Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od ponedjeljka nova runda državnih obveznica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 66554
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.06.2024. 10:46 
Naslov:  Od ponedjeljka nova runda državnih obveznica
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nova runda državnih obveznica bit će dostupna od 1. do 8. srpnja. Minimalni ulog iznosit će 500 eura, a kamatna stopa neće biti manja od 3,1 posto.

Državne obveznice će se upisivati u dva kruga, a prvi, od 1. do 8. srpnja do 11 sati, namijenjen je isključivo punoljetnim fizičkim osobama, državljanima Republike Hrvatske, kao i punoljetnim stranim državljanima koji su rezidenti u Hrvatskoj.

Drugi krug počinje 10. srpnja za institucionalne investitore i trajat će samo taj dan.

Obveznice će se upisivati putem poslovnica Fine ili preko digitalne aplikacije E-riznica, dok će se uplata novca za obveznice moći obaviti također putem Fine, u poslovnicama banaka i Hrvatske pošte ili putem internet bankarstva.

Ciljani nominalni iznos izdanja je 750 milijuna eura, uključujući i građane i institucionalne investitore, a Ministarstvo financija ima mogućnost prihvatiti i veći, ali i manji iznos od toga, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac.

Kamata će se isplaćivati jednom na godinu.

"Imat ćemo tri isplate godišnje kamate, svakih godinu dana na taj datum. Prva isplata kamate ići će 25. srpnja 2025. uz prinos minimalno 3,1 posto. To bi značilo da na 500 eura - 15,50 eura", rekao je Primorac.


Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: