Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Veliki interes srednjoškolaca za Zimsku školu fizike

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65809
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.03.2024. 10:01 
Naslov:  Veliki interes srednjoškolaca za Zimsku školu fizike
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je održana 15. Zimska škola za učenike srednjih škola na Odjelu za fiziku Sveučilišta J. J. Strossmayera. Školu su organizirali Odjel za fiziku, Agencija za odgoj i obrazovanje, Županijsko stručno vijeće nastavnika fizike u gimnazijama Osječko-baranjske županije, Županijsko stručno vijeće nastavnika fizike u strukovnim školama Osječko-baranjske županije te Udruga fizičara Osijek.

Tema ovogodišnje Zimske škole bila je Struktura tvari, a obuhvaćala je 6 radionica, na kojima su učenici eksperimentalno otkrivali i potvrđivali zakone fizike, pri tome sljedeći sve korake znanstveno-istraživačkog procesa, koji je završio prezentacijom (diseminacijom) rezultata ostalim sudionicima. Preko devedeset srednjoškolaca tako je proširilo svoja znanja fizike, i to kroz zanimljive pokuse kroz koje su ih vodili njihovi nastavnici, ali i nastavnici i studenti Odjela za fiziku.

Osim toga, srednjoškolski su nastavnici imali priliku čuti najnovija saznanja iz područja nanotehnologija i nanomaterijala na predavanju "Nanotehnologija je tu!", koje je održao doc. dr. sc. Domagoj Belić s Odjela za fiziku. Zanimljivu prezentaciju dronova i FPV (first person view) sustava predstavila je sudionicima tvrtka ORQA.

Kao i sa svake dosadašnje Zimske škole, i nastavnici i učenici otišli su zadovoljni, puni novih znanja, ideja i entuzijazma za p(r)oučavanjem fizike i prirodnih pojava i procesa.







Tekst i foto: Maja Varga Pajtler

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: