Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Deseti WineOS donosi još više radionica i stručnih predavanja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 68464
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.12.2024. 16:23 
Naslov:  Deseti WineOS donosi još više radionica i stručnih predavanja
Od 11.01.2025. 16:00 do 12.01.2025. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osim ranije najavljenih Masterclass radionica koje će se održati tijekom desetog izdanja WineOS-a, udruga Graševina Croatica, partner udruge Dekanter u organizaciji sajma, objavila je program besplatnih „Wine & Dine“ radionica za posjetitelje sajma. Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane. Uz to, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), također suorganizator desetog WineOS-a, uključila se u program stručnih predavanja i radionica za publiku te će održati dva zanimljiva predavanja uz praktični dio.

Prvog dana WineOS-a by Graševina Croatica, zainteresirani će u sklopu „Wine & Dine“ programa moći provjeriti kako se vina Slavonije i Podunavlja sljubljuju sa sushijem, što najbolje ide uz šarana u rašljama, kako složiti neodoljivu platu suhomesnatih proizvoda i koja vina odabrati uz ukusne zalogaje, te kako odabrati pravu kombinaciju vina uz sir i med. HAPIH će istog dana održati stručnu radionicu o proizvodnji vrhunskih vina te nazočnima pojasniti kako se provodi senzorno ocjenjivanje.

U subotu 11. siječnja program će ponovno biti bogat zanimljiv i – iznimno ukusan. Dan započinje uz sljubljivanje vina Slavonije i Podunavlja s pršutom i kulenom, a nastavlja se traženjem najboljih kombinacija uz hamburgere, čvarke i, na kraju dana, uz slastice. I u subotu će HAPIH educirati posjetitelje, a tema će biti - pjenušci. Zainteresirani će imati prigodu kroz teoretski dio naučiti kako nastaju mjehurići u vinima te ujedno i kušati pjenušce proizvedene različitim tehnologijama.

Prve radionice u sklopu „Wine & Dine“ programa oba dana na rasporedu su od 15 sati. Drugi termin u danu je u 16 sati, a program sljubljivanja vina i hrane nastavlja se od 18 sati. Posljednja radionica oba dana na rasporedu je u 19 sati i 30 minuta. HAPIH-ova predavanja oba dana počinju u 17 sati.

Premda su sve radionice besplatne, zainteresirani se trebaju unaprijed registrirati kako bi osigurali svoja mjesta. Želite li isprobati najbolje kombinacije hrane i vina, a ujedno i naučiti nešto novo, nužno je na vrijeme se prijaviti putem internetske stranice Graševine Croatice.

Jubilarno deseto izdanje sajma WineOS by Graševina Croatica održat će se 10. i 11. siječnja 2025. u prostoru Gospodarskog centra Osječko – baranjske županije. Sajam će oba dana za posjetitelje biti otvoren od 15 do 21 sat, a dnevna ulaznica moći će se kupit na ulazu na sajam po cijeni od 30 eura. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici WineOS-a.


Tekst: Udruga Dekanter
Foto: Damir Varmuža/Piksel photography

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: