Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Legendarni krimić 'Izravno' vraća se u knjižare, nakon deset godina stiže dugo očekivano drugo izdanje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 71813
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.11.2025. 9:00 
Naslov:  Legendarni krimić 'Izravno' vraća se u knjižare, nakon deset godina stiže dugo očekivano drugo izdan
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedan od najčitanijih domaćih krimića posljednjeg desetljeća ponovno stiže pred publiku! Roman „IzravnoGorana Srdarevića, koji je čitave 2015. bio u samom vrhu najčitanijih djela u Hrvatskoj dobiva svoje dugo očekivano drugo izdanje.

Za reizdanje zaslužna je izdavačka kuća Prof&Graf, na čelu s glavnom urednicom Sašom Jakšić.

"Saša je pročitala roman u istom danu i odmah mi se javila s ponudom da objavimo drugo izdanje..." - govori Goran.

„Izravno“ je brutalan i autentičan prikaz odrastanja u poslijeratnom, tranzicijskom društvu. Prati život srednjoškolca koji od sitnog dilera lakih droga za siromašne prerasta u velikog dilera teških droga za gradsku elitu. Njegova priča nije samo kriminalistička, ona je i ogledalo društva koje otkriva surovu istinu iza privida normalnosti.

Roman je odmah po izlasku 2015. privukao veliku pozornost. Pokupio je odlične kritike renomiranih urednika te, također i publike. Činjenica da je „Izravno“ izabran za objavu na natječaju udruge Katapult u konkurenciji više od stotinu rukopisa potvrđuje njegovu snagu i kvalitetu.

Sada, deset godina kasnije, „Izravno“ se vraća. Spreman osvojiti novu generaciju čitatelja i podsjetiti staru zašto je bio i ostao kultni krimić domaće književnosti.

"Ova me knjiga naprosto oduševila. Iznimno je intrigantna, napeta i jako se brzo čita jer vam ne dozvoljava da ju ispustite iz ruke. Čim sam ju pročitala odlučila sam da svakako zaslužuje novo izdanje" - kaže nam glavna urednica Saša Jakšić.

Kao što smo spomenuli Goranu ovo nije prva suradnja s izdavačkom kućom Prof&Graf. Početkom godine ova je kuća objavila drugo izdanje njegove vrlo hvaljene crnohumorne drame "Zadnja boca vina na prvoj liniji bojišta". Obje se knjige mogu kupiti preko webshopa izdavača Prof&Graf te u knjižarama Znanje i Nova. Knjige su također dostupne i u Gisko-u.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: