| Autor | 
Poruka | 
| 
 skole86 Ukupno postova: 3 Spol:    Nebitno  

| 

Nakon dugo godina mukotrpnog rada na popravcima racunala odlucio sam svoje znanje podijeliti s drugima koji tek ulaze u ovaj posao i kojima je potreban ucitelj   
Dakle ako ste nesto raskopali, sklopili, popravili na pola i ostalo tu sam za vas.

POPRAVCI MATICNIH PLOCA

POPRAVAK PUNJACA

POPRAVAK MONITORA

PROBLEMI S WINDOWSIMA

APLIKACIJE

i jos puno toga...  | 

| 

| 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 Brick Top 
 Ukupno postova: 708 Spol:    Muško  

| 

Nakon dugo godina mukotrpnog rada na popravcima racunala odlucio sam svoje znanje podijeliti s drugima koji tek ulaze u ovaj posao i kojima je potreban ucitelj   
Dakle ako ste nesto raskopali, sklopili, popravili na pola i ostalo tu sam za vas.

POPRAVCI MATICNIH PLOCA

POPRAVAK PUNJACA

POPRAVAK MONITORA

PROBLEMI S WINDOWSIMA

APLIKACIJE

i jos puno toga...
   |   
Alo skole86 ja bih imao par pitanja u svezi glede overclockinga!     | 

| 

| 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 skole86 Ukupno postova: 3 Spol:    Nebitno  

| 

Overclocking ne radim.... ovdje sam iskljucivo zbog kvarova.... Pozz  | 

| 

| 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 Frost 
 Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol:    Muško  

| 

Javi mu se kad spali procesor     | 

| 

_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. | 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 tranquilize Ukupno postova: 548 Spol:    Muško  

| 

pa sto se tice OC.a sve ti ovisi koje komponente imas, imas li stock hladjenje ili alternativna itd

u biti ako pazis na odredjene stvari (ponajprije da nedizes voltaze iznad dopustenih sigurnih vrijednosti) onda ces tesko nesto zeznuti, ali opet kazem sve ovisi o tvojoj konfiguraciji 

ovdje imas step by step guide 
 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88200
OC.anje je itekako isplativo (ako pazite i znate sto radite) jer iz svoje konfiguracije cesto mozete izvuci jos dodatnih 20-30% + snage sto bi inace masno platili u novome hardweru  | 

| 

| 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 Brick Top 
 Ukupno postova: 708 Spol:    Muško  

| 

pa sto se tice OC.a sve ti ovisi koje komponente imas, imas li stock hladjenje ili alternativna itd

u biti ako pazis na odredjene stvari (ponajprije da nedizes voltaze iznad dopustenih sigurnih vrijednosti) onda ces tesko nesto zeznuti, ali opet kazem sve ovisi o tvojoj konfiguraciji 

ovdje imas step by step guide 
 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88200
OC.anje je itekako isplativo (ako pazite i znate sto radite) jer iz svoje konfiguracije cesto mozete izvuci jos dodatnih 20-30% + snage sto bi inace masno platili u novome hardweru
   |   
Hvala na linku. Novi sam u svijetu OC-a, ali upravo zbog tih dodatnih 20-30% snage, to me zadnjih par dana posebno privlači    
Krenio bih s  grafičkom... a onda eventualno s  procesorom... u biti, javim se za par dana s rezultatima.   | 

| 

| 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 PEGY 
 Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:    Nebitno  

| 

šta je to OC?? jel nije jednostavnije kupit novi komp?  | 

| 

| 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 Svebor 
 Ukupno postova: 1672 Spol:    Muško  

| 

Kakav si sa zaslonima laptopa?

Imam gericom silver seraph laptop. Riknulo mu je pozadinsko osvjetljenje. Navodno bi trebalo nabaviti neku žičicu koja ide u ta računala, ali opet.... Nitko od majstora se nije htio zafrkavati savjetovavši kupnju novog uređaja.  | 

| 

_________________ "si quid novisti rectius istis, candidus imperti; si nil, his utere mecum." | 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 Frost 
 Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol:    Muško  

| 

Zašto?

I ne, nije jednostavnije, jednostavnije je investirati u kvalitetnije hlađenje pa podići frekvenciju i dobiti bolje performanse.
    | 

| 

_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. | 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 PEGY 
 Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:    Nebitno  

| 

imam dva ventilatora na jednom kompu, jel to kvalitetno hlađenje?  | 

| 

| 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 telal_os 
 Ukupno postova: 17 Lokacija: u paralelonom svemiru Spol:    Muško  

| 

probaj naći zamjeniski  za nekih 400 kn

ili  prema tome  što si ti rekao  nemože se znati dali je otišao inverter ili  samo lampa 

inverter  ti je oko 120 kn 

a lampa oko 25 kn 

inverter možeš sam zamjeniti  doslovno . 

a za lampu ti je  pain in ass  ovisno o modelu jer se lagano može zeznuti cijeli monitor ako  pokidaš (laički) prijelaze za sliku. Tako da ti se nitko stime ne zeza puno . 

;D   | 

| 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 telal_os 

| 

Imam pitanje POPRAVCI MATICNIH PLOCA   

jer radiš rebaling  ?   | 

| 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 zokk Ukupno postova: 1 Spol:    Nebitno  

| 

imam i ja pitanje: može li se popravit lcd monitor od laptopa ako je kvar nastao uslijed vode (prolio čašu). Servis je utvrdio da je otišao monitor a novi skupppp....  | 

| 

| 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 telal_os 

| 

Ovisi šta je otišlo   invereter ili baš LCD , ali ako su ti otišli konektori   neisplativo popraviti  tj ako su korodirali ,   a i imaš  zamjeski monitor za nekih ovisi od 400-800 kn  ovisno o modelu ili njuškalo  da vidiš dali neko prodaje  takav kao tvoj ili slučnu seriju jer  određene serije monitora odgovaraju na više  laptopa.  ( jedina mana kod takih kombinacija je  što se mora raditi reinstal win ).  | 

| 

| 
	| 

| 
  | 
| 
 Zok Ukupno postova: 1 Spol:    Nebitno  

| 

U servisu rekli da je baš LCD, novi košta 1300 kn. Pokušat će se raspitat za neki zamjenski. Inače comp radi kad se spoji na eksterni monitor. Radi se o malom aceru ferari, 11,6". Volio bih pronać polovan takav LCD.  | 

| 

| 

| 
	| 

| 
  | 
  | 
|  
 |