Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GSV o programu rada u 2024. godini, poticanju poduzetništva i mjerama zapošljavanja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65805
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.03.2024. 12:53 
Naslov:  GSV o programu rada u 2024. godini, poticanju poduzetništva i mjerama zapošljavanja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku danas (13. ožujka 2024. godine) održana je 4. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Osječko-baranjske županije. Na dnevnom redu bilo je sedam točaka, a najveća pozornost posvećena je Programu poticanja poduzetništva Osječko-baranjske županije za 2024. godinu te Informaciji o mjerama aktivne politike zapošljavanja HZZ-a i vaučerima za obrazovanje.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović predstavila je Program poticanja poduzetništva Osječko-baranjske županije za 2024. godinu. Koncipiran je kroz 10 programskih aktivnosti: kreditiranje poduzetnika, informiranje i obrazovne aktivnosti te mentorstvo, savjetovanje poduzetnika, poticaji subjektima malog gospodarstva, poticanje promotivnih aktivnosti, razvoj i primjena inovacija i novih proizvoda te razvoj poduzetništva temeljenog na znanju, poticanje razvoja poduzetničkih zona i inkubatora, poticanje zapošljavanja, najbolja poduzetnička ideja te suradnja s institucijama poduzetničke podrške. U okviru programskih aktivnosti 30-ak je različitih projekata kojima je cilj stvoriti stimulativno okruženje za razvoj poduzetništva.

Predsjednik GSV-a i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić rekao je kako Osječko-baranjska županija unazad nekoliko godina u kontinuitetu bilježi porast broja obrta i u odnosu na prošlu godinu otvoreno je 12% više obrta što je više od prosjeka RH koji iznosi 10%. Istaknuta je dobra suradnja sa svim članovima GSV-a u kreiranju dodatnih mjera i projekata sukladno potrebama na tržištu rada te provođenje programa obrazovanja u koje se Županija redovito uključuje.

O mjerama aktivne politike zapošljavanja HZZ-a i vaučerima govorili su voditeljica Odjela za tržište rada HZZ-a Podružnice Osijek Ankica Vučković i voditelj Odsjeka za mjere aktivne politike zapošljavanja HZZ-a Podružnice Osijek Hrvoje Kalagić. Rečeno je kako je dugi niz godina cilj mjera aktivne politike zapošljavanja HZZ-a poticati zapošljavanje, educirati zaposlene i nezaposlene osobe te očuvati radna mjesta. Koliko su one važne govori i podatak da je u mjere u 2023. godini u Osječko-baranjskoj županiji bilo uključeno oko 3000 osoba te utrošeno 12 milijuna eura, dok je u RH utrošeno više od 150 milijuna eura i uključeno oko 37.000 korisnika. U Osječko-baranjskoj županiji najviše su se koristile potpore za zapošljavanje, obrazovanje i samozapošljavanje te je otvoreno 420 poslovnih subjekata. U vaučere je uključeno oko 1000 osoba i većina su zaposlene osobe kojima je to prilika za stjecanje novih znanja i vještina.

Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca izrazili su zadovoljstvo suradnjom s Osječko-baranjskom županijom te HZZ-om pohvalivši mjere koje su iz godine u godinu sve prilagodljivije potrebama poslodavaca.

Na sjednici je jednoglasno usvojen i Program rada za 2024. godinu te sukladno partnerskom dogovoru izabrano novo Predsjedništvo za idućih godinu dana. Novi je predsjednik iz redova HUP-a Denis Sušac, dok su dopredsjednici zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić te član Nezavisnih hrvatskih sindikata Marko Brekalo.


Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: