Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Hrvatska osvojila drugo mjesto u Zlatnoj europskoj ligi i putuje na Challenger kup u Kinu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66510
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.06.2024. 7:28 
Naslov:  Hrvatska osvojila drugo mjesto u Zlatnoj europskoj ligi i putuje na Challenger kup u Kinu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

S Ukrajinom smo lani odigrali četiri susreta, tri u Zlatnoj europskoj ligi slavili su oni, a naša reprezentacija s 3:2 na Europskom prvenstvu. Dakle, znali smo s kim imamo posla u finalu ovogodišnje Zlatne europske lige, u osječkom odlično popunjenom Gradskom vrtu, obojenom u crveno-bijele kockice.

Nažalost, Ukrajina je još jednom bila pretvrda kost za naše umorne reprezentativce, pobijedili su na kraju u finalu s 3:1 (23:25, 25:19, 28:26, 25:19) nakon 134 minute vrhunske odbojke. Ovo je prvi poraz ove godine naših u Zlatnoj europskoj ligi, podatak vrijedan svakog respekta. No, obje će momčadi, kao finalisti, početkom srpnja u Kini pokušati na Challenger kupu izboriti nastup u prestižnoj ligi nacija.

U meč je naša nacionalna izabrana vrsta izašla u već standardnom sastavu: Višić-Đirlić, Sedlaček-Zeljković, Nikačević-Jakopec i libero Pervan. Odlično je krenulo od starta, držali su naši sjajan servis, odlično je radila blok-obrana, napad ubojit. Već u ranoj fazi susreta naši su stvorili zalihu, od 7:4 do 10:6, pa 12:7. Imali su i +6 (16:10), do tada su Ukrajinci već potrošili dva time outa i zamjenu kompletne dijagonale, ušao je i bivši ’mladostaš’ Dolgopolov, da bi tek pred kraj seta naši suparnici ponovno priprijetili. Serijom 3-0 stigli su na opasnih 18:21, naših 24:21 pretvorili u 24:23, no posljednji poen zaslužili su naši odbojkaši, za 25:23.

Zaletom koji su uzeli krajem prvog seta Ukrajinci su nastavili i u drugom, u kojem vode od starta, pa kod 10:5 za njih naš izbornik Igor Juričić traži minutu odmora. Zaustavljen je njihov pohod, ali sada se igra poen za poen, naši ne uspijevaju doći do egala. Poslije dva naša vezana poena kod 16:18 Ukrajinci oprezno traže time-out. Preko 210 cm visokog diva Semeniuka poentiraju preko sredine za 19:16, a Juričić kod 16:20 radi izmjenu dijagonale, ulaze Bakonji i Mitrašinović umjesto tehničara Višića i korektora Đirlića. Na 17:21 Zeljkovića mijenja Šestan, a utakmica postaje sve nervoznija, pa Dolgopolov dobiva crveni karton zbog napucavanja lopte u prekidu, a Hrvatska poen kod 18:23. Set je na kraju završio s 25:19 za Ukrajinu, uz vidnije slabiji naš prijem servisa.

Šestan donosi novu energiju u trećem setu kao starter, ponovno smo u pozitivi pa Ukrajinci pokušavaju zaustaviti naš nalet time outom kod 9:5. Hrvatski odbojkaši imaju i +7 (14:7), no Ukrajinci uzvraćaju kombiniranom serijom 7-1 za smanjenje vodstva na 16:15 pa Juričić traži minutu odmora. Ponovno je stao prijem servisa, a Kisiljuk s 3 nevjerojatna asa odvodi Ukrajinu u vodstvo od 17:16. Poslije 4-0 serije Ukrajine, Hrvatska uzvraća s 3-0 za 21:22, nakon asa Šestana. Previše video-chelleng provjera i neuvjerljivi suci doprinijeli su itekako nervozi oba suparnika u finišu ovog seta, u kojem je naša selekcija izborila egal kod 24:24 blok autom Sedlačeka. Ipak, na razliku, s 28:26 Ukrajinci, koji su dosada napravili 10 poena as servisom (na kraju 14) dobivaju set i vode s 2-1. I dalje je prijem servisa bolji kod naših suparnika (43-32%), dok je Hrvatska bolja u bloku (6-4).

U četvrtom setu, baš kao i u drugom, Ukrajina ima 6:2 pa Juričić traži minutu odmora kojom bi nekako vratio izgubljenu energiju u našim redovima. Na 7:12 Šestana mijenja Zeljković, a Višića Bakonji, pokušava naš izbornik pronaći raspoloženije igrače. No, suparnik ponovno osvaja poene u serijama, 3-0 za 15:9, imaju i okruglih +10 kod 11:21, pa je do kraja ostalo samo pitanje s kolikom će razlikom četvrti set završiti. Okončan je s 25:19, za konačnih 3-1 Ukrajine i prvo mjesto u ovogodišnjoj Zlatnoj europskoj ligi.

Kapetan Petar Đirlić, koji je napravio 23 poena, najviše na utakmici na kraju je konstatirao: "Pokazali smo da je ovo sada rang možda ispod nas, mislim da još nešto malo fali da se poklopi da bi igrali u Svjetskoj ligi. Super smo ekipa, super generacija. Mislim i da nismo u finalu loše odigrali, ali su nas oni nagazili servisom, pomakli od mreže i pobijedili. Ali, mislim da nisu bolji od nas, sastat ćemo se vrlo brzo ponovno s njima u Kini i pokazati da smo mi bolji."






Tekst: Anela Novina
Foto: Pixsell

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: