Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predvečerje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Zal Kopp
Offline
Avatar

Ukupno postova: 110
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.07.2007. 19:35 
Naslov:  Predvečerje
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dan još cijedi zadnje kapi sunca iz sebe i negdje na pola puta od tvog ruba i udaljenih obrisa sumraka ulazim u predvečerje. Naslonjen na mirnog stogodišnjaka upijam iskustvo bezbrojnih godova i slušam šuštanje njegovih krošnji. Zrak me opkoljava i poput povjetarca miješa u meni mirise zemlje i vode. Plavo nebo Slavonije otvara moju dušu i otiskujem se pogledom podno samog svoda. Tamo na visoravni horizonta gdje ptice prkose odolijevajući mirnom sutonu, sjede godine za koje se odavno pripremam. Čekaju me, jer sve što sam spoznao i naučio, napokon ima svoje konkretne razloge. Za razliku od nekih davnih vremena više se ne skrivam i ne bježim od samog sebe. Taj oporavak je početak ostvarivanja dugo očekivane nade, jer konačno ulazim u svijet u kojem moje iskustvo dobiva puni značaj.



Od najranijih pupoljaka do današnjih dana napinju se moje grane kako bi uhvatile što više sunca. Dugujem život tom darežljivom svjetlu i sretan sam što udovoljava mojim skromnim zahtjevima. Već neko vrijeme svjesno koračam drugom polovicom šume, ali nikada do sada nisam osjetio takvu smirenost i opuštenost. Doduše, postoje neki tragovi koji me još uvijek zbunjuju, ali trajnu iskonsku vrijednost nosim u sebi. Drago mi je što nisam izgubio hrabrost niti samopouzdanje i što dobro poznajem svoje tijelo. Drago mi je što razumijem i prihvaćam razloge zbog kojih moje tijelo sve učestalije traži odmorišta. Tvoje tijelo ne poznajem tako dobro, ali mi se čini kao da je oduvijek u cvatu i mlado. Znam da nikada nećeš stići do druge polovice šume a kamoli na njen kraj. Ja hoću, to je prirodno. Zato kad god mi sunce dodirne srce, zahvaljujem mu koliko mogu.

Iako se itekako razlikujemo, imamo puno toga zajedničkog. Ipak smo obojica izrasli na sjajnim ravnicama Slavonije. Mirisi kestenja, dudova i lipe stalno se miješaju u nama kao što se miješaju blato i korijenje starih hrastova. Zato kad jedno tijelo odsjedne na zlatne rubove polja i ono drugo odmah kraj njega pronađe svoje mjesto. Kad s krovova tvojih kuća odjekuje tišina uvijek prisutnih oblaka i ja s lakoćom ispisujem njihovu prisutnost u svojim očima. I na taj način se naslanjamo jedan na drugog, kao što se asfaltne ulice nastavljaju po tragovima sokaka čiju prašinu nikada ne smiju zaboraviti.

Tekst: Zal Kopp

Fotografija: Marko Berta

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
DojaJa
Offline
Avatar

Ukupno postova: 88
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.07.2007. 21:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

nekog sustižu godine?.....lijepo napisano

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Zal Kopp
Offline
Avatar

Ukupno postova: 110
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.07.2007. 0:33 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Latinska poslovica kaže: " Tko stari, neka ne želi biti nikome ugodan, dosta je da ne bude težak ". Vjerujem da bi stari Latini danas promjenili mišljenje, pa bi poslovica otprilike glasila: " Tko stari, neka mu drugi požele ugodnu starost, jer dovoljno je biti sam sebi težak ".

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
sexyback
Offline
Ukupno postova: 475
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.07.2007. 22:02 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

prekrasan tekst, samo šteta što ga prati fotografija ovako sumorne, prašnjave i ogoljene ulice Sad

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: