Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ivica Lučić dobitnik nagrade za životno djelo – povelje "Zvonko Festini"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65792
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.03.2024. 10:25 
Naslov:  Ivica Lučić dobitnik nagrade za životno djelo – povelje "Zvonko Festini"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ivici Lučiću, ravnatelju i glumcu Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića dodijeljeno je veliko priznanje za dosadašnji rad – nagrada za životno djelo – povelja “Zvonko Festini” u sklopu programa 29. Lutkarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tom prigodom u ponedjeljak ga je u prostorima Grada Osijeka primio osječki gradonačelnik Ivan Radić te poručio da je nagrada na ponos i Dječjega kazališta i Grada.

Čestitam Ivici Lučiću na ovom vrijednom priznanju. Nagrada za životno djelo, Povelja „Zvonko Festini“, došla je kao kruna 30.-godišnjeg umjetničkog rada kojega je Ivica Lučić proslavio prošle godine – kazao je gradonačelnik.

U protekle dvije i pol godine zajedničke suradnje podigli smo kroz novi kolektivni ugovor materijalna prava svih zaposlenih u Dječjem kazalištu, te smo krenuli u energetsku obnovu zgrade dječjeg kazališta za što je kroz NPOO osigurano 220 tisuća eura. Također, namjeravamo i temeljitu obnovu pozornice kazališta. Taj nam je projekt prošao na natječaju Ministarstva kulture za što smo dobili oko 60 tisuća eura – dodao je.

Podsjetio je da će u energetsku obnovu zgrade Dječjeg kazališta, GISKO-a i Barutane, ukupne vrijednosti 1,7 milijuna eura, te da su u tijeku radovi na uređenju Koncertne dvorane, prve u povijesti Osijeka, vrijedni 1,7 milijuna eura.

Kroz ITU mehanizam u idućem financijskom razdoblju planiramo temeljitu obnovu zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, te projekt Gradske knjižnice. Također, planiramo rekonstrukciju zgrade i dvorišta u Boesendorferovoj ulici koja će biti namijenjena osječkoj kulturi. Mogu slobodno reći, da Grad Osijek ulaže nikada veća sredstva u kulturu. Tako smo u proračunu ove godine osigurali 5,1 milijun eura što je povećanje u odnosu na 2023. za gotovo 600 tisuća eura. Odnosno, riječ je o povećanju za čak 42% u odnosu na zatečeno stanje 2021. godine kada je za kulturu bilo osigurano 3,6 milijuna eura – rekao je gradonačelnik Radić.

Ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Ivica Lučić zahvalio je gradonačelniku na primanju kojim je dodatno dao na značenju nagradi za životno djelo, ali i na kontinuiranoj potpori kazalištu.

Naglasio je da to ne bi bilo moguće bez potpore kolega u kazalištu koji su također, pogotovo u protekle dvije godine osvojili mnoge nagrade u zemlji i inozemstvu za svoj umjetnički rad.

Ravnatelj Lučić također je podcrtao da je, osim potpore kolega, i uspješna organizacija Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske u Osijeku u suradnji s HC UNIMA, a uz potporu Grada Osijeka pridonijela osvajanju ove nagrade za životno djelo.


Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: