Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



MORH: Počinje upis u vojnu evidenciju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65808
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.03.2024. 16:38 
Naslov:  MORH: Počinje upis u vojnu evidenciju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iz MORH-a su priopćili kako započinje redovan upis u vojnu evidenciju u 2024. godini.

- Ministarstvo obrane Republike Hrvatske provest će od 18. ožujka do 17. svibnja 2024. redovno godišnje uvođenje u vojnu evidenciju vojnih obveznika na području Republike Hrvatske.

Riječ je o redovnoj aktivnosti koja se sukladno odredbama Zakona o obrani (čl. 21. i 22.) provodi svake godine, a odnosi se na zakonsku obvezu za sve hrvatske državljane – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina i imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Pojedinačni pozivi za upis u vojnu evidenciju dolazit će tijekom ožujka i travnja 2024. godine na adrese vojnih obveznika rođenih 2006. godine, a pozive će uputiti područni odsjeci za poslove obrane na čijem području osobe imaju prebivalište. Pozvane osobe obvezne su se odazvati u zakazanom terminu te prilikom dolaska predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Molimo pozvane osobe da eventualnu spriječenost dolaska na upis u vojnu evidenciju, opravdaju područnom odsjeku za poslove obrane, osobno ili putem roditelja ili članova uže obitelji.

Hrvatski državljani koji borave u inozemstvu uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Također, osobe starijih godišta koji do sada nisu upisani u vojnu evidenciju mogu se i bez poziva javiti u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja zainteresirani građani mogu kontaktirati područne odjele/odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.- izvijestili su.


Foto: Dalibor Bauernfrajnd/Arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: