Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Podunavski pješački put [2024.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65811
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.04.2024. 8:31 
Naslov:  Podunavski pješački put [2024.]
21.04.2024. 9:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje 22. travnja, Planinarsko društvo „Zanatlija“ iz Osijeka poziva vas na tradicionalni izlet na Podunavski pješački put koji će se održati u nedjelju 21. travnja 2024.

Podunavski pješački put osmislio je planinar i član PD „Zanatlija“ prof. dr. sc. Vlado Obad, a osim njega stazu su uređivali i markirali i drugi članovi društva. Cilj hodanja ovom stazom upoznavanje je s bioraznolikošću područja i s bogatstvom turističke ponude. Prvi obilazak staze bio je 16. travnja 2000., a tada je u centru Aljmaša posađeno drvo javora. Od tada se svake godine priključuje sve više sudionika iz brojnih planinarskih društva iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine i Srbije.

I ove godine ranije prijavljeni planinari kreću autobusom iz Osijeka prema Aljmašu, a za njih staza i hodanje započinju već na Mišinom brdu prije Aljmaša. Put ide do Aljmaša i zatim dalje do Erduta. Za obilazak cijele staze potrebno je oko pet sati hoda po nezahtjevnom terenu.

Ostali građani mogu se priključiti događaju dolaskom svojim prijevozom u Aljmaš gdje je okupljanje svih sudionika u središtu mjesta od 9 sati. U 10.30 sati kreće se na trosatno hodanje stazom kroz prirodu prema Erdutu, a sudionike vode licencirani planinarski vodiči PD „Zanatlija“. Prije polaska na stazu, sudionici u Aljmašu mogu prisustvovati Svetoj misi u Crkvi Gospe od Utočišta, obići mjesto i spustiti se do ušća Drave u Dunav, popeti se na Kalvariju/vidikovac, posjetiti svetište „Gospe pod lipom“ ili se jednostavno družiti, popiti kavicu i okrijepiti se u središtu mjesta.

U 14 sati planira se dolazak svih sudionika u Erdut gdje će u ugostiteljskoj ponudi biti grah i piće, a besplatne domaće kolače i glazbu za zabavu osigurat će članovi PD „Zanatlija“. Tko želi može otići u šetnju do Erdutske kule na Dunavu ili dvorca i vinarije. Povratak je planiran oko 16 sati, a u 15 sati autobus će iz Erduta u Aljmaš odvesti sudionike koji su ostavili tamo automobile. Za povratak autobusom po auto treba se obratiti vodičima društva koji će na sebi imati plave majice s vodičkim logom HPS-a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: