U bogatom sadržaju aktivnosti
6. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu koji se održava u hotelu
Le Meridien Lav u Podstrani, središnji događaj petka bilo je predstavljanje
turističke ponude Baranje. Autohtoni
specijaliteti i miris baranjske kuhinje privukao je sve posjetitelje Kongresa da probaju i osjete svu raskoš okusa Baranje.
“
S obzirom da je ovo međunarodni Kongres, znači nam da možemo prezentirati našu ponudu koja je kod nas jako poznata, i ljudima izvan Hrvatske. Ponudili smo domaća vina, rakije i domaće svinjske proizvode, odnosno sve ono po čemu je Baranja poznata. Baranja je napravila veliki uzlet od nepoznate prema dobro poznatoj destinaciji u Hrvatskoj. Svake godine rastemo i sad nam je zadatak da i dalje rastemo u regiji pa onda i šire“, istaknuo je
Matej Perkušić, direktor Turističke zajednice Baranje.
Uz brojne
nove ideje i aktivnosti, Baranja će dodatno istaknuti svu ljepotu svoga krajolika i privući turiste da uživaju u drugačijoj, autohtonoj baranjskoj ponudi koja spaja različite
okuse, mirise i pejsaže.
Tekst i foto: Mia Baran