Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Borzan: Borzan pozvala Schulza u poplavljenu Slavoniju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66224
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2014. 13:19 
Naslov:  Borzan: Borzan pozvala Schulza u poplavljenu Slavoniju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pomoć i obnova poplavljenih krajeva Hrvatske biti će jedan od načina za testirati europsku solidarnost i korist od članstva RH u Europskoj uniji. Zastupnica u Europskom parlamentu iz Slavonije, Biljana Borzan stoga je pozvala predsjednika EP i kandidata za predsjednika Europske komisije Martina Schulza da posjeti poplavljena područja.

Hrvatska kao zemlja članica ima pravo očekivati znatna sredstva iz fonda za solidarnost i ostalih europskih izvora. Podrška ključnih ljudi Unije može značajno ubrzati proceduru i povećati opseg pomoći.

- Martin Schulz kao predsjednik Europskog parlamenta kojeg biraju izravno građani, ima obvezu biti na raspolaganjima tim istim građanima kada im je europska pomoć potrebna. Pozvala sam ga da dođe i osobno se uvjeri u razmjere stradanja u Slavoniji. Sve se to moglo i može spriječiti, između ostaloga i izgradnjom kanala Sava-Dunav. Jedan takav projekt dugoročno bi smanjio opasnost od poplava za zemlje u regiji. Osim toga, dao bi i ekonomski zamah po pitanju trgovine i prometa - kazala je Borzan.

Eurozastupnica je dodala kako bi kanal Sava-Dunav imao dodatnu europsku vrijednost jer bi služio nekoliko zemalja, kako članicama unije poput Mađarske i Hrvatske, tako i budućim članicama poput Srbije i BiH.
- Radi se o prekograničnom projektu, što znači da Connecting Europe Facility je jedan od potencijalnih izvora financiranja. Osim toga, ako se bude radila revizija prioritetnih europskih TEN-T pravaca, Hrvatska bi se trebala založiti za uvrštenje kanala u osnovnu mrežu. To bi značilo da će se kanal sigurno graditi i velikim dijelom financirati sredstvima EU. To ne bio čak ni veliki zahvat jer je dunavski prometni pravac već utvrđen kao prioritetni - smatra Borzan.

U očekivanju odgovora predsjednika Schulza, zastupnica je još jednom pozvala sve građane da pomognu uplatama na broj računa IBAN: HR6923400091511555516 poziv na broj 08, pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen), on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa (prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X) ili pak donacijama u hrani i vodi, higijenskim potrepštinama ili odjeći.

Tekst: Ured zastupnice EP Biljane Borzan

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: