Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad Osijek objavio natječaj za zakup poslovnih prostora

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.09.2022. 13:01 
Naslov:  Grad Osijek objavio natječaj za zakup poslovnih prostora
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Grad Osijek je na svojoj web stranici objavio natječaj za zakup poslovnih prostora. Na popisu se nalazi 21 poslovni prostor.

Predmet zakupa su sljedeći poslovni prostori u Osijeku s djelatnostima koje se mogu obavljati, početnim mjesečnim zakupninama u kunama i eurima (fiksni tečaj konverzije 7,53450 kuna =1 EUR), dužini trajanja zakupa i ostalog u vezi poslovnih prostora kako slijedi:

[klik za uvećanje]


Poslovni prostori se daju u zakup na određeno vrijeme u trajanju od deset godina, a poslovni prostor pod rednim brojem 21. Vukovarska 156 daje se u zakup na jednu godinu.

Poslovni prostori pod rednim brojevima 2., 5., 11., 12., 13., 14., 16. i 19. nemaju vlastiti sanitarni čvor. Budući zakupnik može koristiti zajednički sanitarni čvor u vlasništvu Grada Osijeka.

Za poslovne prostore pod rednim brojevima 1., 3., 4. i 8. utvrđuje se rok neplaćanja od 30 dana od dana potpisa ugovora o zakupu, a za redni broj 15. i 21. utvrđuje se rok neplaćanja 60 dana od dana potpisa ugovora o zakupu. Budući zakupnik dužan je urediti prostor jer prostor ne ispunjava minimalne tehničke uvjete za obavljanje planirane djelatnosti.

Ostali poslovni prostori daju se u zakup u viđenom stanju.

Kod djelatnosti navedenih u tablici kao obrt i udruge u poslovnom prostoru nije dopušteno obavljanje ugostiteljske i restoranske djelatnosti. Ako se ponuditelj natječe za više poslovnih prostora, za svaki je poslovni prostor potrebno dati odvojenu ponudu u posebnoj omotnici, te uplatiti jamčevinu.

Iznos ugovorene mjesečne zakupnine uvećava se za iznos obračunatog porez na dodanu vrijednost po stopi od 25% temeljem Zakona o porezu na dodanu vrijednost.

Ponuditelji koji sudjeluju na javnom natječaju dužni su uplatiti jamčevinu (navedenu u tablici) u visini početnog mjesečnog iznosa zakupnine.

Jamčevina se uplaćuje u Proračun Grada Osijeka, IBAN: HR5023600001831200002 model HR68, poziv na broj – 7722-OIB ponuditelja i mora biti uplaćena virmanskim nalogom ili općom uplatnicom (ne kompenzacija).

Ponuda se podnosi u roku navedenom u javnom natječaju, neposredno ili preporučenom pošiljkom u zatvorenoj omotnici na kojoj mora biti naznačeno:
GRAD OSIJEK, KUHAČEVA 9, PONUDA ZA SUDJELOVANJE U JAVNOM NATJEČAJU ZA ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA – NE OTVARATI“, najkasnije do ponedjeljka, 10. listopada 2022..

Pisana ponuda za sudjelovanje na natječaju sadrži naročito sljedeće:
- redni broj i adresu poslovnog prostora za koji se podnosi ponuda;
- ime i prezime ponuditelja, naziv obrta, sjedište/prebivalište odnosno trajno boravište (za strance), OIB (za sve fizičke osobe ili fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost) odnosno naziv trgovačkog društva, sjedište, OIB (za pravne osobe) te adresu elektroničke pošte i broj telefona;
- ponuđeni iznos mjesečne zakupnine, koji ne smije biti niži od početnog iznosa navedenog u javnom natječaju i koji mora biti izražen u apsolutnom iznosu, a ne u postotku ili opisnom iznosu u odnosu na druge ponuditelje;
- dokaz o uplati jamčevine;
- naziv banke i broj računa radi povrata jamčevine;
- kratak opis djelatnosti koju ponuditelj planira obavljati u poslovnom prostoru za koji podnosi ponudu;
- izjavu o zaštiti osobnih podataka u kojoj ponuditelj daje suglasnost na obradu i objavljivanje njegovih podataka i potvrđivanje da je upoznat i suglasan s eventualnim fotografiranjem postupka javnog otvaranja ponuda.

Uz pisanu ponudu ponuditelj je dužan dostaviti sljedeće isprave i dokaze:
- presliku osobne iskaznice (za sve fizičke osobe ili fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost),
- presliku izvatka iz odgovarajućeg registra ne starijeg od tri mjeseca na dan otvaranja ponuda iz kojeg je vidljivo da je ponuditelj ovlašten obavljati djelatnost koju je naveo u ponudi (sudski/obrtni registar ili drugi odgovarajući upisnik),
- BON-2 ili SOL-2 za pravne osobe i
- dokaz o izvršenoj uplati jamčevine.

Najpovoljnija ponuda je ona koja uz ispunjenje uvjeta iz natječaja sadrži i najvišu ponuđenu mjesečnu zakupninu.

Otvaranje ponuda bit će održano u četvrtak, 13. listopada 2022. u 12:00 sati, u prostoru gradske uprave Grada Osijeka, velika vijećnica, Kuhačeva 9. Na javnom otvaranju pisanih ponuda mogu biti nazočni ponuditelji ili te njihovi ovlašteni predstavnici uz predočenje valjane punomoći (punomoć za fizičke osobe mora biti ovjerena kod javnog bilježnika).

Pravo ponuditelja odnosno njegovog punomoćnika je da odustane od ponude u svako doba prije otvaranja ponuda, a zapisnički će se utvrditi da je isti odustao.

Sve ostale detalje možete pročitati u nastavku:



Tekst: Osijek.hr
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: