Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Što nas sve čeka na Festivalu traminca

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66062
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.05.2024. 17:56 
Naslov:  Što nas sve čeka na Festivalu traminca
Od 06.06.2024. 16:00 do 07.06.2024. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon stidljivog početka prije pet godina te dvogodišnjeg provlačenja kroz bespuća korone, Festival traminca će 7. i 8. lipnja doživjeti svoje šesto izdanje. Mjesto održavanja je i dalje isto, Ilok, kao što su se i glavne sastojnice Festivala, Gala večera, Radionice i Traminac Tasting, vratile na svoj početak – na bajkoviti Principovac te mistični Stari podrum Iločkih podruma, kao i u Kuriju Brnjaković.

Usuđujemo se reći da će Festival traminca u svom šestom izdanju biti najspektakularniji i najjači po imenima sudionika i ponuđenih traminaca na kušanje, od kojih će neki upravo u Iloku imati svoju svjetsku premijeru.

Ovogodišnji „izbornik“ gastronomskog dijela Festivala traminca, gala večere koja će se održati 7. lipnja na Principovcu, bit će Deni Srdoč, najmlađi i jedini hrvatski chef koji je za čak dva restorana u kojima je kuhao, Draga di Lovrana i Nebo, priskrbio gurmanskog Oscara, Michelinovu zvjezdicu. Denijeve gastro čarolije bit će praćene reprezentacijom iločkih traminaca, odnosno tramincima Iločkih podruma, Mladena Papka, Vere i Roberta Zime te Dinka Draguna.

(Ulaznica za večeru koja uključuje pet sljedova hrane i pet različitih traminaca je 100 eura. Broj mjesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: [email protected] ili javite se na telefon: +385916400527)

Ljubitelji traminca i čokolade doći će na svoje na radionici Stiva „El Bahatti“ Kahline i Sanje Vladović, odnosno Čokolaterije Taman, na kojoj će se njihove poslastice uparivati s predikatima Iločkih podruma.

Svojevrsnom poslasticom možemo nazvati i radionicu na kojoj će Aleš Winkler uparivati svoje Kumparička kozje sireve i različite tramince iz Vinarije Papak.

Veliki Slavko Kalazić će na primjeru svoga remek djela, Batine iz 2010. godine, pokazati koliko je traminac uvijek dominantna sorta u kupažama u kojima se nalazi, bez obzira u kojem postotku je prisutan u vinu.

Danilo Steyer će predstaviti vertikalu Steyer Mark Extremea, svog traminca koji je nedavno na International Wine Challengeu u Šangaju osvojio trofej u konkurenciji jantarnih vina.

Sa zadovoljstvom je Horst Hummel, odvjetnik iz Berlina koji proizvodi vina u Villanyju, prihvatio poziv da održi predavanje o svojim uistinu ekstremno vinificiranim vinima s kojima uživa veliki ugled kod sve većeg broja štovatelja vina bez ikakvog intervencionizma u vinogradu i podrumu. Horst će predstaviti tri različite berbe traminca, ali i lipovinu i portugizac, sortu kojoj pristupa na poseban način zbog čega ga zovu „Paganinijem portugisca“.

Na Festivalu traminca će se predstaviti i slovenska vinarija Radgonske gorice, poznata ponajviše po svojim „peninama“, ali i po svom tramincu s crnom etiketom, „crnom tramincu“, kojeg godišnje proda u više od 100 tisuća butelja. Oni će predstaviti vertikalu svog traminca, a najstarije vino na radionici bit će iz 1981. godine. Također će nam omogućiti kušanje i njihovog pjenušca od traminca, također s crnom etiketom.

Poznati srpski publicist i organizator velikih vinskih manifestacija, Zoran Dragoljević Žorž, na primjeru šest traminaca iz Srbije, iz vinarija Petra, Janko, Deurić, DeLena, Pusula i Mačkov podrum, objasnit će i pokazati koliko različiti terroiri utječu na stilove traminaca u tri različita vinogorja – subotičkim pescima, Fruškoj gori i Šumadiji.

I, za kraj, ali ne i najmanje zanimljivo, međimurski vinar Petar Kocijan iz Štrigove predstavit će svoju vinariju u kojoj se nalaze i dvije etikete traminca.

(Ulaznica za sve radionice, koja uključuje i ručak, je 100 eura. Broj mjesta je ograničen! Pošaljite rezervacije na mail: [email protected] ili javite se na telefon: +385916400527)

Nakon maratonskog kušanja skoro 40 vina na različitim radionicama, u dvorištu Starog podruma slijedi izložba traminaca, Traminac Tasting, ali i drugih vina koja proizvode vinari koji u svojoj ponudi imaju traminac. Za dobro raspoloženje brinut će DJ Zoran Pezo, koji je, inače, poznat kao redatelj prve od tri priče u kultnom generacijskom omnibusu „Kako je propao rock'n'roll“, ali i televizijskih emisija poput Hit depo i Ružiona, kao i brojnih glazbenih spotova.

Svoj koncertni nastup imat će i skupina briljantnih glazbenika okupljenih u bendu FilmMusicOrkestar, a zabavit će nas svojim jazzy, swing, bossa nova, blues i sevdah aranžmanima svevremenskih vječnih uspješnica iz poznatih filmova.

(Ulaznica za Traminac Tasting je 15 eura, a ulaznica uključuje i povratnu kauciju od 5 eura za čašu te neograničeno kušanje svih vina koja budu izložena na štandovima.)


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: