Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma [2022.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.09.2022. 12:04 
Naslov:  Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma [2022.]
Od 14.10.2022. 16:00 do 15.10.2022. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[13.10.2022.] Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma, održava se u kinu Urania u Osijeku 14. i 15. listopada 2022. Glavni dio programa RUNDE kreće u petak, u 20:30 sati Studentskom RUNDOM, a od 17:00 sati na rasporedu je popratni program Filmske RUNDE i to Cherry pop film festival i Prijemna RUNDA: ADU.

Gosti na Filmskoj RUNDI nisu novost, ali novi dio revijskog programa je gostujući festival koji nudi internacionalne filmove. U petak, u 17 sati u maloj dvorani kina Urania, Matej Beluhan, pokretač Cherry Pop Film Festivala, predstavit će osječkoj publici probrane filmove koji u kontekstu audiovizualne umjetnosti promiču otvoreni dijalog o fenomenu ljudske seksualnosti. Gledamo filmove “Tease” američke redateljice Neely Goniodsky, “Orange Peel” Isidore Vulić iz Srbije, film belgijskog redatelja Jérémyja van der Haegena “Stories Keep Me Awake at Night”, “Some Kind of Humanity” francuskog autora Rocka Brennera, film “Dustin” Naïle Guiguet također iz Francuske i danski film “I'll Be Your Kettle” Tobiasa Ruda.

Prijemna RUNDA: ADU prikazuje kreativna filmska ostvarenja autora koji su samostalno osmislili, snimili i montirali svoje radove i to u svrhu prijemnih ispita za studij režije i snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 18:30 sati u maloj dvorani kina Urania gledamo filmove “Jel ti frka kad ti priđem”, dokumentarni film s kojim je Sara Alavanić pristupila prijemnom ispitu, igrane filmove “Noćna šihta” Luke Stjepanovića, “Ja i moja prijateljica” Petra Vukičevića, “Kože” Sare Grgurić, “Bis Morgen” Ivana Sučića, dokumentarni film “208-333” Mie Mihaljević, te eksperimentalni film “Ljudonekakva” Eve Šustar.

Vrhunac večeri i već tradicionalna atrakcija petkom je Studentska RUNDA, koju čine filmska ostvarenja mladih nada hrvatskog kratkog filma. Studenti tragaju za novim filmskim mjestima – bio to prostor zimskog Ogulina, mračna šuma ili pak mjesta koja ne postoje, kao u slučaju Osječanke Josipe Henizelman i njenog eksperimentalnog filma “Mjesta koja ne postoje”. Gledat ćemo i igrani film “Jesen našeg ljeta” Karla Voriha, “Tuđa posla” Andrije Tomića, animirani film “Stinky u mračnoj šumi” autorice Sunčane Brkulj i “Još malo do nove godine” Marka Bičanića.

S autorima koji će nam se pridružiti u kinu razgovarat ćemo, tradicionalno, između projekcija, a jednako ćemo se tako, nakon prve večeri obilježene studentskim radovima i internacionalnim kratkišima, družiti i nakon izlaska iz kina. Caffe galerija Grejp bit će domaćin kratkog i slatkog aftera prve večeri sedme Filmske RUNDE.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Aktivnost programa provodi se uz financijsku podršku HAVC-a, DHFR-a, Zaklade "Kultura nova", grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice grada Osijeka.



[7.10.2022.] 14. i 15. listopada 2022. godine dvorana kina Urania u Osijeku rezervirana je za nova, stara i lokalna lica hrvatskog kratkog filma i sedmu Filmsku RUNDU.

Prve večeri predstavljamo Studentsku RUNDU - rundu festivalski prikazanih i nagrađivanih studentskih filmova tematiziranih potragom mladih autora za novim filmskim mjestima – bio to prostor zimskog Ogulina, mračna šuma ili pak mjesta koja ne postoje. U ovom ćemo programu gledati igrani film Jesen našeg ljeta redatelja Karla Voriha, Mjesta koja ne postoje, osječke autorice Josipe Henizelman, Tuđa posla Andrije Tomića, animirani film Sunčane Brkulj, Stinky u mračnoj šumi i Još malo do nove godine Marka Bičanića. I to nije zadnje od studenata u programu ovogodišnje revije; Prijemna RUNDA: ADU donosi filmove šarolikog pristupa nastale u svrhu prijemnih ispita na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

U goste nam dolazi Cherry Pop Film Festival i to, naravno, ne praznih ruku već sa šest nagrađivanih naslova internacionalnog karaktera. Cherry Pop Film Festival manifestacija je koja u kontekstu audiovizualne umjetnosti promiče otvoreni dijalog o fenomenu ljudske seksualnosti u svim njegovim aspektima.

Druga večer revije donosi već dobro poznatu Festivalsku RUNDU i nagrađivane filmove koji su svoj put započeli na poznatim europskim festivalima, a sada se premijerno prikazuju i u Osijeku. Ovogodišnji nas vraćaju u mistična i mračna mjesta djetinjstva, teleportiraju u proces odrastanja pojedinca i društva, a među njima su, na našu veliku radost, čak tri filma osječkih autora! Pisma na kraju šume Jelene Oroz, Mjesta susreta Antuna Baloga i eksperimentalni film Nine Bačun, Bonding Humanity (Perhaps Manifesto). Osim Osječana, na programu su i filmovi Kazneni udarac Roka Bičeka i Babajanja redatelja Ante Z. Stolice. U subotu ćemo se posebno posvetiti našoj profesiji u fokusu koju ćemo predstaviti kroz jake autorske glasove nezavisne scene. Rakete Saše Poštića i Pavleta Kocanjera, Sve u životu došlo mi je kasno Martine Lončar, dokumentarni film Dunje Ivezić Letters to Nicholas, film Jakova Torića Daleko je more, Knjigu uspomena Maje Miloš i eksperimentalni film Prije i poslije Tomislava Šobana gledat ćemo u programu Fokus RUNDE: Produkcija. Tu ćemo, ovogodišnju profesiju u fokusu ispitati iz svih uglova i protresti sa svih strana pa smo, osim klasičnog prostora za razgovor između projekcija, ostavili prostor za raspravu kroz Panel: Profi amater. Može li se, u hrvatskoj kinematografiji, jasno razdvojiti profesionalno od amaterskog bavljenja filmom, što uopće podrazumijevaju ti pojmovi te koja je granica između nezavisnog i financiranog filma, samo su neke od tema koje ćemo proći s našim gostima panela, producentom Matijom Drnikovićem i redateljem Tomislavom Šobanom.

Filmski vikend ne bi bio vikend da ga ne zaokružimo s RUNDOM zabave. Prvu večer sabiremo dojmove i rundamo u prostoru Cafe galerije Grejp, a za subotnju poslasticu u obliku izložbe, glazbenog programa i druženja pobrinula se ekipa iz programa Slamanje.

Pred nama je bogat filmski vikend, a pred nekima i produktivan filmski tjedan. Ulice i parkovi grada Osijeka na tjedan će dana postati filmska kulisa i inspiracija filmašima koji, u sklopu Rezidencijalnog programa za razvoj amaterskoga autorskog filma RAAF, od 8. do 16. listopada otkrivaju, snimaju i eksperimentiraju s filmskim medijem u Osijeku i okolici.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a više o samom filmskom programu i raspored projekcija možete pronaći na Filmskarunda.com. Aktivnost programa provodi se uz financijsku podršku HAVC-a, DHFR-a, Zaklade "Kultura nova", grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice grada Osijeka.




[27.09.2022.] Postani jedan od Rundaša i 14. i 15. listopada 2022. okreni s nama 7. RUNDU hrvatskih kratkiša u Osijeku!

Tijekom dvodnevne revije hrvatskog kratkog filma, Filmske RUNDE, volonteri, popularnog naziva Rundaši, podijeljeni su u sektore koji im omogućuju usvajanje novih vještina i stjecanje vrijednog iskustva u svom području interesa, a garantiraju dobru zabavu, još bolje društvo i najbolje od hrvatskog kratkog filma na velikom platnu osječkog Kina Urania.

Pošalji motivacijsko pismo i osobne podatke (ime i prezime, datum rođenja i kontakt) na [email protected] s naznakom "Prijava za volontiranje" do 6. listopada 2022. i zavrti s nama 7. Filmsku RUNDU.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: