Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



2. Osijek Wine & Walk [2024.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65894
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.04.2024. 8:30 
Naslov:  2. Osijek Wine & Walk [2024.]
25.05.2024. 16:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Tako mlad, a tako bogat“ idealan je opis jedinstvenog vinskog događaja u Hrvatskoj, Osijek Wine & Walka, koji ove godine broji tek drugo izdanje. No, element „novog“ nije ono što je najviše oduševilo sudionike prvog Osijek Wine & Walka koji je održan 2023. Spoj kulturno-povijesnih znamenitosti, finih vina, zanimljivih zalogaja, dobre glazbe i drugih interaktivnih aktivnosti bio je savršen recept za doživljaj Osijeka u jedinstvenom stilu, a sve to i još više očekuje nas i ove godine.

Osijek Wine & Walk 2024. pristiže nam 25. svibnja 2024., te donosi pozamašnu dozu enogastronomske i gradske uživancije. Dobro poznati koncept wine & walka, šetnje vinskim točkama, u Osijeku se održava u urbanoj inačici koja predstavlja prvu takve vrste u Hrvatskoj. I ove će godine obuhvatiti lokacije Gornjeg grada i Tvrđe te predstavljati laganu šetnju koja se vodi filozofijom da kvaliteta uvijek prednjači nad kvantitetom. Ovogodišnjih pet vinskih točaka (i šesta u obliku partyja za sve) gotovo su u potpunosti izmijenjene, a obuhvaćaju šetnju od Trga slobode, gdje je i prijava sudionika, pa sve do Rondela na ulazu u stari barokni dio grada, Tvrđu. U društvu profesionalnih turističkih vodiča, sudionici će ove godine moći čuti zanimljivosti i tajne o gradskim lokacijama uključenim u šetnju. Svaka od pet lokacija uključivat će degustaciju 2 vina vinara s osječkom adresom, a vinogradima u Baranji i Erdutu. Deset vinskih kapljica pojačat će predjelo, glavno jelo te desert, a sve će biti popraćeno interaktivnim aktivnostima, dobrom glazbom i drugim iznenađenjima.

Lokacije Osijek Wine & Walka:
1. Trg slobode - „Vinski start“
2. Prolaz Vanje Radauš - „U društvu virtuoza“
3. Sakuntala park - „Secesijski kutak“
4. Sokolski dom - „U zdravom tijelu, vinski duh“
5. Rondel velikana - „Nobelovci i vinoljupci“
6. Trg Sv. Trojstva - “Urban Wine Party“

Umjesto kotizacije - bećarina! Prošlogodišnji sudionici već dobro znaju da je za sudjelovanje u Osijek Wine & Walku potrebno platiti „bećarinu“ kako bi se osiguralo nesmetano skitanje gradom do kasno u noć. Ovaj stari namet nekoć su plaćali stanovnici Tvrđe koji su se u kasnim noćnim satima skitali i koristili javnu rasvjetu koju je trebalo nekako financirati. Danas je bećarina samo priča iz davnina, ali sudionicima Wine & Walka osigurat će: vinsku čašu s tobolcem, start narukvicu, ruksak, vaučer, bocu vode, vodiča grupe, vaučer za degustaciju 10 vina vinara s osječkom adresom i gastro delicije (predjelo, glavno jelo i desert), uživanje u glazbenim performansima i sudjelovanje u interaktivnim aktivnostima + besplatan prijevoz GPP-om na dan događaja.

Za sve zainteresirane, istog dana održava se i Urban Wine Party na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi, pa će tako sudionici Wine & Walka, kao i šira publika, moći vinski užitak nastaviti i u večernjim satima. Više informacija o Osijek Wine Partyju uskoro!

Prijave na Osijek Wine & Walk 2024.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: