Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Donna Vekić, Antonio Krajinović i Andrej Kedveš najbolji su sportaši u 2023. godini, a MOK Mursa najuspješniji je sportski kolektiv

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65792
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.03.2024. 18:18 
Naslov:  Donna Vekić, Antonio Krajinović i Andrej Kedveš najbolji su sportaši u 2023. godini, a MOK Mursa naj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tenisačica Donna Vekić i član Kikcboxing kluba Sveti Duh Antonio Krajinović najbolji su sportašica i sportaš grada Osijeka u 2023. godini. Što se sportskih kolektiva tiče, za najboljeg u Osijeku ali i Osječko-baranjskoj županiji izabran je MOK Mursa-Osijek. Na županijskoj razini titula najuspješnije pripala je također Donni Vekić, dok je najuspješniji sportaš član Kickboxing kluba ,,Blitz” Đakovo Andrej Kedveš.

To su dobitnici u glavnim kategorijama tradicionalnog izbora kojeg su ponovno zajednički organizirali Zajednica osječkog sporta, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije.

Svečanosti, 66. zaredom, ovoga puta održanoj u osječkom Centru za posjetitelje, uz sportaše i sportske djelatnike nazočili su brojni uglednici, među kojima i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, i drugi.

Čestitavši laureatima, gradonačelnik Radić rekao je kako se upravo zbog uspješnih sportaša povećavaju izdvajanja za sport u Osijeku.

Grad Osijek je ponosni i partner i sponzor svim svojim sportašima i sportskim kolektivima, pa smo tako ove godine u proračunu izdvojili rekordna sredstva za sport. Govorimo o iznosu od šest milijuna eura, što je čak 300 tisuća više nego prošle godine, odnosno 600 tisuća eura više nego 2021. godine kada sam preuzeo odgovornost za vođenje grada Osijeka – rekao je gradonačelnik.

Dodao je da su velika ulaganja i u sportsku infrastrukturu ističući rekonstrukciju Copacabane, srednjoškolskog igrališta, javnih terena na Sjenjaku i u Donjem gradu, te sportskog centra Olimpija. Među projektima u planu istaknuo je rekonstrukciju NK Radnik Josipovac, NK Grafičar Vodovod i druge.

Zajedno s Osječko-baranjskom županijom otkupili smo Iktus tako da ćemo uskoro krenuti u rekonstrukciju svih igrališta na području Iktusa. Na raspolaganju su nam i velika sredstva iz ITU mehanizma, pa smo predvidjeli i rekonstrukciju Gradskog vrta, te dvorane i parka Zrinjevac, kao i izgradnju biciklističkih staza prema Donjem gradu, Josipovcu i Tenji – napomenuo je gradonačelnik Radić.

Rekao je i da Grad Osijek jedini od velikih gradova financira prijevoz svim mlađim dobnim skupinama sportaša, te je uveo i stipendiranje sportaša pete i šeste kategorije, što će nastaviti činiti i u budućnosti.

Čestitke je uputio i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, koji je istaknuo kako je Osječko-baranjska županija ove godine dobila titulu Europske regije sporta, između ostalog, i zbog sportaša i njihovih rezultata.

Mi smo već prošle godine povećali ulaganja u kapitalne investicije sportskog karaktera, a isto smo učinili i ove, izdvojivši 400.000 eura za projekte izgradnje, rekonstrukcije i obnove sportskih terena diljem naše županije, kao i za nabavu potrebne opreme. Potpisali smo ukupno 45 ugovora, 20 sa jedinicama lokalne samouprave i 25 ugovora sa sportskim klubovima i udrugama s namjerom da, ravnomjerno i u svim dijelovima županije razvijamo sportske aktivnosti i potičemo nove naraštaje da se uključe u rad klubova i udruga. U ovoj ćemo godini poseban naglasak staviti upravo na djecu i mlade, ali i rekreativne sportaše i građane te ćemo im nizom manifestacija nastojati približiti sportski način života i potaknuti ih na promjenu životnih navika – kazao je Lukić.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u svom je pozdravnom govoru naglasio važnost sporta, osobito za mlade ljude, za razvoj društva i zajednice u kojoj žive.

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija organiziraju velike sportske manifestacije, europske i nacionalne, koje se održavaju tijekom cijele godine. Osijek i Osječko-baranjska županija imaju svjetski priznate sportaše koji kada gostuju diljem svijeta nose sa sobom svoj grad i županiju. Bitno je naglasiti da smo na karti sporta, kako nacionalnoj tako i europskoj i svjetskoj, prepoznati i imamo se čime pohvaliti. Sport treba promovirati. Sportom se treba baviti. Sport treba podupirati što itekako čine Grad Osijek i Osječko-baranjska županija – istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar Anušić .

Podsjetimo, izbor najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva Slavonije i Baranje započeo je još davne 1957. godine i u kontinuitetu se održava sve do današnjih dana, s izuzetkom ratne 1991. Danas nagrade dodjeljuju Zajednica športskih udruga grada Osijeka, Športska zajednica Osječko-baranjske županije, te Glas Slavonije. Nagrađuju se najuspješniji sportaši, sportašice, sportski kolektivi, te osobe i sportski kolektivi koji su svojim djelima zadužili sport Grada i Županije.

Nagrade su podijeljene u 12 kategorija, od kojih sedam na svojoj razini dodjeljuje Zajednica osječkog sporta (najuspješniji sportaš i sportašica, najuspješniji sportski kolektiv, najuspješniji trener, najuspješniji sportaš i sportski kolektiv osoba s invaliditetom, „Trofej Kuna“ za perspektivne mlade sportaše), tri dodjeljuje Športska zajednica Osječko-baranjske (najuspješniji sportaš i sportašica, najuspješniji sportski kolektiv), a dvije nagrade dodjeljuje Glas Slavonije („Uzor-trofej M. Ljubek“ i Nagradu „Sokol.

Nagrade Grada Osijeka:
Najuspješniji sportaš grada Osijeka – Antonio Krajinović – Kickboxing klub Sveti Duh
Najuspješnija sportašica grada Osijeka – Donna Vekić, Teniski klub Tennis Talents
Najuspješniji sportski kolektiv grada Osijeka – Muški odbojkaški klub Mursa – Osijek
Najuspješniji sportaš parasporta / sporta gluhih – Darko Sarapa – Športska udruga slijepih Svjetlost
Najuspješniji sportski kolektiv parasporta / sporta gluhih – Športska udruga slijepih Svjetlost
Najuspješniji trener – Tomislav Bilandžić – Kickboxing klub Sveti Duh

Trofej “Kuna” – mladi sportaši:
Patrik Felinger – Gimnastički klub Inova-gim
Petar Papa – Mačevalački klub Dmitar Zvonimir
Lovro Rudec i Luka Grgić – Veslački klub Iktus
Stjepan Tarcal – Atletski klub Slavonija-Žito
Luka Tolj – Boksački klub Osijek
Buga Vukić – Plivački klub Osijek

Nagrade Osječko – baranjske županije:
Najuspješniji sportaš Osječko-baranjske županije – Andrej Kedveš – Kickboxing klub „Blitz“ Đakovo
Najuspješnija sportašica Osječko-baranjske županije – Donna Vekić, Teniski klub Tennis Talents
Najuspješniji kolektiv Osječko-baranjske županije – Muški odbojkaški klub Mursa – Osijek

Nagrade Glasa Slavonije:
Uzor trofej Matija Ljubek – Ferenc Sakalj, Nogometni klub Osijek

Nagrada “Sokol”:
Josip Kalem, Odbojkaški klub „Belišće“
Ivan Šutalo, Nogometni klub „Olimpija“, Osijek



Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: