Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HDZ Osijek: U četvrtak interventni sastanak svih stručnih službi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66063
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.09.2018. 19:28 
Naslov:  HDZ Osijek: U četvrtak interventni sastanak svih stručnih službi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon šokantnih snimki glodavaca koji čak napadaju golubove u osječkom naselju Sjenjak, a koje su proteklih dana osvanule na društvenim mrežama i brojnim portalima hitnu intervenciju nadležnih službi u cilju suzbijanja ove najezde zatražio je osječki HDZ.

Uz zgradu broj 23 gdje su i nastale ove snimke, vijećnica Grada Osijeka Sanda Pašuld, čelnik TO HDZ-a Gradske četvrti Novi grad Luka Došen, predsjednik Vijeća GČ Novi grad Ivan Karalić i predsjednik stranačkog Odbora za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević održali su konferenciju za javnost na kojoj su iznijeli svoj prijedlog rješenja ovog problema.

Nakon obilaska terena, vijećnici HDZ-a u Vijeću ove Četvrti inicirali su hitno sazivanje svih nadležnih službi i javnih poduzeća da zajednički izađu na teren, utvrde sve uzroke ovolikog broja glodavaca i slijedom toga provedu mjere suzbijanja ove pošasti. Termin interventnog sastanka je u četvrtak 13. rujna 2018. u 16 sati upravo na ovoj lokaciji. Tada ovdje očekujemo predstavnike nadležnog upravnog odjela Grada Osijeka, Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, tvrtke koja obavlja deratizaciju u suradnji s Gradom, veterinarske službe zadužene za zbrinjavanje lešina, komunalnih tvrtki Unikoma i Vodovoda kao i tvrtke koja je zadužena za upravljanje ovim zgradama. O tome su obaviješteni i predstavnici stanara na Sjenjaku broj 21 i 23. Samo u suradnji svih navedenih, sinhroniziranim djelovanjem možemo riješiti ovaj problem. Alarmatnost situacije zahtijeva ovakavo postupanje jer ovaj problem traje mjesecima i unatoč pozivima građana i upozorenjima od strane Gradske četvrti problem još uvijek nije riješen, rekao je Luka Došen pokazujući aktivne rupe na zelenoj površini uz dječje igralište u kojima obitavaju glodavci, a koje su odavno morale biti u potpnosti zatrpane.

Ja ću samo podsjetit da smo na ovakav način u lipnju 2015. godine riješili identičan problem u zgradi broj 129. Ovdje je potreban postupak deratizacije na način da nadležne službe u međusobnoj suradnji uđu u prostorije zgrada, provjere meke odnosno kutije s otrovom, istovremeno se otrov mora postaviti u kanalizacijska okna i sanirati rupe uz i oko ovih zgrada uz obavezu češćeg odvoza otpada dok se problem ne riješi, rekao je predsjednik Vijeća GČ Novi grad Ivan Karalić.

A koliko su ovi glodavci opasni pojasnio je i prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević s Medicinskog fakulteta u Osijeku. Prema njegovim riječima, osim što prenose tifus i bubonsku kugu, štakori prenose i leptospirozu, potencijalno vrlo opasnu bakterijsku bolest koja se prenosi vodom ili hranom zagađenom urinom štakora kao i neke virusne groznice. U povijesti je poznato da su štakori odgovorni za širenje najvećih epidemija koje su devastirale populaciju čovječanstva.









Tekst i foto: HZD Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: