Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kuća Biljkinog oca: Prvomajske radionice

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.04.2024. 9:27 
Naslov:  Kuća Biljkinog oca: Prvomajske radionice
01.05.2024. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom zimskih mjeseci Kuća Biljkinog oca organizirala je mnogobrojne radionice od keramike, makramea, izrade parfema, božićnih vijenaca i mnoge druge. Nešto drugačiji Praznik rada za sve one koji ga ne slave na klasičan način nudi vam Kuća Biljkinog oca koja ovim povodom otvara vrata svoje kuće i donosi čak pet radionica od jutra pa sve do večeri.

Sve počinje u 10:00 sati radionicom izrade vaza ili tegli od keramike koja se po drugi put održava i to pod vodstvom kiparice Ane Pichler Schmidt. Prvi put prijave su se popunile u samo nekoliko dana, a vjerujemo da će i ovaj put odaziv biti velik.

Nakon nje u podne počinje radionica izrade kozmetike koju vodi Dajana Grgić, Osječanka koja stoji iza brenda La La Vanda koja nas je izučila mnogim tehnikama izrade kozmetike i parfema, a ovaj put ćemo svojim rukama prema provjerenoj recepturi izrađivati piling, umivalicu i lotion bar.

U 14:00 sati Udruga Plantaža ima radionicu oslikavanja prirodnim bojama gdje ćete koristiti prirodne materijale poput špinata, kurkume ili pak cikle za slikanje po papiru ili po nekom odjevnom predmetu. Ova, ali i slične radionice koje će Udruga Plantaža provoditi uvod su u festival Plantida koji će i ove godine organizirati početkom rujna, ali i proslavu 10. rođendana udruge.

Nakon toga u 15:00 sati domaćin Biljkin otac će vas podučiti japansku tehniku sadnje biljaka unutar zemljane kugle obložene mahovinom, poznatijom pod nazivom kokedame.

Finalna radionica s početkom u 16:00 sati je radionica izrade biljnog terarija koju će voditi Senka iz plant shopa Ginko koja će vas naučiti sve tajne kreiranja malog eko sustava unutar staklenke.

Prijave na događaj su putem:


Sve što su izradili na radionicama, polaznici nose svojim kućama, osim keramičkog predmeta koji će im biti uručen nakon pečenja.

Sudionici su također i pozvani da se ostanu družiti u dvorištu kuće i prije ili nakon radionice gdje će si moći napraviti piknik i uživati uz ugodnu glazbu ili pak cvrkut ptica i zujanje pčela i bumbara.

O Kući Biljkinog oca: tradicijska kuća švapskog tipa nagrađena je za najbolju tradicijsku kuću u 2022. godini te srebrnim suncokretom ruralnog turizma u 2023. godini. Iako je tek dvije i po godine otvorena za turiste, iza nje su, osim navedenih nagrada, i razna medijska pojavljivanja kao rezultat obogaćivanja turističkog sadržaja Baranje i upoznavanja s tradicijom, ali i prirodom.

Kuća nije namijenjena isključivo turistima već je i kroz mnogobrojne radionice tijekom cijele godine te organizaciju evenata, primjerice Dana otvorenih vrata u sklopu Paprikafesta, otvorena i za lokalnu zajednicu. Više informacija potražite na web stranici, a za sva pitanja i prijedloge slobodno pišite na [email protected].

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: