Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nove tribine Športskog centra Olimpija

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65811
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.04.2024. 14:53 
Naslov:  Nove tribine Športskog centra Olimpija
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Završeni su radovi na izgradnji nove tribine Športskog centra Olimpija. Radove vrijedne 70.000 eura izvela je gradska tvrtka Športski objekti, a u petak ih je obišao gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Srušena je stara tribina i napravljena kompletno nova. Podsjećam da smo prošle godine na kompleksu Olimpije napravili prvo temeljito ulaganje nakon 80-ih godina gdje smo obnovili rukometno igralište, svlačionice i sve popratne sadržaje. I tamo smo napravili i tribinu i stolice, tako da je prošlogodišnji turnir Tri kornera penal bio najposjećeniji u zadnjih desetak godina. Kroz dvije godine u sportsku infrastrukturu Olimpije uloženo je više od 120.000 eura – kazao je osječki gradonačelnik Radić.

Gradonačelnik je dodao da Grad kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu rekavši kako je i na Vijencu Murse u Donjem gradu obnovljeno igralište te su upravo postavljene sprave za vježbanje. Obnovljeno je i igralište na Sjenjaku, a u tijeku je obnova igrališta u Tenji. Podsjetio je i na nedavno obnovljenu atletsku stazu, košarkaški i odbojkaški teren te prvi javni teren s umjetnom travom na Srednjoškolskom igralištu u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom.

U dvije godine samo u Srednjoškolsko igralište uložili smo 182.000 eura. Svakako idemo i u rekonstrukciju sportskog kompleksa Grafičar u Retfali i Radnik u Josipovcu. Završavamo svlačionice NK Slavonca u Tenji ovih dana, uskoro ćemo krenuti i sa zamjenom poda i postavljanjem novog semafora u Gradskom vrtu. Krećemo i s drugom fazom radova na Copacabani, prva faza je gotova, tako da će Kopika biti kompletno obnovljena – najavio je gradonačelnik.

Poručio je da Grad Osijek izdvaja rekordna sredstva za sport, a riječ je o šest milijuna eura, što je 600.000 eura više nego 2021. godine, kada je preuzeo odgovornost za vođenjem Osijeka.

Nastavit ćemo i dalje ulagati u sport. Namjera nam je obnoviti kvartovska i školska igrališta te ćemo krenuti redom po cijelom gradu – dodao je gradonačelnik.

Mario Iličić, predsjednik Nogometnog kluba Olimpija izrazio je zadovoljstvo novom tribinom, koja će poboljšati uvjete za oko 200 registriranih igrača.

Zahvaljujem Gradu Osijeku i gradonačelniku te ljudima iz Donjega grada što su nas podržali i shvatili da je tribina predstavljala opasnost za djecu i roditelje. S druge strane, predstavlja i vizualni identitet našega kluba, tako da će nam svima ovdje biti puno ljepše. U suradnji s Gradom, Županijom i Športskim objektima u narednom razdoblju ćemo pristupiti izgradnji bunara za navodnjavanje terena, a pripremamo i projekte za rasvjetu – rekao je Ilčić

Robert Seligman, direktor Športskih objekata, rekao je da je kapacitet nove tribine 700 mjesta te zahvalio gradonačelniku na sustavnom povećanju sredstava za osječki sport.








Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: