Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



25. Malonogometni turnir djelatnika KBC Osijek [2024.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66224
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.05.2024. 9:46 
Naslov:  25. Malonogometni turnir djelatnika KBC Osijek [2024.]
18.05.2024. 8:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu 18. svibnja 2024., održava se 25. Malonogometni turnir djelatnika KBC Osijek pod nazivom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”. Tradicionalni turnir koji još od 1997. godine okuplja nogometne rekreativce zdravstvenih i nezdravstvenih profesija kako bi na parketu odmjerili snage te se bolje upoznali i sprijateljili. Ove godine je na turniru prijavljeno osam odjela/zavoda/klinika koji će utakmicama u dvije skupine izboriti polufinalne i finalne utakmice. Prva utakmica počinje u 8.30, dok se finale očekuje oko 15.30, a igra se u Sportskoj dvorani Jug. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Tih dana nisu išli kući, tijekom prošlih godina strahovali su za svoje živote i živote svojih bližnjih, no ipak humano kako sama profesija i nalaže, bili su tu za potrebite, ranjenike i jedni za druge. Po završetku rata veza koju su stvorili među sobom je izrodila ideju samog turnira, kojem je ove godine i srebrni pir, a jedino nije održan u one dvije godine pandemije kada je neka nova generacija dala svoj danak u obolu borbe protiv Corona virusa. Kolegice i kolege iz vremena rata i poraća su i dalje među nama, savjesno i profesionalno obavljaju svoje dnevne zadatke, neki od njih su nam najstariji igrači na turniru, ali su još uvijek tu, prepričavaju vrijeme ukradene mladosti, ljudskih sudbina kojima su pomogli i nadolazećoj mirovini, koja ipak kao da je nekako prebrzo došla. Ostavili su nam u nasljeđe prelijepu stvar koji bi nas trebala nastaviti povezivati i kada njih ne bude, kada budemo prepričavali njihove priče i priče kolega iz respiracijskih centara. Ostavili su nam ideju koju smo proširili i na ostale bolnice vjerujući da će i nas nadživjeti i dočekati velike i okrugle brojke. Bit će izazovnije nego ikada budući da se ljudi sve više okreću nekim novim društvenim normama, ali vjerujemo da će srca naših djelatnika zadržati potrebu socijalizacije koja je ishod baš njihove pobjede nad ružnim vremenima, neovisno o rezultatima utakmica ili pobjednika turnira.

Htjeli su da se i oni ponose s njims, rekreativnom karakteru turnira su dodali i onaj humanitarni te zbog toga nakon svakog turnira sav višak prihoda uz donacije djelatnika poklanjaju osobama u potrebi ili udrugama i organizacijama čija je uloga u društvu humanitarne prirode. Ove godine je izabran Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje, a čiji će se štićenici pridružiti finalistima turnira i naj način uljepšati dan kada su zajedno u miru.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: