li bili hospitalizirani radi pijenja?
|
A šta u situacijama kada pijenje doprinosi ugledu? Šta ako piješ zbog društvenosti, ne zbog sramežljivosti? Ili ako se ambicije povećaju zbog pijenja? A ako težiš za pićem u neodređeno doba dana? Je li bolje piti s nekime? |
|
|
|
|
|
Monstrum
|
Evil Poodingh je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Mostrume, svi negiraju, tu i je najveći problem...
Najteže je priznati, dalje sve ide lakše
|
pa nemam šta negirat, svjestan sam ja od svoje 15 godine da pijem van kad izlazim i da mi je bezveze vani kad nepijem, a oko mene svi pijani, i zato pijem, ne pijem zbog drugih pijem zbog sebe i dobro mi tak, a sad da nemogu bez cuge mogo bih samo neću, neločem svaki dan, neločem jer mi tijelo traži, neločem zbog psiholoških problema il neznam čega , pijem eto što volim neku cugu pa ju pijem i volim osjećaj kad me malo drmne u glavu alkokol
i sad zato što volim vikendom popit mislim da ne zaslužujem titulu alkoholičara iako sam se našao u tri stvari na testu |
|
|
|
|
|
DanicaV
|
DonQuijote je napisao/la ( Pogledaj post): ›
A šta u situacijama kada pijenje doprinosi ugledu? Šta ako piješ zbog društvenosti, ne zbog sramežljivosti? Ili ako se ambicije povećaju zbog pijenja? A ako težiš za pićem u neodređeno doba dana? Je li bolje piti s nekime?
|
Zanimljiva razmišljanja.
Čista boemština progovara iz DonQuijota.
Zamisli slavne pisce, glumce a da nisu malo pod utjecajem alkohola.
Eto ja volim piti sama. |
|
|
|
|
|
|