Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Anušić o vojnom roku: "Određene benefite imat će oni koji odluže obvezni vojni rok u cijelosti"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65808
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.03.2024. 9:44 
Naslov:  Anušić o vojnom roku: "Određene benefite imat će oni koji odluže obvezni vojni rok u cijelosti&
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministar obrane, Ivan Anušić gostovao je u Dnevniku Nove TV u kojemu je komentirao između ostaloga i vruću temu - vojni rok.

"Detalji se još usuglašavaju. Načelnik glavnog stožera sada je Tihomir Kundid koji je preuzeo aktivnosti i operativno organiziranje vojnoga roka od bivšeg načelnika stožera, admirala Hranje. U ovome se trenutku dovršava prijedlog o provođenju obveznog vojnog roka. Mogu reći da će vojni rok trajati tri mjeseca, da će biti obavezan, da će ostaviti mogućnost priziva savjesti koji je ustavna kategorija, i da će se svakako popularizirati poziv u vojsku", rekao je Anušić, te dodao "Ročnici će u ta tri mjeseca naučiti sve što treba sadržavati temeljna vojna izobrazba, sve što vojska i Oružarne snage kao disciplina mogu naučiti osobu".

"Priziv savjeti i civilno služenje vojnoga roka - da, bit će puno duže nego tri mjeseca, ići će se na popularizaciju vojne obuke tijekom ta tri mjeseca. Prošli tjedan pokrenuli smo povećanje naknade za one koji odsluže vojni rok sa 750 na 900 eura", rekao je ministar Anušić.

"Određene benefite imat će oni koji odluže obvezni vojni rok u cijelosti", rekao je te dodao da će se vojni rok moći i izbjeći opravdanim zdravstvenim problemima.


Foto: Dalibor Bauernfrajnd/Arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: