Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Izbio požar u objektu HŽ-a u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65811
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.04.2024. 8:22 
Naslov:  Izbio požar u objektu HŽ-a u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Noćas je izbio požar u objektu HŽ-a u Osijeku. Na teren je izašlo sedam vozila i 30 vatrogasaca.

"Sve je pod kontrolom, nema značajnog izdimljavanja", izvijestio je Dragan Vulin, zapovjednik stožera Civilne zaštite Osijek.

- Radi se o objektu koji više nije u funkciji. Veličine je 25 sa 16 metara, te 8 metara visine. Na intervenciju je izašla dežurna smjena s tri vozila i devet vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo kompletno krovište u plamenu. Dežurni zapovjednik izdao je zapovjed da se vatra stavi pod kontrolu jer su s tri strane objekti i to smo učinili zaštitnim mlazevima. Voditelj intervencije pozvao je Dobrovoljna vatrogasna društva Gornji grad, Retfala i Donji grad, s tim da je DVD Donji grad stavljen u pripravnost ako se dogodi još kakva intervencija. Gornji grad i Retfala pridružili su se vatrogascima na gašenju požara. Postojala je velika opasnost od pada predmeta s krovišta jer je objekat zidan, ali gore je drvena konstrukcija i na njoj su cement azbest ploče koje su pucale i padale. U istočnom dijelu hale je bila restaurirana lokomotiva. I ona je u požaru oštećena od pada predmeta s krovišta. Bila je nezgodna situacija jer se nije moglo ulaziti u halu zbog padanja predmeta, a u unutrašnjosti se nalaze i dva velika kanala za remont lokomotiva pa je postojala i opasnost pada vatrogasaca - rekao je Boris Banjan, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Osijek za Glas Slavonije.

Uzrok požara bit će poznat nakon očevida.

Video možete pogledati ovdje.






Foto: JVP Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: