Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osijek na pripreme kreće s četiri nova igrača

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66541
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.06.2024. 16:39 
Naslov:  Osijek na pripreme kreće s četiri nova igrača
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nogometaši Osijeka započeli su pripreme za novu sezonu u koju će krenuti s Talijanom Federicom Coppitellijem na čelu stručnog stožera. On je uvodno poručio igračima što od njih očekuje od samoga početka suradnje i odmah se krenulo s onim osnovnim testiranjima, uobičajenima za sam početak trenažnog procesa.

Imamo trenutno 28 igrača u kadru. Što se tiče plana našeg rada, ostajemo ovdje do nedjelje i onda prvog dana idućega tjedna krećemo za Austriju. Vidjet ćemo tko će sve ići na put, hoće li svi koji su danas ovdje i tada ići s nama ili će biti nekih promjena. Da, odradili smo prva testiranja i neke individualne razgovore s igračima, nakon čega nas očekuje i uvodni trening. U Austriji ćemo odigrati tri kontrolne utakmice, a termini su 3., 7. i 13. srpnja, prije povratka u Osijek. Kao što sam rekao na svom nedavnom predstavljanju, otvoreni smo otkrivati nove mlade igrače i pružiti im šansu pa ćemo s vremenom vidjeti kako oni reagiraju i koliko nam mogu pružiti.

Trener želi da mu momčad bude prepoznatljiva
Na pitanje što očekuje od svoje nove momčadi i kakve su mu ambicije, novi je kormilar Bijelo-plavih odgovorio:

Želim da Osijek bude što prepoznatljiviji po svojoj igri i da imamo neki svoj identitet kojega ćemo pokazati na svim terenima na kojima ćemo igrati. Kao i to da svaki naš protivnik zna s čime će se suočiti kada bude igrao s nama. Slažem se s onim što je više puta ponovio sportski direktor da želimo biti kompetitivni, a rezultatski to znači plasirati se u samome vrhu prvenstvene ljestvice sa što više osvojenih bodova. Naravno da želimo napraviti i nešto više u europskom natjecanju i otići što dalje. Više ćemo znati o prvom protivniku kada budemo vidjeli međusobni dvoboj Estonaca i Litvanaca u prvom pretkolu.

Dakako da je bilo neizbježno pitanje i o tomu kako je Coppitelli osobno doživio ogled Hrvatske i Italije na Europskom prvenstvu i onakav šokantan rasplet u završnim sekundama….

Na pressici sam po svom dolasku ovdje, ako se sjećate, rekao da će biti neriješeno, ali sam tada mislio kako će to biti pozitivan ishod za obje reprezentacije. Nažalost, vidjeli ste, nije baš ispalo tako…

Cilj je biti ofenzivniji nego dosad
Sportski direktor Jose Boto odgovarao je na pitanja novinara koja su se prvenstveno odnosila na moguća i planirana pojačanja.

Imamo šestoricu novih igrača u momčadi. Četvorica su potpuno nova s obzirom da do sada nisu bili naši članovi, a dvojicu smo vratili s posudbe. Svi su oni već ovdje i bit će na prvom treningu kojega ćemo imati na Opus Areni. Očekujemo još jednog igrača prije odlaska u Austriju, 1. srpnja, te još jednog ili dvojicu tijekom boravka na najvažnijem dijelu priprema. Što se tiče onih koji su nam se već priključili, riječ je o jednom braniču, dvojici veznjaka i jednom krilu. To su igrači između 21 i 26 godina starosti. Cilj nam je igrati ofenzivnije nego do sada, da ne zabijaju samo napadači, nego i oni koji pokrivaju druge pozicije u momčadi. Lovrić? Ne želim nijednog igrača u klubu koji ne želi ostati s nama. On je sam iskazao želju za odlaskom već više puta u našim razgovorima koje smo imali tijekom prošle sezone.

Boto pritom nije konkretnije govorio o imenima jer na objavu naših novih igrača ionako moramo pričekati početak prijelaznog roka koji starta sutra, 26. lipnja. Što se, pak, tiče dogovorenih provjera tijekom boravka u Koruškoj, redom ćemo igrati protiv češkog Jabloneca, novog mađarskog prvoligaša Spartacusa iz Nyiregyhaze i ukrajinskog Rukh Lviva.


Tekst: NK Osijek
Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: