Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Verajini izabranici žele ponoviti uspjeh protiv Ribole

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65811
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.04.2024. 8:24 
Naslov:  Verajini izabranici žele ponoviti uspjeh protiv Ribole
14.04.2024. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon ispadanja u četvrtfinalu Kupa Hrvatske od Sesveta, rukometaši Osijeka žele se što prije vratiti na pobjedničke staze. Priliku imaju već ovaj vikend kada će se odigrati 7. kolo Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak. Osječani tada na Zrinjevcu dočekuju momčad Ribole iz Kaštela, a utakmica je na rasporedu u nedjelju od 18 sati.

Preostalo je još nešto manje od mjesec dana premijerligaškog natjecanja. Stanje na tablici je vrlo gusto, a razlika između prvoplasiranog i sedmoplasiranog sastava su tek dva boda. Stoga, svaki je bod itekako važan u utrci za očuvanje premijerligaškog statusa. Ribola Kaštela trenutno je posljednjeplasirana na toj ljestvici i prema mnogima već otpisana. No, upravo takvi bez pritiska i opterećenja mogu pokazati najbolje partije. Dokazali su to prije dva kola kada su u Trogiru u uzbudljivoj završnici svladali domaćina i upisali svoju drugu pobjedu ove sezone.

- Pred nama je već nova važna utakmica – rekao je Osijekov trener Frano Veraja. - Sigurni smo da će ekipa iz Kaštela pokušati pomrsiti nam računicu i osvetiti se za težak poraz kod kuće. No, to samo nama daje za obavezu da budemo maksimalno fokusirani i koncentrirani na dogovorene zadatke kako bodovi ne bi otišli sa Zrinjevca. U ova dva kola se puno toga rješava i mi želimo što mirnije privesti sezonu kraju.

Podsjetimo, Osječani su već jednom ove sezone odmjerili snage s rukometašima Ribole i bili su uspješniji. Dobro su se izabranici Davora Bujasa tada držali u prvom poluvremenu i pružali otpor, ali Osijekovi su igrači u nastavku bili još raspoloženiji i na kraju uvjerljivo slavili s 39:23. Bila je to jedna od njihovih najboljih predstava ove sezone – čak je devet igrača imalo stopostotan učinak, zaigrali su i mlađi igrači pa su priliku dobili svi iz zapisnika, a raspoloženi su bili i golmani. Želja je u nedjelju ponoviti takvu igru i bodove ostaviti u gradu na Dravi.

- Igrali smo već s njima u gostima i moram priznati da nije bilo tako lako, barem na početku – istaknuo je Marko Maganić, lijevi vanjski Osijeka. - U nastavku smo malo više stisnuli, na kraju uvjerljivo slavili, a trener Veraja tu je dao priliku i nama mlađim igračima. Sličnu Ribolu očekujemo i sada – opuštenu i rasterećenu, a takve momčadi su često i najopasnije. S druge strane, nama je pobjeda neophodna. Morat ćemo dati 100 posto svojih mogućnosti bez imalo podcjenjivanja kako se ne bismo poskliznuli. Ova nam je utakmica jako bitna u borbi za ostanak u ligi i vjerujem da će bodovi ostati na Zrinjevcu.

Dodajmo kako nas u nedjelju ponovno očekuje dupli rukometni program na Zrinjevcu. Prvo će u 15:30 sati na parket istrčati druga momčad Osijeka koja će odmjeriti snage s igračima Pakraca u sklopu 2. HRL Istok. Potom u 18 sati slijedi premijerligaški dvoboj Osijeka i Ribole iz Kaštela.


Tekst i foto: RK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: